Τοποθετήθηκε νέα σημαία στο Χαράκι

Τοποθετήθηκε νέα σημαία στο Χαράκι

Τοποθετήθηκε νέα σημαία στο Χαράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1608 ΦΟΡΕΣ

Μία νέα ελληνική σημαία τοποθετήθηκε και κυματίζει από προχτές το μεσημέρι στον κάβο μπροστά από το κάστρο Φερακλός στην περιοχή Χαράκι της Μαλώνας, καθώς η αρχική την οποία είχε δωρίσει ο τραγουδιστής Γιώργος Γιαννιάς, κλάπηκε πριν περίπου τέσσερις μέρες.

Το περιστατικό έγινε γνωστό προχτές το πρωί και μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες άγνωστοι έκοψαν τα σχοινιά που τη συγκρατούσαν για να την κατεβάσουν από τον ιστό, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Στο σημείο εκείνο κάθε χρόνο τοποθετείται μία ελληνική σημαία, είτε από συλλόγους είτε από ιδιώτες, είτε από τη νεολαία της περιοχής. Πριν μερικές μέρες, ο συμπατριώτης μας τραγουδιστής Γιώργος Γιαννιάς, δώρισε μια σημαία 24 τετραγωνικών μέτρων που τοποθετήθηκε στον κάβο, σε ύψος 80 μέτρων από τον οικισμό.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα που έγινε γνωστό το περιστατικό αυτό, διαπιστώθηκε ότι σημειώθηκαν εκτεταμένοι βανδαλισμοί και σε άλλα σημεία της περιοχής. Συγκεκριμένα βρέθηκαν πεταμένα στη θάλασσα και δύο παγκάκια που υπήρχαν στο μουράγιο, καθώς επίσης και ένα κανό από παρακείμενη επιχείρηση ενοικίασης θαλάσσιων ειδών.

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν σε εκκλησία της περιοχής, καθώς και σε σούπερ μάρκετ ενώ χτες το πρωί άγνωστοι αφαίρεσαν από κοντινό σπίτι τα φωτιστικά του και πήραν και τις καρέκλες από την αυλή. Επίσης αφαιρέθηκε και η βυζαντινή σημαία που τοποθετήθηκε στην περιοχή της Μαλώνας στον δρόμο που οδηγεί προς τον Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα περιστατικά και μάλιστα εξετάζει και το υλικό που υπάρχει από κάμερες ασφαλείας, καθώς έχουν εντοπιστεί κάποια άτομα να κινούνται στα σημεία όπου έγιναν τα περιστατικά.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη