Απολογήθηκαν χθες για τις πλημμύρες Γ. Μαχαιρίδης, Φ. Χατζηδιάκος και Στ. Κουσουρνάς

Απολογήθηκαν χθες για τις πλημμύρες  Γ. Μαχαιρίδης, Φ. Χατζηδιάκος και Στ. Κουσουρνάς

Απολογήθηκαν χθες για τις πλημμύρες Γ. Μαχαιρίδης, Φ. Χατζηδιάκος και Στ. Κουσουρνάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 606 ΦΟΡΕΣ

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα απολογήθηκαν χθες, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που αφορά στις φονικές πλημμύρες που είχαν σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2013 στο νησί μας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους, τέσσερις άνθρωποι.

Πρόκειται για τους κ.κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, Φώτη Χατζηδιάκο και Στάθη Κουσουρνά με τις ιδιότητες που κατείχαν την περίοδο εκείνη, δηλαδή περιφερειάρχης Νοτίου ο κ. Μαχαιρίδης, αντιπεριφερειάρχης ο κ. Χατζηδιάκος και δήμαρχος Ρόδου ο κ. Κουσουρνάς.

Τα δε αδικήματα που τους καταλογίζονται είναι της πρόκλησης πλημμύρας με πρόθεση τελούμενη με παράλειψη, πράξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προέκυψε κίνδυνος για τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και επήλθε θάνατος τεσσάρων, κίνδυνος για ξένα πράγματα, καθώς και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Και οι τρεις άνδρες υπεραμύνθηκαν της αθωότητας τους και επεσήμαναν πως έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, σε περιόδους δύσκολες για την τοπική αυτοδιοίκηση (είτε πρώτο είτε δεύτερο βαθμό) για να γίνουν έργα που θα βοηθούσαν το τόπο αφού λόγω και της οικονομικής κρίσης που βίωνε η χώρα μας, δεν υπήρχαν επαρκείς επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μάλιστα, αναφορικά με τη γέφυρα της Κρεμαστής τονίστηκε μεταξύ άλλων, πως είχε ζητηθεί να γίνει η μελέτη μέσω συλλόγου, ώστε να υπάρξει μείωση του κόστους της.

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη Θεομηνία, τονίστηκε από τον κ. Χατζηδιάκο πως από την πρώτη στιγμή είχε γίνει κινητοποίηση και ο ίδιος βρισκόταν στους δρόμους, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ το ίδιο έγινε και από τον κ. Κουσουρνά, καθώς ο κ. Μαχαιρίδης απουσίασε την ημέρα εκείνη από το νησί αλλά ήταν συνεχώς σε επικοινωνία για να έχει ενημέρωση.

Και οι τρεις άνδρες φανερά συγκινημένοι και συναισθηματικά φορτισμένοι αναφέρθηκαν στα θύματα της φονικής πλημμύρας και μάλιστα επεσήμαναν πως ένας εξ αυτών ήταν προσωπικός τους φίλος, αναφερόμενοι στον Γιάννη Μπαϊράμη 63 ετών, που το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και η 54χρονη σύζυγος του, Καλλιόπη Παναγιώτου, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στις 10.30 το βράδυ της ημέρας εκείνης, μεταξύ Παστίδας και Κρεμαστής. «Δεν είναι δυνατόν να ξέραμε ότι θα χαθεί κάποιος άνθρωπος και να μέναμε αδιάφοροι», επεσήμαναν μεταξύ άλλων οι τρεις εμπλεκόμενοι.

Η δίκη, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, διεκόπη για την επόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 9 το πρωί, οπότε και θα γίνει η πρόταση της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κω προς το δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων