Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στις Καλυθιές ο Κάλλιστος Διακογεωργίου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στις Καλυθιές ο Κάλλιστος Διακογεωργίου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στις Καλυθιές ο Κάλλιστος Διακογεωργίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 253 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου αναφέρει τα εξής:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην παρέλαση και στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην ΔΕ Καλυθιών. Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Ο κ. Διακογεωργίου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων ηρώων και μετά το πέρας της παρέλασης αναφέρθηκε στον διπλό εορτασμό υψηλού συμβολισμού της ημέρας ως ακολούθως:

«Εορτάζουμε σήμερα με ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα τη Θρησκευτική μας Εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς και τη μεγάλη Εθνική μας Εορτή. Η σημερινή μέρα συνιστά ημερομηνία ορόσημο για τον απανταχού ελληνισμό. Τιμούμε τη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν, πολέμησαν, θυσιάστηκαν για να είναι η Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη χώρα. Ο ξεσηκωμός των Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη έγινε ανήμερα του Ευαγγελισμού. Οι αγωνιστές της Επανάστασης, οι Φαναριώτες, λαϊκοί και κλήρος ύψωσαν το ανάστημα τους σε μια απέραντη αυτοκρατορία, καταγράφοντας λαμπρές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία. Τους οφείλουμε μεγάλη τιμή και σεβασμό διότι αγωνίστηκαν για τα μεγάλα και τα ιδεώδη της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας ιδεώδη που αυτός ο τόπος γέννησε. Διότι αγωνίστηκαν για του Χριστού την πίστη την αγία».

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Τονίζοντας : «Παρά την ηλιόλουστη μέρα τα σύννεφα του πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή σκοτεινιάζουν τον ορίζοντα. Τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία μας είναι γνωστά ως έθνος, τα έχουμε βιώσει μέσα από μεγάλους αγώνες, έχουν χαραχτεί στη συλλογική και εθνική μας μνήμη. Η σκέψη όλων μας είναι δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Στέλνουμε ηχηρά το μήνυμα της ειρήνης. Ευχόμαστε να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 ο κ. Διακογεωργίου παρέστη στη Γιορτή Πορτοκαλιού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μασάρων το «ΚΑΜΜΥΡΙ». Κατά το χαιρετισμό του συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου για αυτήν την εξαιρετική δράση τους και διοργάνωση της εκδήλωσης που σκοπό έχει την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής δηλώνοντας: «Θέλω πρώτα από όλα να συγχαρώ όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της Γιορτής του Πορτοκαλιού που πλέον έχει καθιερωθεί στο κοινό της και συμβάλει δυναμικά στην προβολή και προώθηση της τοπικής μας παραγωγής. Απολαύσαμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, δοκιμάσαμε τα εύγεστα παραδοσιακά προϊόντα και γλυκίσματα με σχέση το πορτοκάλι από τις γυναίκες των Μασάρων. Σήμερα είναι ένα πανηγύρι χαράς».

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημασία και αναγκαιότητα αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων ένα από τα οποία είναι και ο πρωτογενής τομέας. « Οι πρωτοφανείς και αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουμε μας δίδαξαν την αναγκαιότητα αξιοποίησης και άλλων παραγωγικών μας τομέων πέραν της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού. Όλα αυτά τα χρόνια διαπιστώσαμε ότι τουρισμός έχει ευπάθειες, άλλοτε υγειονομικές άλλοτε γεωπολιτικές. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη πλέον να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα τα οποία είναι πολλά .Ένα εκ των οποίων και ο πρωτογενής τομέα. Ως Περιφέρεια μέσα από προγράμματα, συνεργασίες και δράσεις προσανατολιζόμαστε στην ανάπτυξη και ενίσχυση του του Πρωτογενούς Τομέα ώστε να αποτελέσει ώστε να αποτελέσει ακόμη έναν επιπλέον ισχυρό πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας».

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών