Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κατταβιά για το... βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ στην εντοπιότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κατταβιά για το... βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ στην εντοπιότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κατταβιά για το... βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ στην εντοπιότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 727 ΦΟΡΕΣ

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά πλέον αυτό που τους οφείλει η ΔΕΗ, ως τοπική κοινωνία και τίποτε λιγότερο, είναι οι κάτοικοι της Κατταβιάς, οι οποίοι με τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου αλλά και των κατοίκων από τη Νότια Ρόδο πραγματοποίησαν χθες στις 3 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κατταβιά.

Οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτύρονται έντονα για τις παλινωδίες της ΔΕΗ και την αθέτηση των όσων διαχρονικά είχαν συμφωνηθεί.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της κοινότητας Κατταβιάς κ. Νίκος Ζαννετάκης επισήμανε και χθες ότι πρόκειται για παράφορη αδικία σε βάρος των Ροδιτών από τη διοίκηση της ΔΕΗ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις ενέργειες της κοινότητας και των πολιτών, δίπλα τους βρέθηκε ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Εγγλέζος και το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου.

Ο πρόεδρος της Κατταβιάς κ. Ζαννετάκης τόνισε επίσης ότι, οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στα εργοστάσια της ΔΕΗ Σορωνής και Κατταβιάς με απόλυτο κριτήριο την εντοπιότητα, δεν ήταν πάγιο αίτημα μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά και δέσμευση της ΔΕΗ ως αντισταθμιστικό όφελος.

Παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο της Κατταβιάς δουλεύει με λιγοστό προσωπικό, η επιχείρηση, δεν είχε προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις, και κάλυπτε μέχρι και σήμερα τις θέσεις με μεταθέσεις από άλλες περιοχές, πληρώνοντας μάλιστα στους εργαζόμενους αυτούς, εκτός από τα «εκτός έδρας» και τα ενοίκια των κατοικιών που διαμένουν, πράξη που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

Μετά από πιέσεις, η πρώτη προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πρόταξη του κριτηρίου της εντοπιότητας, ήταν η 12Κ/2018.

Η δεύτερη προκήρυξη, ήταν η 1/2021, για 169 θέσεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου, χωρίς όμως να προτάσσεται το κριτήριο της εντοπιότητας, όπως θα έπρεπε, αλλά να μοριοδοτείται με μόνο 50 μόρια.

Αυτή η απόφαση, ήταν απόφαση καθαρά της διοίκησης της ΔΕΗ και ιδιαίτερα του κ. Στάση, ο οποίος απαξίωσε τις επιστολές διαμαρτυρίας μας γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις ανησυχίες μας.

Γνώριζαν πολύ καλά όταν κατασκεύαζαν τα εργοστάσια, για τους κινδύνους στην υγεία των κατοίκων και για την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, γνώριζαν, επίσης, πολύ καλά, για την υποβάθμιση της περιοχής και της περιουσίας τους και για να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, υποσχέθηκαν ως αντισταθμιστικό, την πρόταξη της εντοπιότητας και δεσμεύτηκαν γι’ αυτό όλες οι διοικήσεις της ΔΕΗ. Πού πήγαν τώρα οι υποσχέσεις τους;

Επειδή, δεν σεβάστηκαν το νησί μας, αλλά και κανέναν μας, και αγνόησαν επιδεικτικά τις δεσμεύσεις τους, αποφασίσαμε να εντείνουμε τον αγώνα μας και καλούμε ολους να σταθούν στο πλευρό μας».

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη