Μ. Ζιώγου: Τα επείγοντα του νοσοκομείου Ρόδου γεμίζουν καθημερινά με τραυματίες τροχαίων

Μ. Ζιώγου:  Τα επείγοντα του νοσοκομείου Ρόδου γεμίζουν καθημερινά με τραυματίες τροχαίων

Μ. Ζιώγου: Τα επείγοντα του νοσοκομείου Ρόδου γεμίζουν καθημερινά με τραυματίες τροχαίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1328 ΦΟΡΕΣ

«Είναι έγκλημα να καταργείς τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη ζωή σου την ίδια. Όταν κινείσαι με υπερβολική ταχύτητα, παραβιάζεις τους φωτεινούς σηματοδότες, μιλάς στο κινητό, δεν φοράς ζώνη, κράνος, είσαι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, οδηγείς με τσιγάρο στο χέρι... εκτελείς έγκλημα με πρόθεση».

Τα παραπάνω δηλώνει στη «Ροδιακή» η αντιπρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, κα Μάνθα Ζιώγου με αφορμή τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται καθημερινά στη Ρόδο.
Η αντιπρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ τονίζει ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου τόσο στους δρόμους του νησιού όσο και στα επείγοντα του νοσοκομείου που καθημερινά γεμίζουν με τραυματίες τροχαίων.

«Είναι τραγικό η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις Πανελληνίως των θανατηφόρων τροχαίων. Βιωματικά καταθέτω ότι το Τμήμα Επειγόνων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου μας ασφυκτιά καθημερινά από τραυματίες τροχαίων, ντόπιοι και τουρίστες. Η ΜΕΘ ενίοτε είναι γεμάτη από νεαρούς διασωληνωμένους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους και ο πόλεμος συνεχίζεται».

Μιλώντας και με την ιδιότητα του πρόεδρου της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου, η κα. Ζιώγου αναφέρει ότι αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί πρόταση του δήμου για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Από την πλευρά του δήμου, βρίσκομαι σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, κ. Τηλέμαχο Καμπούρη, ο οποίος είναι ευαισθητοποιημενος στο θέμα των τροχαίων, και οσονούπω θα ανακοινωθεί μία πρόταση. Επειδή για μένα τα τροχαία δεν αποτελούν μόνο ένα κοινωνικό θέμα αλλά ένα προσωπικό βίωμα, κουβαλάω έναν βαρύ σταυρό, θα κλείσω με ένα σύνθημα: Γυρίστε σπίτι ασφαλείς!».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη