Με κωδωνοκρουσίες και σημαίες υποδέχθηκαν οι χωρικοί τον υπουργό Στέλιο Κωτιάδη στη Ρόδο

Με κωδωνοκρουσίες και σημαίες υποδέχθηκαν οι χωρικοί τον υπουργό Στέλιο Κωτιάδη στη Ρόδο

Με κωδωνοκρουσίες και σημαίες υποδέχθηκαν οι χωρικοί τον υπουργό Στέλιο Κωτιάδη στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3263

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΝ

ΜΕ ΚΩΔΩΝΟΚΡΟΥΣΙΑΣ, ΜΥΡΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑΣ ΥΠΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΤΟΝ κ. ΣΤΕΛ. ΚΩΤΙΑΔΗΝ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ ΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Χθές την πρωΐαν ανεχώρησεν επιστρέψας εις Αθήνας ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης, μετά διήμερον παραμονήν ενταύθα. Κατά την διάρκειαν της παραμονής του ο κ. Υπουργός εδέχθη Επιτροπάς και πολίτας, προχθές δέ το απόγευμα επραγματοποίησε περιοδείαν ανά τας κοινότητας Ασκληπειού, Βατίου, Μεσαναγρού, Κατταβιάς, Λαχανιάς και Γενναδίου, όπου έτυχε θερμοτάτης υποδοχής. Κατά την είσοδον του κ. Υπουργού εις τα χωριά, εκρούοντο χαρμοσύνως οι κώδωνες των εκκλησιών, οι κάτοικοι δέ, αναμένοντες εις τας διά μυρτιών εστρωμένας πλατείας, κάτωθεν σημαιοστολισμένων αψίδων, υπεδέχοντο με χειροκροτήματα και ζητωκραυγάς τον Δωδεκανήσιον Υπουργόν.

Ο κ. Κωτιάδης ομιλών δι’ ολίγων ηυχαρίστει τους κατοίκους των κοινοτήτων διά την συμπαράστασίν των προς την Κυβέρνησιν και ετόνιζεν ότι περισσότερον από την τιμήν που του εγένετο διά της αναθέσεως του Υπουργείου συναισθάνεται το βάρος και την ευθύνην της τιμής αυτής, η οποία εν πάση περιπτώσει αντανακλά εις ολόκληρον τον Δωδεκανησιακόν λαόν. Εν συνεχεία, οι κοινοτάρχαι ανέπτυσσον τα αιτήματα των κοινοτήτων διά τα οποία ο κ. Υπουργός εξεδήλωνε ζωηρότατον ενδιαφέρον και υπεσχέθη την λήψιν μέτρων. Τον κ. Υπουργόν συνώδευε ο Νομαρχών Διευθυντής της Νομαρχίας κ. Βόνδας, ο οποίος επελαμβάνετο αμέσως των διαφόρων ζητημάτων.

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΙΣ
Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητος Μεσαναγρού, προσεφώνησε τον κ. Υπουργόν ως εξής:
«Η κοινότης Μεσαναγρού κατέχεται από ιδιαιτέραν χαράν σήμερον, διότι στους κόλπους της αισθάνεται τους καρπούς της νίκης της. Και καρπός είσθε σεις κύριε Υπουργέ. Ο Ελληνικός λαός και μετ’ αυτού και οι κάτοικοι της μικράς Κοινότητός μας, εχάρισαν και πάλιν την νίκην εις την Σεβαστήν μας Κυβέρνησιν, η οποία τόσον σκληρά ειργάσθη διά να αντιμετωπίση τον επίβουλον εχθρόν και να χαρίση την ειρήνην και την ευημερίαν εις αυτόν. Βλέπων δέ ο λαός αλματώδη πρόοδόν του εις όλους τους τομείς και ιδιαιτέρως την στοργήν της Κυβερνήσεως διά της οποίας περιέβαλε ως επί το πλείστον τον Γεωργόν, εστάθη και πάλιν παρά το πλευρόν της και της έδωσε το δικαίωμα να συνεχίση τον δρόμον τον οποίον εχάραξε από του έτους 1956.

Κύριε Υπουργέ, η χαρά των κατοίκων της κοινότητός μας είναι καταφανής εις τα πρόσωπά των. Χαρά διότι αφ’ ενός μεν τα όνειρά των και αι σκέψεις των έγιναν πραγματικότης, αφ’ ετέρου δέ, διότι κατώρθωσαν να αναδείξουν εις το πρόσωπόν σας τον Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας του Ελληνικού κράτους.

Διά πάντα ταύτα και με την πεποίθησιν ότι ο αγροτικός κόσμος θα δυνηθή να ανέλθη εις το ύψος το οποίον του ανήκει, εύχεται όπως η Κυβέρνησις Καραμανλή συνεχίση τον δρόμον της προόδου. Εις Υμάς δε το καλώς ωρίσατε.
Ζήτω η Κυβέρνησις Καραμανλή, Ζήτω ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Ζήτω ο Νομάρχης Δωδεκανήσου».

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟΝ
Στους αγαπητούς μας Στάθην Παπαδάκη και Νίκη Χ”Τσαγκάρη δώσαντας αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου εις Λεμεσσόν Κύπρου, ευχόμεθα κάθε ευτυχίαν.
Δημήτρης-Κορνηλία
Δημητριάδη

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΑΝΕΙΑ
ΤΗΣ Α.Τ.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ

Προς ενίσχυσιν της αλιευτικής παραγωγής και κατόπιν εισηγήσεως υποκαταστημάτων διετέθησαν υπό της Αγροτικής Τραπέζης πιστώσεις, προοριζόμεναι να ικανοποιήσουν ανάγκας των αλιέων, διά της χορηγήσεως μεσοπροθέσμων δανείων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...