Διεθνής συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών από το 1ο Λύκειο Ρόδου

Διεθνής συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών από το 1ο Λύκειο Ρόδου

Διεθνής συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών από το 1ο Λύκειο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 379 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η διεθνής συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών που διεξήχθη από 3 έως 9 Απριλίου 2022 στη Ρόδο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”, με θέμα τη «βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη».

Η συνάντηση οργανώθηκε από το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου («Βενετόκλειο») με συντονιστή τον Κ. Μαλλιάκα και την παιδαγωγική ομάδα που αποτελείται από τους/τις Δ. Γεωργαλίδη, Μ. Μαδωνή, Ι. Λουλούς. Στη συνάντηση εκτός από την ομάδα του Βενετοκλείου Λυκείου συμμετείχαν και 27 εκπαιδευτικοί και μαθητές/-τριες από τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα σχολεία από Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία και Τουρκία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι αποστολές ξεναγήθηκαν στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στο Τζαμί του Σουλεϊμάν και στη Συναγωγή.

Επισκέφθηκαν, επίσης, το Αρχαίο Στάδιο και την Ακρόπολη της Ρόδου, το Ενυδρείο, τις Πηγές Καλλιθέας, τη Λίνδο, τις Επτά Πηγές, την Αρχαία Κάμειρο και το Κάστρο της Κρητηνίας. Ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα τοπικά προϊόντα στην «ΚΑΪΡ», στη «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου» και στο Εργαστήριο Κεραμικών «Μπόνης».

Πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή και ξενάγηση στο Δημαρχείο της Ρόδου, έγιναν παρουσιάσεις εργασιών στην αίθουσα του «Ιδρύματος Σταματίου» και εκδήλωση στο ΙΕΚ Τουρισμού («Θέρμαι») για τον «Αειφόρο Τουρισμό» με προσκεκλημένους ομιλητές, εκπροσώπους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, όπου και παρατέθηκε γεύμα από σπουδαστές του ΙΕΚ.
Την Παρασκευή 8 Απριλίου έγινε η ολοκλήρωση των εργασιών στην αίθουσα του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου (Ενυδρείο) με συνεργασία μικτών ομάδων από όλα τα κράτη και οι συντονιστές-εκπαιδευτικοί έκαναν προετοιμασία της επόμενης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 14 Μαΐου 2022 στο Busteni της Ρουμανίας. Οι αποστολές αναχώρησαν από τη Ρόδο για τα μέρη τους, το Σάββατο 8 Απριλίου με τις καλύτερες εντυπώσεις για το νησί μας.

Η Διεύθυνση και η ομάδα Erasmus του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου ευχαριστούν θερμά για τη βοήθειά τους: την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, τον ΠΡΟΤΟΥΡ, τη ΔΕΡΜΑΕ, τη ΔΕΗ «ΡΟΔΑ», την Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, το ΙΕΚ Τουρισμού, την ΑΣΤΕΡ, το Ίδρυμα Σταματίου, τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, τον σύλλογο Ξεναγών Ρόδου κ.α. για την προσφορά τους.

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου