ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ: Τα θέματα της υγείας είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικών συμφερόντων

ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ: Τα θέματα της υγείας  είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικών συμφερόντων

ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ: Τα θέματα της υγείας είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικών συμφερόντων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 228 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση στη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ αναφορικά με το θέμα υγείας στα νησιά μας. Στη σχετική απάντηση, αναφέρονται τα εξής:

Χθες, 7 Ιουλίου 2022 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερθήκαμε ως ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ σε ορισμένα από όσα έκανε αυτή η Κυβέρνηση και τονίσαμε το γεγονός ότι αυτά έχουν πολλαπλάσια αξία, διότι επιτεύχθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Φυσικά, εννοούμε τις εξωγενείς κρίσεις που αντιμετώπισε .

Μια από αυτές είναι η παγκόσμια πανδημική κρίση.

Σε ένα αιφνιδιαστικό φαινόμενο και δυναμικά εξελισσόμενο, όπως ήταν η πανδημία του κορονοϊού, ήταν αδύνατο να είναι απόλυτα προετοιμασμένο οποιοδήποτε κράτος.

Και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, διότι τα γεγονότα είναι και πρόσφατα και καταγεγραμμένα.

Ποιος έχει ξεχάσει τις εικόνες από όλον τον κόσμο, ακόμα και παντοδύναμων κρατών να μην έχουν επαρκή κρεβάτια ΜΕΘ και τόσους πολλούς ιατρούς και νοσηλευτές;

Και άλλες πολλές ελλείψεις και δυσχέρειες, τις οποίες έσπευδε το κάθε κράτος να αντιμετωπίσει με όποια μέσα μπορούσε.

Μέσα σ'αυτό τον υγειονομικό πόλεμο-γιατί εικόνες πολέμου ήταν αυτές που αντικρύζαμε- εδώ στη χώρα μας, μια Κυβέρνηση λίγων μηνών έπρεπε να προτάξει το υπέρτατο αγαθό της Υγείας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής έναντι οποιουδήποτε κόστους.

Και αυτό έπραξε, από την πρώτη στιγμή, χωρίς να καθυστερήσει.

Και μάλιστα έγινε η χώρα μας παγκόσμιο παράδειγμα, χάρη στις έγκαιρες αποφάσεις που έλαβε ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης

Μέσα στα τρία αυτά χρόνια δόθηκαν πάρα πολλά χρήματα για τον Τομέα Υγείας.

Το τι έκανε αυτή η Κυβέρνηση είναι γνωστό, αλλά θα τα απαριθμήσουμε πάλι, διότι δύο πράγματα συμβαίνουν και όχι απαραίτητα διαζευκτικά: Κάποιοι έχουν πολύ ασθενή μνήμη ή ευρισκόμενοι σε προεκλογικό οίστρο και μη μπορώντας να αντιπολιτευθούν με επιχειρήματα, επιλέγουν το λαικισμό και εκμεταλλεύονται τον ευαίσθητο Τομέα της Υγείας για να προκαλέσουν εντυπώσεις με ανακοινώσεις περί κατάρρευσης των δημοσίων δομών υγείας στα νησιά μας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριξε τον Τομέα της Υγείας εν μέσω πανδημίας , εξασφαλίζοντας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κονδύλια για να υπερδιπλασιάσει τις ΜΕΘ, για να προσλάβει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , για τον εξοπλισμό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Συνεχίζει να προκηρύσσει θέσεις για πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και μάλιστα και με προκηρύξεις θέσεων ειδικά για νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό μας η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου στην Κω.

Έχουμε ιατρό οπλίτη στην Ψέριμο, Φαρμακείο στο Καστελλόριζο , αναβάθμιση του πολυδύναμου ιατρείου Σύμης σε Κέντρο Υγείας, και πολλά άλλα, που η δική μας Κυβέρνηση πέτυχε.

Το Νοσοκομείο της Κω διαθέτει ιατρούς πολλών ειδικοτήτων και μάλιστα από 3-4 σε πολλές από τις ειδικότητες με την κάλυψη του σε νοσηλευτικό προσωπικό να ανέρχεται σε ποσοστό 87%.Την Κυριακή 10 Ιουλίου αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικός παθολόγος στο Νοσοκομείο της Κω, ενώ άμεσα προκηρύσσονται και οι θέσεις παιδιάτρου και ακτινολόγου.

