ΚΚΕ: Η Ρόδος μετατρέπεται σε ένα έξυπνο πράσινο νησί με πολλά κέρδη για τους λίγους και εξαθλίωση για τους πολλούς

ΚΚΕ: Η Ρόδος μετατρέπεται σε ένα έξυπνο πράσινο νησί με πολλά κέρδη για τους λίγους και εξαθλίωση για τους πολλούς

ΚΚΕ: Η Ρόδος μετατρέπεται σε ένα έξυπνο πράσινο νησί με πολλά κέρδη για τους λίγους και εξαθλίωση για τους πολλούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 175 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

Αυτές τις ημέρες επισκέφθηκαν την Ρόδο δύο υπουργοί και άλλα στελέχη της κυβέρνησης για να διαφημίσουν τις «επιτυχίες» της πολιτικής τους στο νησί. Επιτυχίες που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν την μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία των κατοίκων της Ρόδου.

Είναι πράγματι προκλητικό που σε τόσες δηλώσεις και ομιλίες, κανείς τους δεν είπε ούτε μια λέξη για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νησιού.

Δεν είπαν λέξη για την ακρίβεια που στα νησιά ειδικά είναι ακόμα πιο έντονη, δεν είπαν κουβέντα για τα ατελείωτες ώρες και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ούτε και φυσικά για την τραγική κατάσταση έλλειψης προσωπικού του νοσοκομείου Ρόδου και των υπόλοιπων δομών πρωτοβάθμιας υγείας του νησιού. Αλλά και τόσα άλλα προβλήματα που θα χρειάζονταν σελίδες για να αναφερθούν.

Διαφήμισαν όμως το success story της Ρόδου, δηλαδή τον παράδεισο που έχει φτιάξει η κυβέρνηση στο νησί για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον τουρισμό στην ενέργεια, στις κατασκευές και στις νέες τεχνολογίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το κυβερνητικό επιτελείο διαβεβαίωσε το μεγάλο κεφάλαιο πως θα συνεχίσει να ρέει άφθονο το χρήμα από το ταμείο ανάκαμψης για να μετατραπεί η Ρόδος σε έξυπνο και πράσινο νησί. Αναφέρθηκαν μάλιστα και σε συγκεκριμένα project πολυεθνικών όπως το CO-LAB της TUI σε συνεργασία με περιφέρεια και δήμο, εγγυώμενοι πως θα λάβουν όσο δημόσιο χρήμα χρειαστούν.

Πρακτικά δηλαδή επιβεβαίωσαν άλλη μια φορά πως όταν ο λαός διεκδικεί να μειωθούν οι φόροι σε καύσιμα και τρόφιμα, όταν διεκδικεί να μειωθούν οι τιμές ρεύματος, όταν παλεύει να γίνουν προσλήψεις στο υπό κατάρρευση νοσοκομείο της Ρόδου τότε δεν υπάρχουν χρήματα, καθώς δεν βρίσκουν «δημοσιονομικό χώρο». Δηλαδή όταν χρειάζεται κρατικό χρήμα, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ποτέ δεν περισσεύει!

Σ’ αυτή τη στρατηγική είναι επιβεβαιωμένη η συμφωνία και η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Για αυτόν το λόγο προσπαθούν εναγωνίως να διαφοροποιηθούν σε δευτερεύοντα θέματα.

Οι εργαζόμενοι , οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες της Ρόδου, που είναι αυτοί που κινούν την τουριστική βιομηχανία και παράγουν τον τεράστιο πλούτο του νησιού , έχουν συμφέρον να γράψουν το δικό τους σενάριο για τις δικές τους ανάγκες, με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Οργανώνοντας την πάλη για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, διεκδικώντας πραγματικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, παλεύοντας για δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ανοίγοντας δρόμο για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»