Λύθηκε το θέμα με τα αλιευτικά σκάφη στην Κολώνα

Λύθηκε το θέμα με τα αλιευτικά σκάφη στην Κολώνα

Λύθηκε το θέμα με τα αλιευτικά σκάφη στην Κολώνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2133 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι ναυτικοί πράκτορες της Ρόδου

Ικανοποιημένοι είναι οι ναυτικοί πράκτορες της Ρόδου, από την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ορίσει ως λιμένα εκφόρτωσης αλιευμάτων την Κολώνα, δυσχεραίνοντας τον ελλιμενισμό σκαφών πολυτελείας.

Μάλιστα χθες, έδωσαν στη δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής:
«Ως ναυτικοί πράκτορες Ρόδου οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο για τις άμεσες δικές του ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε κατόπιν έκδοσης της Α.Π. 2078/154570/06-06-2022 Απόφασης υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που όριζε ως λιμένα εκφόρτωσης αλιευμάτων τον λιμένα της Κολώνας στη Ρόδο.

Άμεσα όμως υπήρξαν και τα αντανακλαστικά προς διευθέτηση του προαναφερόμενου προβλήματος τόσο του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου (Δ.Λ.Τ.Ν.Δ.) κ. Παπαοικονόμου Βασιλείου, όσο και του υπευθύνου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης Λιμένα Ρόδου κ. Ντόκου Παναγιώτη, με αποτέλεσμα να συνεχισθεί απρόσκοπτα ο ελλιμενισμός των megayachts στον λιμένα της Κολώνας, τον μοναδικό λιμένα αρμοδιότητας Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. που μπορεί να υποδεχτεί σκάφη τέτοιου μήκους.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι την τουριστική περίοδο οι επιβαίνοντες στα παραπάνω αναφερόμενα megayachts, υψηλού έως υψηλότατου οικονομικού επιπέδου, λόγω και της εγγύτητας του λιμένα της Κολώνας με την Παλιά Πόλη της Ρόδου, την επισκέπτονται δίνοντας οικονομική ανάσα στους καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης, αλλά και σε μια πλειάδα επαγγελματιών όλων των κατηγοριών της Ρόδου γενικότερα.

Φώτο: Μιχάλης Λοΐζος
Φώτο: Μιχάλης Λοΐζος

Ο αγώνας μας για την ανάπτυξη του yachting στη χώρα μας είναι συνεχής και επίμονος, γιατί τα οικονομικά αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν την περασμένη εξαιρετική χρονιά, αλλά και την τρέχουσα, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία που είχε σοβαρές απώλειες για τη χώρα μας στον κλάδο μας, μας δίνει δύναμη, για να συνεχίσουμε περαιτέρω.

Ειδικότερα τώρα που τα τελευταία χρόνια το yachting από τους ιθύνοντες δεν αντιμετωπίζεται πλέον με καχυποψία ως χώρος που αφορά λίγους προνομιούχους «γαλαζοαίματους», αλλά ως μια εξαιρετική ευκαιρία να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό που συμβάλλει τα μέγιστα στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας, όπως περίτρανα έδειξε η περσινή τουριστική περίοδος.

Επίσης, καθοριστικό ρόλο στην εξαιρετική ανεκτίμητη διαφήμιση συντελούν και οι αναρτήσεις των επιβατών των θαλαμηγών αυτών στα Μ.Μ.Ε. και Μ.Κ.Δ. από τις διακοπές τους στα νησιά μας».

ALFA MARITIME
BWA YACHTING
ELVA MARINE YACHT AGENCY
FIGEN DREAM YACHTING
KRONOS YACHT AGENCY
RPS AGENTS
RODOS YACHT SERVICES

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών