Σύσκεψη σήμερα στη Ρόδο για την προστασία των δασών

Σύσκεψη σήμερα στη Ρόδο για την προστασία των δασών

Σύσκεψη σήμερα στη Ρόδο για την προστασία των δασών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Υπό την προεδρία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης Χρ. Στυλιανίδη

Σύσκεψη στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με θέμα την προστασία των δασικών περιοχών του νησιού υπό την προεδρία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 10.30 το πρωί.

Στη σύσκεψη αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι των φορέων και των υπηρεσιών που ασχολούνται με την πυροπροστασία.
Ο υπουργός κ. Στυλιανίδης, έφθασε χθες το μεσημέρι στη Ρόδο (από την Κω) και πραγματοποίησε επίσκεψη στα πυροσβεστικά κλιμάκια Απολλώνων και Λίνδου, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.
Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

ΣΤΗΝ ΚΩ
Σύσκεψη, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, συζητήθηκαν ο συντονισμός των ενεργειών όλων των συναρμόδιων φορέων κατά την αντιπυρική περίοδο και θέματα ενημέρωσης. Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς σημείωσε στις δηλώσεις του ότι πρώτη φορά στο νησί της Κω βρίσκεται σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε μια περιοχή, η οποία είναι ιδιαίτερη, ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος.

Ο κ. Νικηταράς ανέφερε ότι στην Κω όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν αναπτύξει μια συνεργασία, η οποία είναι ζηλευτή, καθώς όποτε χρειάστηκε παράχθηκε σημαντικό αποτέλεσμα, ενώ δήλωσε χαρούμενος που ο Υπουργός, ο Γ.Γ., καθώς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος είδαν από κοντά τον ορεινό όγκο του Ασφενδιού, καταγράφοντας τις ιδιαιτερότητες που έχει.
Ο Υπουργός χαρακτήρισε σημαντική τη σύσκεψη, με στόχο όλοι οι αρμόδιοι φορείς να βγουν ακόμα πιο προετοιμασμένοι για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Στυλιανίδης, αφού σημείωσε ότι το κλίμα που υπάρχει στο νησί της Κω, μεταξύ των εκπροσώπων των υπηρεσιών και των φορέων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, είναι άψογο, τόνισε ότι οι στόχοι της επίσκεψης είναι οι εξής τρεις:
-Να δούν από κοντά τα ευάλωτα σημεία του νησιού.
-Να υπάρξει ακόμα καλύτερος συντονισμός
-Και να εξεταστούν οι τρόποι, με τους οποίους η κεντρική εξουσία μπορεί να συνεισφέρει ακόμα περισσότερο έτσι ώστε να αυξηθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες στο νησί.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων