Ευάγγελος Φραγκάκης: Οι καινοτομίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων στη Χάλκη

Ευάγγελος Φραγκάκης: Οι καινοτομίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων στη Χάλκη

Ευάγγελος Φραγκάκης: Οι καινοτομίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων στη Χάλκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 654 ΦΟΡΕΣ

«Αυτό που μας δίνει το κάτι παραπάνω είναι ότι γίνεται καλύτερη η ζωή της κοινωνίας. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια πρωτοβουλία και οι κάτοικοι να μπορούν να παράγουν την ενέργεια που χρειάζονται. Οι επόμενοι λογαριασμοί για κατοικίες και επιχειρήσεις θα είναι μηδενικοί στη Χάλκη», δήλωσε στον “Sky Rodos” ο δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης.

Σε ό,τι αφορά τη βράβευση από το ίδρυμα Clinton ο κ. Φραγκάκης δήλωσε ότι ο δήμος Χάλκης έκανε την πρότασή του και επιβραβεύθηκε.
«Κανείς δεν έχει κατανοήσει τι γίνεται και ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος θα είναι μηδενικοί. Αυτό θα αφορά τα 154 μέλη της ενεργειακής κοινότητας. Αυτό θα αφορά τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τον δήμο της Χάλκης σε ό,τι αφορά τις παροχές που έχει. Είμαστε λοιπόν η βέλτιστη πρακτική για την Ευρώπη», είπε ο δήμαρχος Χάλκης.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε οι νέοι να μένουν στα μικρά νησιά αλλά και άνθρωποι από άλλες περιοχές της χώρας να εγκατασταθούν στη Χάλκη.

«Να γίνει στρατηγικός σχεδιασμός από την πολιτεία και να δοθούν κίνητρα προκειμένου να γίνει εγκατάσταση πολιτών από άλλες περιοχές της χώρας στα μικρά νησιά ακόμη και σε χωριά της Ρόδου. Συρρικνώνεται η Ελλάδα μας. Η κεντρική πολιτεία να σχεδιάσει γιατί αυτά δεν είναι απόφαση ενός δημάρχου», δήλωσε.

Όσο για τη ζωή στη Χάλκη τόνισε: «Μια χαρά είναι η ζωή στη Χάλκη. Έχει τη γαλήνη, την αλληλεγγύη και την ποιότητά της. Μπορεί να πάρει κάποιος την απόφαση να ζήσει σε ένα μικρό νησί. Επίσης είναι σημαντικό να υπάρχει ένα επάγγελμα για κάποιον. Αν ανοίξουν θέσεις εργασίας, θα είναι και αυτό ένα μεγάλο κίνητρο. Και στον πρωτογενή τομέα θέλει καινοτομία και κίνητρα».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης