Οι εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας στη Ρόδο

Οι εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας στη Ρόδο

Οι εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1587 ΦΟΡΕΣ

Τα ήθη και έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα αναβιώνουν αυτές τις μέρες στο νησί μας.

Αναλυτικά, από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου, έως και τη Μεγάλη Παρασκευή, 22 Απριλίου:

- Σήμερα Μ. Τρίτη 19 Απριλίου, η «Φλόγα» Ρόδου θα βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου για ένα πασχαλινό παζάρι με λαμπάδες, γλυκά, δώρα και διακοσμητικά. Από τις 09:00 έως τις 21:00.

- Τη Μ. Τετάρτη, 20 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα παρουσιαστεί το έργο του Κρητικού σκηνοθέτη Γεώργιου Κυπριωτάκη με τίτλο: «Ραγισμένες Καμπάνες». Μια δραματοποιημένη αφήγηση επιλεγμένων διηγημάτων της κρητικής πεζογραφίας για την Εβδομάδα των Παθών, τα οποία μέχρι σήμερα, δεν είχαν γίνει γνωστά στο ευρύ κοινό. Ώρα έναρξης: 20:00

- Τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «ΚΑΜΑΡΙ» θα πραγματοποιήσει για ακόμα μία φορά την Αναπαράσταση των Παθών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Τη Μεγάλη Πέμπτη 21/04 νέοι ντυμένοι Ρωμαίοι στρατιώτες θα βρίσκονται κάτω από τον σταυρό του Κυρίου ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή 22/04 εκτός από τους Ρωμαίους, στην πορεία προς το Κοιμητήριο, θα συνοδεύσουν και μικρά κορίτσια ντυμένα μυροφόρες που θα ραίνουν με ροδοπέταλα τον Επιτάφιο.

- Τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 23:00 η πειραματική χορωδία δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη θα γυρίσει εκκλησίες της πόλης μας και θα ψάλει τα Εγκώμια.


Όσοι επιθυμούν να ψάλλουν τα Εγκώμια μαζί με τα μέλη της πειραματικής χορωδίας δήμου Ρόδου, μπορούν να έλθουν στην αίθουσα των δημοτικών χορωδιών, που βρίσκεται στο Μανδράκι πίσω από το Δημαρχείο, τη Μεγάλη Πέμπτη μεταξύ 21:30 και 23:00, να κάνουν πρόβα μαζί με όλους και να ακολουθήσουν τη χορωδία στις εκκλησίες.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6976968055.

Διαβάστε ακόμη

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων