Ποιους ψήφισαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα

Ποιους ψήφισαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα

Ποιους ψήφισαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3241 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλη συμμετοχή σε όλα σχεδόν τα νησιά του νομού μας

Με εντυπωσιακή συμμετοχή μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν να ψηφίσουν και να αναδείξουν τους νέους τους εκπροσώπους, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία και σε τοπική επίπεδο.

Ο Νικηφόρος Παπανικόλας, κατάφερε να κυριαρχήσει στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, καταφέρνοντας έτσι να συγκεντρώσει 1.352 ψήφους έναντι των 967 ψήφων που συγκέντρωσε ο δεύτερος Αλέξανδρος Παπουράς.

Τα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου πάντως, θα είναι εκείνα που θα αποφασίσουν ποιος θα είναι τελικά ο νέος γραμματέας του κινήματος σε τοπικό επίπεδο.

Για τον λόγο αυτό, οι διεργασίες είναι πυρετώδεις τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα έντονες από το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά την ανάδειξη των νέων μελών της ΝΕ.

Κερδισμένος πάντως από αυτή την ψηφοφορία, ήταν σε κάθε περίπτωση η ισχυρή προσέλευση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η οποία μάλιστα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ακόμα και την πλέον αισιόδοξη.

Από νωρίς το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες, τα μηνύματα ήταν θετικά και χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι τις 11:30 π.μ. είχαν ψηφίσει περί τα 1.500 άτομα, από τα οποία τα 900 μόνο στο εκλογικό κέντρο του Ροδινιού.

Στο Ροδίνι, που ήταν και το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο στην περιοχή μας, από νωρίς το πρωί υπήρχε μεγάλη κίνηση που κορυφώθηκε γύρω στο μεσημέρι και ήταν διάχυτος ο ενθουσιασμός σε όσους ήταν παρόντες.

Το «παρών», βέβαια, έδωσαν, εκτός από τους υποψηφίους και αρκετά παλαιά και γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας.

Ανάμεσά τους ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Μανόλης Γλυνός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, τέως δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο πρώην δήμαρχος Ροδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Παπανικόλας, οι επί σειρά ετών δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Πόκκιας και Δημήτρης Καρατζιάς και πολλοί άλλοι.

Παράλληλα, θετικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι στις κάλπες προσήλθαν και αρκετά νέα σε ηλικία άτομα.

Ποιοι αναδείχθηκαν στην ψηφοφορία
Χθες το πρωί, συνεδρίασε η ΝΟΕΣ Νοτίων Δωδεκανήσων, μετά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων από τους προέδρους των εφορευτικών επιτροπών και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω. Με βάση τα υπογεγραμμένα από τις 15 Εφορευτικές Επιτροπές πρακτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Α) Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή (με σειρά κατάταξης):
Α/Α ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΟΛΟ

1 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 1352
2 ΠΑΠΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 967
3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 864
4 ΖΑΝΕΤΤΟΥΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 723
5 ΜΟΥΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 722
6 ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗ (ΡΟΔΟΥΛΑ) 668
7 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 645
8 ΜΑΝΤΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ 630
9 ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΙΚΥ 594
10 ΒΑΣΙΛΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 586
11 ΣΦΥΡΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ 570
12 ΛΥΜΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) 517
13 ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 492
14 ΨΑΡΑΣ-ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ 470
15 ΝΙΚΟΛΗ ΡΑΦΑΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 434
16 ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 373
17 ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ 369
18 ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ 363
19 ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ 328
20 ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 294
21 ΓΙΑΣΙΡΑΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ 275
22 ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 236
23 ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 201
24 ΤΡΕΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 193
25 ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 105
26 ΨΑΡΑ-ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 105
27 ΜΑΚΡΥΛΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 65
28 ΜΙΧΕΛΗ ΜΑΡΙΑ 46
29 ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 40
30 ΔΕΣΠΟΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 29
31 ΧΡΥΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 28
32 ΛΟΥΛΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ 24

Β) Για τις Δημοτικές Οργανώσεις και τους Συνέδρους, λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής και της αδυναμίας παραλαβής όλων των πρακτικών, η συνεδρίαση της ΝΟΕΣ θα συνεχιστεί και θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Νοτίων Δωδεκανήσου υπογραμμίζει ότι «η αθρόα συμμετοχή αποδεικνύει με τον πιο δυνατό τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε και εδραιώνεται.

Από την ολοκληρωθείσα μέχρι στιγμής καταμέτρηση ψήφων φαίνεται ότι οι Δωδεκανήσιοι αποφάσισαν: Το σύμβολό μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μαζί με τον ήλιο, επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας, η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε.
Ευχαριστούμε τους χιλιάδες Δωδεκανησίους που συνέβαλαν σε αυτήν την πολιτική γιορτή».

Γ. Νικητιάδης: Το ΠΑΣΟΚ ξανά πρωταγωνιστής
Mετά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, π. Βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων στις εσωκομματικές μας εκλογές, καθιστά εκ των πραγμάτων το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχο των πολιτικών μας εξελίξεων.

Απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη τη χώρα, χιλιάδες πολίτες μέλη του κόμματός μας, έδωσαν το «παρών» για την επάνοδο στο όνομα και τα σύμβολά μας, για τα νέα μέλη των κομματικών μας οργάνων και για τους συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν την κάθε περιοχή, στο Συνέδριό μας.

Στη Δωδεκάνησο, οι ψηφίσαντες πλησιάζουν τις 7.000. Ο αριθμός αυτός καθιστά το κόμμα μας, πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στα νησιά μας.

Χαιρετίζω και συγχαίρω τους εκλεγέντες και εύχομαι όλοι μαζί ενωμένοι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του Δωδεκανησιακού λαού.

Το ΠΑΣΟΚ γίνεται ξανά πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο