Να γίνουν όλα όσα πρέπει για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος στη Ρόδο ζητά ο Ν. Σαντορινιός

Να γίνουν όλα όσα πρέπει για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος στη Ρόδο ζητά ο Ν. Σαντορινιός

Να γίνουν όλα όσα πρέπει για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος στη Ρόδο ζητά ο Ν. Σαντορινιός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 409 ΦΟΡΕΣ

Κατέθεσε σχετική αναφορά στον υπουργό Περιβάλλοντος

Να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης των μονάδων του ΑΗΣ Σορωνής και του ΘΗΣ Νότιας Ρόδου, ζητά με αναφορά που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κος Νεκτάριος Σαντορινιός, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην αναφορά του, ο κος Σαντορινιός επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Αναφορικά με την από 13/05/22 επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε. (ΖΕΥΣ) σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα δύο εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί της Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή γίνεται αναφορά στις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες του νησιού, οι οποίες οφείλονται, ως επί το πλείστον, στην τουριστική κίνηση.


Παρά την αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς και την κατασκευή του νέου ΘΗΣ στη Νότια Ρόδο, φαίνεται ότι η ενεργειακή επάρκεια του νησιού δεν είναι εξασφαλισμένη.
Η λειτουργική ικανότητα των μονάδων του ΑΗΣ είναι επισφαλής λόγω παλαιότητας του συστήματος και ελλιπούς συντήρησης. Επίσης ο νέος ΘΗΣ αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικά και τεχνικά τα οποία, ενώ έχουν επισημανθεί από το τεχνικό προσωπικό του σταθμού από την αρχή της λειτουργίας του, εντούτοις δεν έχουν επιλυθεί ακόμη.


Μέσω της επιστολής ζητείται να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης των δυο σταθμών, δίχως άλλη καθυστέρηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των μονάδων και να μην βρεθεί το νησί της Ρόδου, εν μέσω τουριστικής περιόδου, με προβλήματα ηλεκτροδότησης. Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο