Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πλευρό των αγροτών της Ρόδου που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πλευρό των αγροτών της Ρόδου που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πλευρό των αγροτών της Ρόδου που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 203 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου αναφέρει τα εξής:

Να στηρίξει το Περιφερειακό Συμβούλιο τα δίκαια αιτήματα των αγωνιζόμενων βιοπαλαιστών αγροτών της περιοχής, ζήτησε με παρέμβασή της η περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Αιγαίου Μαρία Χατζηγιάννη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών, της Περιφερειακής Αρχής, κομμάτων και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης.

Οι αόριστες υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις κυβέρνησης και περιφέρειας ότι «είναι κοντά στους αγρότες» και κάνουν ότι μπορούν με βάση τη «δημοσιονομική πολιτική», τη διαχείριση των προγραμμάτων της ΕΕ για τις επιδοτήσεις και την απαρέγκλιτη πολιτική του ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις, αποτελούν ακόμα έναν εξώφθαλμο εμπαιγμό, που δεν πέρασε στα «ψιλά» από τους συγκεντρωμένους αγρότες.

Την ώρα που συνθλίβονται από το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις καταστροφικές επιπτώσεις από τα ελάφια, κάθε μέρα που περνά χωρίς να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μετρά αντίστροφα για την παραμονή στη δουλειά τους.

Οφείλουν κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος να πάρουν ξεκάθαρη θέση στα συγκεκριμένα αιτήματα. Αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής μας η άμεση ικανοποίηση των δίκαιων απαιτήσεών τους για:

Επιστροφή του φόρου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες , χωρίς δεσμεύσεις, αφορολόγητο πετρέλαιο.

Μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, επιδότηση των ζωοτροφών, οικονομική ενίσχυση απ’ ευθείας στους παραγωγούς αγρότες για το υψηλό κόστος λιπασμάτων και εφοδίων των οποίων οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη με αυξήσεις έως και 120%.

Να δοθούν οι αποζημιώσεις από τις ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού και άλλων ενισχύσεων που δεν έχουν λάβει και που για διάφορους λόγους έχουν αποκλειστεί.

Να τροποποιηθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να αποζημιώνεται ο παραγωγός στο 100% της ζημιάς που προκαλείται από φυσικές καταστροφές.

Άμεση λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τα ελάφια στις καλλιέργειες και για τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται με αποτέλεσμα πολλά οχήματα να καταστρέφονται, ενώ πολλές φορές μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα αγροεφόδια (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμα, ζωοτροφές, εφόδια μελισσοκομίας κλπ) για τους παραγωγούς στη Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μεσισσοκομία κ.α.

Για τους βιοπαλαιστές αγρότες είναι μονόδρομος η αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους μέχρι να δικαιωθούν.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς