Κάθειρξη πέντε ετών για πλαστογραφία σε 51χρονο επιχειρηματία από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Κάθειρξη πέντε ετών για  πλαστογραφία σε 51χρονο επιχειρηματία από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Κάθειρξη πέντε ετών για πλαστογραφία σε 51χρονο επιχειρηματία από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 466 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών, επιβλήθηκε χθες, από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 51χρονο επιχειρηματία που κατηγορείται για πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και αυτά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, επέβαλλε την παραπάνω ποινή στον 51χρονο, χωρίς ουσιαστικά να του μειώσει ούτε μέρα από την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, ο 51χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε πέντε χρόνια κάθειρξη με την έφεση όμως να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ωστόσο πλέον μετά τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου ο 51χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στον 51χρονο είχε δοθεί στα μέσα Ιανουαρίου 2001 πληρεξούσιο από επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, να διαχειρίζεται και να εκπροσωπεί την εταιρεία αποκλειστικά για τις τρέχουσες καθημερινές συναλλαγές, ρητά εξαιρουμένων αυτές που αφορούσαν έκτακτες πράξεις, όπως εργασίες ανακαίνισης του εταιρικού καταστήματος, αγορά ή διάθεση εξοπλισμού, λήψη τραπεζικών ή άλλων δανείων.

Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων του ο 51χρονος κατείχε και χρησιμοποιούσε μπλοκ επιταγών και τη σφραγίδα της εταιρείας. Η πληρεξουσιότητα αυτή διατηρήθηκε έως τις 28 Νοεμβρίου 2008, οπότε και ανακλήθηκε με νέα τροποποίηση του καταστατικού, η οποία επιδόθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του ίδιου έτους στον κατηγορούμενο.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 51χρονος στις αρχές του 2008 προέβη στην αγορά μίας άλλης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Ρόδου και προκειμένου να αποπληρώσει το τίμημα αυτής αλλά και εργασίες ανακαίνισης και προμηθευτές χρησιμοποιώντας το μπλοκ επιταγών της άλλης επιχείρησης «έκοψε» δέκα επιταγές, συνολικής αξίας 131.000 ευρώ, τις οποίες και παρέδωσε στα πρόσωπα για τα οποία «κόπηκαν».

Επειδή τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες της πρώτης επιχείρησης που διαχειριζόταν ο 51χρονος, και επειδή ουδεμία τέτοια εξουσιοδότηση είχε, η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών