«Βραχυκύκλωσε» την... εντοπιότητα στις προσλήψεις η ΔΕΗ

«Βραχυκύκλωσε» την... εντοπιότητα  στις προσλήψεις  η ΔΕΗ

«Βραχυκύκλωσε» την... εντοπιότητα στις προσλήψεις η ΔΕΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1943 ΦΟΡΕΣ

Σφοδρές αντιδράσεις από Νεκτάριο Σαντορινιό, Φιλήμονα Ζαννετίδη και Εργατικό Κέντρο

Να μείνουν χωρίς εργασία κινδυνεύουν πολλοί συμπατριώτες μας, οι οποίοι είχαν υποβάλει αιτήσεις για πρόσληψη στα εργοστάσια της ΔΕΗ που λειτουργούν στη Ρόδο, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί, κανείς από τους υποψηφίους της Ρόδου δεν έχει κληθεί να δώσει συνέντευξη.

Πρόκειται για 33 συνολικά θέσεις, που είχαν προκηρυχθεί πριν από μερικούς μήνες για τις οποίες μάλιστα είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις τόσο προς το Εργατικό Κέντρο όσο και προς το σωματείο εργαζομένων ΖΕΥΣ ότι θα ίσχυε το κριτήριο της εντοπιότητας, πριμοδοτώντας έτσι με έξτρα μόρια, όλους όσους κατάγονταν από τα τοπικά διαμερίσματα που βρίσκονται κοντά στα εργοστάσια της ΔΕΗ σε Σορωνή και Κατταβιά.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία των εκπροσώπων των εργαζομένων, εστιάζεται στο γεγονός ότι είναι πολύ πιθανό να μην μοριοδοτηθούν με το «μπόνους» της εντοπιότητας οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν υποβάλει αίτηση και στη θέση τους να τοποθετηθούν άλλοι υποψήφιοι από άλλες περιοχές της χώρας.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» εκπρόσωποι από το σωματείο των εργαζομένων, σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι σε αυτή την περίπτωση, που αθετηθούν δηλαδή οι δεσμεύσεις και οι διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης απεργιακών κινητοποιήσεων ακόμα και μέσα στον Ιούλιο, με όποιες συνέπειες μπορεί να υπάρξουν από αυτή την κινητοποίηση μεσούσης της τουριστικής μας σεζόν.

Δήλωση Ν. Σαντορινιού μετά τα αποτελέσματα των προσλήψεων στο νέο σταθμό ΑΗΣ στην Κατταβιά Νότιας Ρόδου

«Είναι πλέον και επίσημη η μεγάλη απάτη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Δ.Σ. της ΔΕΗ προς τον ροδιακό λαό και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Νότιας Ρόδου. Τα αποτελέσματα της προκήρυξης για τις προσλήψεις στο νέο σταθμό ΑΗΣ στην Κατταβιά Νότιας Ρόδου, δεν περιλαμβάνουν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ υποψήφιο εργαζόμενο και κάτοικο της Νότιας Ρόδου, ενώ μόλις το 10% των συνολικών προσλήψεων είναι κάτοικοι του υπόλοιπου νησιού».

Θυμίζω ότι με το Νόμο 4643 του 2019, που ψήφισαν βουλευτές και Κυβέρνηση της ΝΔ, ουσιαστικά ακύρωσαν το κριτήριο εντοπιότητας και επέβαλαν απλή μοριοδότηση για το υποψήφιο ντόπιο εργατικό δυναμικό σε θέσεις αορίστου χρόνου. Υποσχέθηκαν δε, ότι για τις 8μηνες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη πρόσκαιρων ή εποχιακών αναγκών, θα εξακολουθεί να εφαρμόζεται ο νόμος περί εντοπιότητας!

Παρά τις φρούδες ελπίδες που έδωσαν οι ντόπιοι βουλευτές της ΝΔ στους Ροδίτες, παρά τις κούφιες υποσχέσεις που μοίρασαν, μετά και από τις πιέσεις και διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας, τα αποτελέσματα των προσλήψεων «μιλούν» ξεκάθαρα.
Σφραγίζουν και επίσημα την διάλυση μιας πολιτικής (κριτήριο εντοπιότητας) που εφαρμοζόταν επί χρόνια ώστε να εγκαθίστανται οι, κατά τόπους, σταθμοί παραγωγής. Κορόιδεψαν τους νέους υποψήφιους εργαζόμενους από τη Νότια Ρόδο, οι οποίοι μάλιστα εκπαιδεύτηκαν στο αντικείμενο, με την προσδοκία της πρόσληψης. Ενώ ο κ. Στάσσης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και η παρέα των golden boys, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επέλεξαν να προσλάβουν ετεροδημότες για τους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο, πληρώνοντάς τους μάλιστα γύρω στα 600 ευρώ ενοίκιο.
Ντροπή. Μόνο ντροπή. Τους παραδίδουμε στη κρίση του ροδιακού λαού».

Αιχμηρή ανακοίνωση από τον Φιλήμωνα Ζαννετίδη

Αφού υποσχέθηκαν, προκειμένου να καφθούν οι αντιδράσεις για προσλήψεις προσωπικού από τις περιοχές που είναι κοντά το εργοστάσιο ΔΕΗ, σκέφτηκαν ότι, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν την επιχείρηση, έπρεπε να καταργήσουν την εντοπιότητα. Ήταν προφανώς εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους.
Αθετούν τις συμφωνίες με τις τοπικές κοινωνίες και προχωρούν σε προσλήψεις, παρά τις αντιδράσεις του Εργατικού Κέντρου ,της Περιφέρειας και του Δήμου που κατέθεσαν και προσφυγή στο ΣΤΕ.
Αν αληθεύει ότι οι προσλήψεις αυτές θα έχουν και επιδότηση του ενοικίου 600 ευρώ, στους καταγόμενους από άλλες περιοχές , τότε οι βουλευτές που ψήφισαν την κατάργηση της εντοπιότητας πρέπει να απαιτήσουν να γίνεται το ίδιο και σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που υπηρετούν στα νησιά μας.
Έτσι για ισότητα και δημοκρατία.
Να επιδοτείται η κατοικία την γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, των καθηγητών ,των δασκάλων, των σωμάτων ασφαλείας κλπ κλπ.
Δεν θα έχουν μόνο λίγοι τα προνόμια αυτά.
Ο αρμόδιος Υπουργός τι έχει να μας πει;

Διαβάστε ακόμη

Στους 43 βαθμούς έφτασε το θερμόμετρο στη Λίνδο!

Σε σύνταξη νέου καταστατικού οδεύει σύντομα ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι της Ρόδου τη Δευτέρα

Τον οδικό χάρτη ανάπτυξης του δήμου Ρόδου παρουσίασε ο Βάιος Καλοπήτας

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Παρτέρι με λουλούδια θα φτιαχτεί στη Ροτόντα κοντά στη Φιλέρημο

Ίδρυμα Ι. & Π. Νεστορίδη: Άρχισαν οι εργασίες δημιουργίας μονάδας φροντίδας για άπορους ηλικιωμένους στα Κολύμπια

Ο Μιχ.Φραγκίνης θα είναι ο νέος κοινοτάρχης Έμπωνα