Ο εορτασμός της Αγίας Ειρήνης και του Όσιου Εφραίμ, του προστάτη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου

Ο εορτασμός της Αγίας Ειρήνης και του Όσιου Εφραίμ, του προστάτη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου

Ο εορτασμός της Αγίας Ειρήνης και του Όσιου Εφραίμ, του προστάτη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 615 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου, εορτάζονται η Αγία Ειρήνη και ο Μεγαλομάρτυρας και Θαυματουργός, Όσιος Εφραίμ, που είναι Προστάτης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στο εκκλησάκι του Αγίου Εφραίμ, στο χώρο της Ιερά Μονής ΘΑΡΡΙ, Πανηγυρικός Εσπερινός – Αρτοκλασία και Εορταστική εκδήλωση όπου παρέστησαν ο Χωρικός Αντιπεριεφερειάρχης Δωδεκανήσου και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού στο Νομό κ. Χρήστος Ευστρατίου, εκπρόσωποι της 95 ΑΔΤΕ, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Τμήμα Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Τοπικός Σύμβουλος Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Γλεντής καθώς και τοπικοί φορείς.

Μέσα σε έναν κατάμεστο Ιερό Ναό και μετά το πέρας του Εσπερινού και της Αρτοκλασίας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Νεκτάριος Πόκκιας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής ΘΑΡΡΙ αναφέρθηκε στον Βίο του Αγίου Εφραίμ και τόνισε τα μαρτύρια που πέρασε.

Κλείνοντας το κήρυγμα του ευχήθηκε σε όλους δια πρεσβειών του Αγίου Εφραίμ και πάντων των Αγίων να γίνουμε όλοι μέτοχοι της Αιωνίου Βασιλείας του Αναστάντος κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στη συνέχεια από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Φιλήμονα Νικολάου αναγνώστηκε ο Πανηγυρικός της Ημέρας.

Όπως τονίσθηκε : «Λίγο μετά το 2011 που το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο με την υπ’ αριθμ. 217 Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη κατέταξε τον Όσιο Εφραίμ στο επίσημο Ορθόδοξο εορτολόγιο, ο Σύλλογος των Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ανακήρυξε τον Όσιο Εφραίμ ως προστάτη του, καθώς η αιμοδοσία είναι ύψιστη χριστιανική πράξη.

Ο Χριστός, ως πρότυπο εθελοντισμού και διακονίας, δίνει στη χριστιανική αγάπη εκφράσεις ποικιλόμορφης διακονίας και φιλανθρωπίας προς τον «άλλον.

Μια τέτοια έκφραση είναι και η προσφορά αίματος, κατά την οποία προσλαμβάνεται ο μεταγγιζόμενος ασθενής ως «πλησίον», ως αδελφός και ως μέλος του ίδιου σώματος.

Η προθυμία ενός ατόμου να γίνει δωρητής για να σώσει τη ζωή ενός άλλου ατόμου είναι άμεση εφαρμογή της εντολής του Χριστού να αγαπάμε τον πλησίον μας.

Όλοι μας έχουμε βιώσει την αγωνία όταν βρεθούμε στην δύσκολη θέση να αναζητήσουμε αίμα, ζητώντας την βοήθεια φίλων, συγγενών, γνωστών και αγνώστων.

Όλοι όσοι δίνουν αίμα, καλύπτονται αυτοί και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού, οποιαδήποτε στιγμή έχουν ανάγκη.

Έτσι ο τραυματίας τροχαίου, η εγκυμονούσα γυναίκα με επιπλοκές, ένα πολύωρο χειρουργείο καλύπτονται με μονάδες αίματος που προσφέρουμε εμείς που είμαστε υγιείς, μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το αίμα μας είναι μοναδικό και δεν μπορεί να παρασκευαστεί σε κανένα εργαστήριο. Γι' αυτό οργανώνονται εθελοντικές αιμοληψίες καθώς αποτελούν την μοναδική και πολύτιμη πηγή αίματος.

Όσοι είναι υγιείς και το επιθυμούν, έχουν την ηθική υποχρέωση να αφιερώσουν μόλις 10 λεπτά από το χρόνο τους για να σώσουν μία ζωή. Η αιμοληψία είναι εντελώς ανώδυνη. Αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο μας και δίνοντας λίγο από το αίμα μας, μπορούμε να σώσουμε μία ζωή.

Η όλη προσπάθεια είναι εθελοντική και είναι μία κατεξοχήν πράξη φιλανθρωπίας και ύψιστη μορφή ελεημοσύνης κατά μίμησην του Πρώτου Αιμοδότη, του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού»

Ο κ. Νικολάου επισήμανε τέλος ότι : «Είναι ευκαιρία να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας στον αγώνα αυτό με όποιο τρόπο μπορούμε για να βιώσουμε την χαρά της προσφοράς και ανενδοίαστα να αισθανθούμε επαναλαμβάνουμε ότι η αιμοδοσία είναι μια ύψιστη συνειδητή χριστιανική πράξη αγάπης που φέρνει εσωτερική ικανοποίηση, χαρά και τιμή στον αιμοδότη που προσέρχεται για να επιτελέσει την ιερή αυτή πράξη και να επιτελέσει ένα ύψιστο χριστιανικό χρέος».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας