Τον φωτισμό του Κάστρου της Χρυσοχεριάς Καλύμνου θα αναλάβουν οι «αδελφοί Νομικάριοι»

Τον φωτισμό του Κάστρου της Χρυσοχεριάς Καλύμνου θα αναλάβουν οι «αδελφοί Νομικάριοι»

Τον φωτισμό του Κάστρου της Χρυσοχεριάς Καλύμνου θα αναλάβουν οι «αδελφοί Νομικάριοι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 392 ΦΟΡΕΣ

Τον φωτισμό του Κάστρου της Χρυσοχεριάς με δικά τους έξοδα θα αναλάβουν οι «αδελφοί Νομικάριοι» με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων λειτουργίας της επιχείρησής τους.

Την πρόθεσή τους αυτή εξέφρασαν με επιστολή, που φέρει χθεσινή ημερομηνία 25 Ιουλίου 2022, υπογράφεται από τον Ιωάννη Νομικάριο η οποία στάλθηκε προς τον δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτριο Διακομιχάλη.

Στην εν λόγω επιστολή που αποτελεί απάντηση σε επιστολή που τους είχε απευθύνει ο δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης προκειμένου να εκτιμήσουν το κόστος φωτισμού του Κάστρου της Χρυσοχεριάς, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Με κίνητρο την επιστολής σας, επισκεφτήκαμε και ελέγξαμε την εγκατάσταση φωτισμού του Κάστρου της Χρυσοχεριάς όπου με τη συγκατάθεση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είχε τοποθετηθεί για τον φωτισμό.

Αρχικά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πούμε ότι ο χρόνος και η λεηλασία έχει εξαφανίσει την εγκατάσταση, δυστυχώς.

Όμως μετά από συζήτηση μεταξύ μας (αδελφών Δημήτρη και Γιάννη) και με αφορμή το ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι των 80 χρόνων λειτουργίας, θέλοντας να πούμε ένα «ευχαριστώ» στους συνδημότες μας με τη στήριξή τους βρισκόμαστε δυναμικά εδώ και συνεχίζουμε, εκτελώντας αυτό το έργο του φωτισμού του Κάστρου της Χρυσοχεριάς αποκλειστικά από εμάς με την τοποθέτηση στα σημεία όπου είχαν επιλεχτεί προβολείς LED νέου τύπου, ειδικούς για τον φωτισμό των κάστρων και νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Θα είναι έργο διαχρονικό και μια μικρή επιστροφή του «ευχαριστώ» στην τοπική κοινωνία σε ένα έργο που αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μετά την έγκρισή σας, ο φωτισμός θα υλοποιηθεί σε γρήγορο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr η παραπάνω επιστολή στην οποία εκφράζεται η πρόθεση της δωρεάν ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και φωτισμού του Κάστρου της Χρυσοχεριάς εκ μέρους των αδελφών Νομικάριου, θα έλθει στο δημοτικό συμβούλιο για την αποδοχή της δωρεάς και στη συνέχεια σε συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία να εγκριθεί η σχετική μελέτη φωτισμού, προκειμένου να ξεκινήσει η άμεση υλοποίησή της.

Μία αξιέπαινη πράξη εκ μέρους της επιχείρησης Ι. Νομικάριου.

(Πηγή: kalymnosnews.gr)

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Θάνατος 76χρονου αλλοδαπού, επιβάτη ημερόπλοιου, στην παραλία Αλμύρες στο Βαθύ Καλύμνου

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»