Οι οποιεσδήποτε ελλείψεις δεν καλύφθηκαν από καμμία ελληνική Κυβέρνηση σε απόλυτο βαθμό.

Πρόκειται για παθογένειες ετών, που και η δική σας Κυβέρνηση κληθήκε, όπως και άλλες, να τις επιλύσουν και όμως δεν καταφέραν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Η προσπάθεια και το έργο της Κυβέρνησης συνεχίζεται. Και, όπως προαναφέραμε, είναι πολλά και σημαντικά αυτά που ήδη έχει επιτύχει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε τρία χρόνια.

Ως Οργάνωση και ο καθένας μας ξεχωριστά, σεβόμαστε απόλυτα το λειτούργημα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , του προσωπικού του ΕΚΑΒ και πάντα είμαστε πρόθυμοι να συμμετέχουμε σε συζητήσεις , να ακούμε αιτήματα και να τα διαβιβάζουμε αρμοδίως, διεκδικώντας τις κατάλληλες για τα νησιά μας λύσεις.

Δεν θα δεχθούμε όμως ποτέ -από οποιονδήποτε- την προσπάθεια καπήλευσης των ζητημάτων της Υγείας με μικρόψυχες αντιπολιτευτικές κορώνες.

Ιδιαίτερα από όσους κουνούν το δάχτυλο, ενώ επί δικών τους Κυβερνήσεων δεν έπραξαν όσα θα μπορούσαν και μάλιστα όχι εν μέσω αλεπάλληλων κρίσεων, όπως η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δύο μέρες τώρα ακούμε και διαβάζουμε βολές κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατά του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαρούλας Γιασιράνη με αφορμή ΄΄την κατάσταση της Υγείας στα Δωδεκάνησα΄΄.

Έχουμε δημόσια αναγνωρίσει και ευχαριστήσει την ΠΝΑΙ για την πολύτιμη συνδρομή της στην ενίσχυση του Τομεά Υγείας στα νησιά μας.

Και θα το κάνουμε πάλι με αυτή την ευκαιρία, διότι η στήριξη της αυτή είναι διαρκής και αποδεικνύεται από τις δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ που έχει διαθέσει όχι μόνο από ευρωπαικούς , αλλά και από ίδιους πόρους για την ενίσχυση των δομών του εθνικού Συστήματος Υγείας στα νησιά μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την πληρωμή μισθοδοσίας ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού , την προμήθεια εξοπλισμού, τη χρηματοδότηση και αγορά ασθενοφόρων , την ολοκλήρωση κτιρίου του ΕΚΑΒ στο ΓΝΡ.Και πολλά άλλα.

Όσο και να προσπαθείτε να εκμηδενίσετε, είτε το έργο της Κυβερνησης, είτε την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας στην ενίσχυση του Τομέα Υγείας στα νησιά μας, το μόνο που καταφέρνετε είναι να μην μπορείτε να κρύψετε ένα πράγμα:

Σας ενοχλεί κυρίες και κύριοι της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πολύ η αγαστή συνεργασία της Κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δεν μπορείτε να δείτε τη μεγάλη εικόνα από αυτή τη συνεργασία, η οποία είναι το μεγάλο συμφέρον των νησιών μας.

Η υγειονομική τους θωράκιση εν προκειμένω, αλλά και σε άλλα ζητήματα, όπως μεγάλα έργα ανάπτυξης, για τα οποία ποτέ δεν σας περίσσεψε μία θετική αναφορά.

Σας ενδιαφέρει μόνο να παρουσιάζεστε ως δήθεν υπερασπιστές αιτημάτων , εκδίδοντας ανακοίνωση με λίγο από όλα, κάυσιμα, ενέργεια, τουρκικό Αιγαίο, Μητσοτάκη, Χατζημάρκο, μήπως και ΄΄πιάσει κάτι από όλα αυτά΄΄.

Εμείς δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η θετική συγκυρία αυτής της τριετίας ήταν ευτυχέστατη για τα νησιά μας: Κυβέρνηση , Περιφερειάρχης και Δήμαρχος σε αγαστή συνεργασία, με αποτελέσματα ορατά, με υγειονομική θωράκιση και πολύπλευρη ανάπτυξη- έργα που θα μείνουν στα νησιά μας για χρόνια και πολλά άλλα που θα ολοκληρωθούν, με τη συνεργασία αυτή να συνεχίζεται και στην επόμενη θητεία!

Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής

Περιφέρειας(Δ.Ε.Ε.Π.)

Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο