Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση συστημάτων πρόσβασης Α.με.Α. στις παραλιες της Ρόδου

Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση συστημάτων πρόσβασης Α.με.Α. στις παραλιες της Ρόδου

Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση συστημάτων πρόσβασης Α.με.Α. στις παραλιες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 310 ΦΟΡΕΣ

Το χρονοδιάγραμμα τοποθέτησης συστημάτων πρόσβασης Α.με.Α. σε παραλίες του νησιού ανακοίνωσε ο σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στις 6 Αυγούστου αναμενται να έρθει στη Ρόδο το πρώτο τμήμα για τη τοποθέτηση των συνοδευτικών εγκαταστάσεων (τουαλέτες, διάδρομοι, αλλακτήρια κ.λ.π.), που θα εγκατασταθούν στις παραλίες Έλλη, Φαληράκι, Αφάντου και Λίνδο.

Ακολούθως, στις 8 Αυγούστου θα τοποθετηθεί το δεύτερο τμήμα με τις ειδικές ράμπες πρόσβασης, ενώ η καταληκτική ημερομηνία περάτωσης του έργου θα είναι η 11η Αυγούστου, όπου θα είναι πλέον έτοιμα τα ειδικά συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα και στην παραλία για χρήση από τα άτομα που έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Μετά από δύο χρόνια αναμονής είμαστε στην ευχάριστη θέση ως Σύλλογος Α.με.Α. Επαρχίας Ρόδου να δώσουμε στη δημοσιότητα τα οριστικά χρονοδιαγράμματα που μας δόθηκαν από την ανάδοχη εταιρία ‘AkriMan EE’, που ανέλαβε την υποχρέωση να τοποθετήσει τα ειδικά συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα και στην παραλία για τα Α.με.Α και τα εμποδιζόμενα άτομα.

Με την αμέριστη συνδρομή του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας κ. Τηλέμαχο Καμπούρη και κατόπιν επικοινωνίας του Προέδρου του Συλλόγου μας στις 25.07.2022 με τους υπευθύνους της ανάδοχης εταιρίας, λάβαμε την οριστική διαβεβαίωση ότι στις 6 Αυγούστου έρχεται στη Ρόδο το πρώτο τμήμα για τη τοποθέτηση των συνοδευτικών εγκαταστάσεων (τουαλέτες, διάδρομοι, αλλακτήρια κ.λ.π.), που θα εγκατασταθούν σε τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού και ειδικότερα στις παραλίες Έλλη, Φαληράκι, Αφάντου και Λίνδο. Ακολούθως στις 8 Αυγούστου θα τοποθετηθεί το δεύτερο τμήμα με τις ειδικές ράμπες πρόσβασης, ενώ η καταληκτική ημερομηνία περάτωσης του έργου θα είναι η 11η Αυγούστου, όπου θα είναι πλέον έτοιμα τα ειδικά συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα και στην παραλία για χρήση από τα άτομα που έχουν ανάγκη.


Φίλες και φίλοι, θα σας κρατούμε ενήμερους για την όποια εξέλιξη επί του θέματος. Δεν είναι η ώρα τώρα να καταλογίσουμε τις όποιες ευθύνες υπάρχουν για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση του Προγράμματος, το οποίο αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή που λάβαμε γνώση, αλλά ούτε θα ανεχτούμε την εκμετάλλευση της δημοσιότητας αυτού του σημαντικού έργου που αναμφισβήτητα θα διευκολύνει την πρόσβαση στη θάλασσα όλων των ατόμων με αναπηρία, μονίμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.


Για το Δ.Σ., ο Πρόεδρος Φωνιαδάκης Παναγιώτης, ο γ. γραμματέας Χατζηκαντής Εμμανουήλ».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων