Μαν. Μαρκόπουλος: Εφιάλτης για τους ξενοδόχους οι αυξήσεις στο ρεύμα και τις πρώτες ύλες

Μαν. Μαρκόπουλος: Εφιάλτης για τους ξενοδόχους οι αυξήσεις στο ρεύμα και τις πρώτες ύλες

Μαν. Μαρκόπουλος: Εφιάλτης για τους ξενοδόχους οι αυξήσεις στο ρεύμα και τις πρώτες ύλες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 536 ΦΟΡΕΣ

Η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλή σε αφίξεις αλλά σε οικονομικό επίπεδο, θα είναι με αρνητικό πρόσημο, όπως δήλωσε στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

Οι ξενοδόχοι, όπως εξήγησε, φέτος βρίσκονται αντιμέτωποι με την αύξηση των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις πρώτες ύλες. Φέτος το πρόβλημα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς είναι αδύνατον να αλλάξουν οι τιμές.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Ρόδου συνέστησε στα μέλη του να προσέξουν στα συμβόλαια που θα υπογράψουν για το 2023 και να ζητήσουν αυξήσεις για να καλυφθεί το πολύ μεγάλο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

«Είμαστε η πρώτη Ένωση Ξενοδόχων που ασχολήθηκε με το θέμα της αύξησης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων λόγω της ακρίβειας και της ανόδου των τιμών στο ρεύμα. Κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου πολύ νωρίς.

Δεν διαφαίνεται ότι το πρόβλημα της αύξησης των τιμών θα ξεπεραστεί τον επόμενο ένα με ενάμιση χρόνο. Το έχουμε τονίσει πολλές φορές και μερικοί λένε πως το κάνουμε για να γκρινιάξουμε. Είναι πρόβλημα και εφιάλτης για τη λειτουργία των ξενοδοχείων.

Στο τέλος θα πάει πολύ καλά ο τουρισμός αλλά σε επίπεδα απόδοσης θα είμαστε με αρνητικό πρόσημο», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι ειδικά για τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και κάτω η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη.

«Σε επίπεδο αφίξεων υπάρχει ικανοποιητικός ρυθμός κρατήσεων. Το νησί κόσμο θα έχει. Θα φτάσουμε κοντά στα νούμερα του 2019. Αυτό είναι το θετικό για όσους δραστηριοποιούνται στον τουρισμό», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού