Μ. Κόνσολας: «Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για αποχαρακτηρισμό δασωμένων αγρών και παράταση προθεσμίας για υποβολή αντιρρήσεων»

Μ. Κόνσολας: «Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για αποχαρακτηρισμό δασωμένων αγρών και παράταση προθεσμίας για υποβολή αντιρρήσεων»

Μ. Κόνσολας: «Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για αποχαρακτηρισμό δασωμένων αγρών και παράταση προθεσμίας για υποβολή αντιρρήσεων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 160 ΦΟΡΕΣ

Την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για να επιλυθεί το ζήτημα των δασωμένων αγρών που ανήκουν σε ιδιώτες και έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές εκτάσεις και την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων, ζητά με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Υπενθυμίζεται ότι συστήθηκε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη διαμόρφωση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αποχαρακτηρίζει τους δασωμένους και εγκαταλελειμμένους αγρούς, θα τους εξαιρεί από τη δασική νομοθεσία και θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να προχωρήσουν στην αξιοποίησή τους. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα.

Ο Μάνος Κόνσολας με δεδομένο ότι έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και ο χρόνος πιέζει για την κύρωση των δασικών χαρτών, τονίζει ότι θα πρέπει άμεσα να κατατεθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων, όχι μόνο λόγω της συγκεκριμένης εκκρεμότητας, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι δασικές υπηρεσίες διορθώνουν ακόμα σφάλματα από τις αρχικές αναρτήσεις των δασικών χαρτών, αλλά και επειδή οι τροποποιημένοι χάρτες ξεκίνησαν να αναρτώνται πριν από ένα μήνα.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς Κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Νομοθετική ρύθμιση για να επιλυθεί το ζήτημα των δασωμένων αγρών που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές εκτάσεις και παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων»

Κύριε Υπουργέ,

Ουδείς αμφισβητεί την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και της οριστικοποίησης των δασικών χαρτών.

Μία από τις εκκρεμότητες, για την οποία υπάρχει κυβερνητική δέσμευση, αφορά στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων και δασωμένων αγρών που σε πρώτη φάση χαρακτηρίστηκαν ως δασικές εκτάσεις.

Η σύσταση επιτροπής για τη διαμόρφωση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αποχαρακτηρίζει τους δασωμένους και εγκαταλελειμμένους αγρούς, θα τους εξαιρεί από τη δασική νομοθεσία και θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να προχωρήσουν στην αξιοποίησή τους, ήταν το πρώτο βήμα.

Με δεδομένο ότι έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και ο χρόνος πιέζει για την κύρωση των δασικών χαρτών, θα πρέπει άμεσα να κατατεθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται και η ανάγκη μιας μικρής παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων, όχι μόνο λόγω της συγκεκριμένης εκκρεμότητας, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι δασικές υπηρεσίες διορθώνουν ακόμα σφάλματα από τις αρχικές αναρτήσεις των δασικών χαρτών, αλλά και επειδή οι τροποποιημένοι χάρτες ξεκίνησαν να αναρτώνται πριν από ένα μήνα.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Πότε προβλέπεται η κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για να επιλυθεί το ζήτημα των δασωμένων αγρών που ανήκουν σε ιδιώτες και χαρακτηρίστηκαν ως δασικές εκτάσεις.

2. Αν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων, λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»