Πρόστιμο στη Fraport για τα σκουπίδια στο αεροδρόμιο

Πρόστιμο στη Fraport  για τα σκουπίδια στο αεροδρόμιο

Πρόστιμο στη Fraport για τα σκουπίδια στο αεροδρόμιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2570 ΦΟΡΕΣ

Επιβλήθηκε από τη διεύθυνση καθαριότητας του δήμου Ρόδου

Τείνει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα σκουπίδια στο αεροδρόμιο της Ρόδου, μετά την επιβολή προστίμου από τη διεύθυνση καθαριότητας του δήμου στην Fraport Greece, η οποία ως υπεύθυνη για τη λειτουργία του αεροδρομίου μας, έχει συνάψει σύμβαση με ιδιώτη για την αποκομιδή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο ανέρχεται σε 1000 ευρώ και είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, όμως οι αρμόδιοι του δήμου είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να επανέλθουν αν διαπιστωθεί ότι η τριτοκοσμική εικόνα που παρουσίαζε προ ημερών το διεθνές αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», παρατηρηθεί και πάλι. Οι επισκέψεις της στον χώρο του αεροδρομίου θα είναι καθημερινές.



Άλλωστε, η διεύθυνση καθαριότητας του δήμου το τελευταίο διάστημα έχει επιβάλει δεκάδες πρόστιμα για παράβαση του κανονισμού καθαριότητας που παρατηρείται έντονα στις περιοχές Ιαλυσού, Κρεμαστής και Καλλιθέας, και οι παραβάτες είναι συνήθως εμπορικές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξεχειλισμένοι κάδοι με τις ανοιγμένες πλαστικές σακούλες με τα πεταμένα σκουπίδια και με τη δυσοσμία τριγύρω στο αεροδρόμιο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών πολιτών που επικοινώνησαν με τους αρμόδιους για να επισημάνουν το πρόβλημα και να ζητήσουν την παρέμβασή τους. Μάλιστα δεν γνώριζαν ότι την αποκομιδή την κάνει ιδιώτης και όχι ο δήμος Ρόδου.

Οι κάδοι βρίσκονται σε κοινή θέα στην είσοδο του αεροδρομίου αριστερά και είναι αναπόφευκτο να μην εντοπιστούν από τους διερχόμενους ταξιδιώτες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, αν και όπως έγινε γνωστό η ιδιωτική εταιρεία διαβεβαιώνει ότι καθημερινά αδειάζει τους κάδους των σκουπιδιών.

Προφανώς όμως, η αύξηση στην κίνηση του αεροδρομίου με περισσότερα αεροσκάφη και περισσότερους επιβάτες που παράγουν και περισσότερα σκουπίδια δημιουργεί μεγαλύτερες ανάγκες και επιβάλλει τη συχνότερη αποκομιδή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η διεύθυνση καθαριότητας διαβεβαιώνει ότι θα είναι παρούσα σε όλο το νησί καθημερινά για να εκλείψουν τέτοιες εικόνες όπως αυτές του αεροδρομίου και να σταματήσουν οι ασχήμιες που υποβαθμίζουν το νησί μας.

Σήμερα στη μάχη της καθαριότητας παίρνουν μέρος περίπου 300 εργαζόμενοι του δήμου που καλούνται να διαχειριστούν μία δύσκολη κατάσταση λόγω της μεγάλης αύξησης της τουριστικής κίνησης η οποία προκαλεί αυξημένες ανάγκες σε όλο το νησί.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γ. Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης