Ρόδος 11-15/07/2022: Δράση προληπτικού ελέγχου «εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος»

Ρόδος 11-15/07/2022: Δράση προληπτικού ελέγχου «εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για τον Καρκίνο του Ήπατος»

Ρόδος 11-15/07/2022: Δράση προληπτικού ελέγχου «εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 465 ΦΟΡΕΣ

Διεξάγεται από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου στη Ρόδο η δράση προληπτικού ελέγχου «εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος» από τον σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από την Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 μεταξύ 10:00 - 14:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
«Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος, που παρέχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα ηπατιτίδων, αλλά και καθημερινή υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με ηπατικές νόσους.

Ο «Προμηθέας» έχει ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας για ανθρώπους που ζουν με ηπατικά νοσήματα στον γενικό πληθυσμό και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Στα πλαίσια αυτά, ο Σύλλογος πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2020, ολιστική εκστρατεία ευαισθητοποίησης ασθενών με χρόνια ηπατικά νοσήματα, καθώς και γενικού πληθυσμού, γύρω από τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος, ενός καρκίνου με θανατηφόρες συνέπειες (830.000 θάνατοι ανά έτος παγκοσμίως), αλλά με σαφώς ελλιπή πληροφόρηση.

Εκστρατεία - Δουλεύει για Σένα:
Η εκστρατεία έχει λάβει δράση στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Αθήνα, στον Βόλο, στην Βέροια το προηγούμενο διάστημα και σειρά έχει τώρα η Ρόδος. Δημιουργήθηκε ένα τηλεοπτικό βίντεο προβαλλόμενο σε πανελλαδική εμβέλεια, ένας ειδικός ενημερωτικός ιστότοπος καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια.

Η δράση «Δουλεύει για Σένα» στην Ρόδο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου «ΜΑΖΙ» και θα περιλαμβάνει:
1) Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 μεταξύ 10:00 - 14:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, θα καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του συλλόγου Προμηθέα 2110122102 ώστε να υπάρχει ροή στα ραντεβού και ένας σωστός συντονισμός ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

2) Αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενημέρωση ειδικού και γενικού πληθυσμού γύρω από το μήνυμα της έγκαιρης πρόληψης και εξέτασης, θα διοργανώσουμε εβδομαδιαία υπαίθρια δράση σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ρόδου (στην πλατεία Κύπρου), η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της εκστρατείας και προφορική ενημέρωση για τη νόσο σε περαστικούς.

Το δρώμενο θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και μεταξύ των ωρών 10:00-13:00.
Η πρόληψη και η ενημέρωση είναι τα απαραίτητα εφόδια στην ζωή μας!»

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη