Διαμαρτυρία δημάρχου Η.Ν. Κάσου για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση

Διαμαρτυρία δημάρχου Η.Ν. Κάσου για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση

Διαμαρτυρία δημάρχου Η.Ν. Κάσου για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 304 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη την Δ/νση Θαλάσσιων συγκοινωνιών (τμήμα Β΄) και τον Πρόεδρο του Σ.Α.Σ και Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμ/κης Πολιτικης κ΄ Ναυτ. Επενδ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής αναφέροντας τα παρακάτω :

« Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να καταθέσουμε τον προβληματισμό μας αλλά και την έντονη διαμαρτυρία μας για την μη εφαρμογή των διαλαμβανομένων της προκήρυξης και των όρων της σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας ως προς την ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης της γραμμής Σητεία προς Ρόδο με τις ενδιάμεσες προσέγγισης των λιμένων Η.Ν. Κάσου, Καρπάθου και Χάλκης .

Η Πλοιοκτήτρια εταιρεία φέρεται να ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τα δρομολόγια του πλοίου με έναρξη εξυπηρέτησης από την 8η Ιουλίου 2022 ενώ στο κείμενο της υπ’ αριθ. 2252.1.1/29652/22 από 29/04/2022 προκήρυξης του ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας αναφέρει ως ημερομηνία έναρξης την 13η Ιουνίου 2022.

Επίσης στην υπ αρίθ 2252.1.132365/22 πρόσκληση σύναψης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της εν λόγω δρομολογιακής γραμμής ως ημερομηνία έναρξης πραγματοποίησης των δρομολογίων αναφέρεται ξανά η 13η Ιουνίου 2022 .

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τον λόγο της καθυστέρησης της έναρξης των δρομολόγιων της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής καθώς επίσης και για την άμεση παρέμβασή σας ως ο πλέον αρμόδιος φορέας για την εφαρμογή των όρων της σύμβασης και την άμεση έναρξη των δρομολογίων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία .

Κλείνοντας σε περίπτωση που ισχύουν οι φήμες περί βλάβης του ορισμένου προς εξυπηρέτηση των δρομολογίων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία πλοίου θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνει σύστασή για την αντικατάσταση του. Σε διαφορετική περίπτωση εφόσον υφίσταται δικαιολογημένη αδυναμία της πλοιοκτήτριας εταιρείας θα θέλαμε να προτείνουμε τη λύση του ζητήματος αυτού με την παράταση της πραγματοποίησης των δρομολογίων από την πραγματική ημερομηνία έναρξης τους έως το τέλος Σεπτεμβρίου».

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους