Ελεύθερη με όρους αφέθηκε Παλαιστίνια κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών

Ελεύθερη με όρους αφέθηκε Παλαιστίνια κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών

Ελεύθερη με όρους αφέθηκε Παλαιστίνια κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερη αφήνεται με περιοριστικούς όρους με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 38χρονη μητέρα από την Παλαιστίνη που μαζί με τα ανήλικα παιδιά της και έναν ακόμα συμπατριώτη της, κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και λαθραίων τσιγάρων και καπνού, στο hot spot της Κω.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2019 και εκτός από την 38χρονη είχαν συλληφθεί ένας 24χρονος Παλαιστίνιος και τα δύο παιδιά της αλλοδαπής ηλικίας – σήμερα- 21 και 19 ετών αντίστοιχα.

Ως προς τα παιδιά η υπόθεση διαχωρίστηκε για να δικαστούν από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων, ενώ η 38χρονη με τον συμπατριώτη της δικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (Μεταβατική έδρα Κω) στις 9 Φεβρουαρίου 2021, οπότε και της επιβλήθηκε ερήμην, συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ (για τα ναρκωτικά), συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών για τη λαθρεμπορία με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σε εκτέλεση της απόφασης αυτής, η 38χρονη από την Παλαιστίνη εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ωστόσο προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου υποβάλλοντας αίτηση αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής που της έχει επιβληθεί. Η αίτηση εξετάστηκε στις 16 Μαρτίου από το δικαστήριο, το οποίο και την έκανε δεκτή με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 38χρονη αρνείται τα όσα της καταλογίζονται, ισχυρίζεται ότι συνταξίδευε (με το ίδιο πλοίο) με τον συγκατηγορούμενό της από τον Πειραιά για την Κω έχοντας μαζί της τα παιδιά της και ότι τον 24χρονο Παλαιστίνιο τον γνώριζε μόνο εξ όψεως από το ΚΥΤ.

Μάλιστα έχει επισημάνει ότι ο άνδρας της απεβίωσε στην πατρίδα τους και έτσι πήρε τα πέντε παιδιά της και ήρθαν στην πατρίδα μας με σκοπό ένα καλύτερο αύριο.

Η σύλληψη της 38χρονης, των δύο ανήλικων (τότε) παιδιών της και του 24χρονου Παλαιστίνιου είχε γίνει την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο της γραμμής στο νησί!

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Ασφαλείας Κω που τη χειρίστηκαν, χρειάστηκε να μεταμφιεστούν σε ψαράδες και να παριστάνουν τους τουρίστες!

Στην κατοχή των τεσσάρων εμπλεκομένων που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παραβίασης του εθνικού τελωνιακού κώδικα, είχαν βρεθεί και είχαν κατασχεθεί:
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 256 γραμμαρίων
• 910 πακέτα τσιγάρων
• 13 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 650 γραμμαρίων.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα στάλθηκαν στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή προς υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων – δασμών και επιβολή σχετικών προστίμων.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο