Προφυλακίστηκε ο 31χρονος για το δέμα που περιείχε 3 κιλά χασίς

Προφυλακίστηκε ο 31χρονος για το δέμα που περιείχε 3 κιλά χασίς

Προφυλακίστηκε ο 31χρονος για το δέμα που περιείχε 3 κιλά χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 658 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 31χρονος ομογενής από την Αλβανία που συνελήφθη να παραλαμβάνει δέμα με φουρνάκι που περιείχε περισσότερα από τρία κιλά χασίς, ενώ ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 29χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενός του.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και χθες, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Νικήτα Μπόλκα και Στέλιο Κιουρτζή προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, αρνούμενοι την κατηγορία όπως αυτή τους αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο άνδρες επανέλαβαν τα όσα και προανακριτικά είχαν δηλώσει εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, που τους συνέλαβαν.

Πιο αναλυτικά, ο 31χρονος είπε μεταξύ άλλων ότι στη Ρόδο διαμένει τους τελευταίους δύο μήνες και ήρθε προκειμένου να βρει εργασία, κάτι που ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμη.

Βραδινές ώρες στις 25 Ιουλίου 2022 δέχτηκε ένα τηλεφώνημα στο κινητό του, μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής και κάποιος άγνωστος άνδρας καθώς δεν του ανέφερε το όνομα του, του ζήτησε να μεταβεί στη μεταφορική εταιρεία να παραλάβει το δέμα και στη συνέχεια να το κρύψει σε κάποιο σημείο στις Κάτω Πέτρες, από όπου και θα το παραλάμβανε.

Ο ίδιος είπε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του δέματος, όμως δέχτηκε να το παραλάβει διότι είχε ανάγκη τα χρήματα.
Σε ό,τι αφορά τον 29χρονο συγκατηγορούμενο του, είπε ότι τον γνώρισε λίγο καιρό πριν και πέρασε από την εργασία του και ζήτησε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του καθώς ο ίδιος δεν διέθετε μεταφορικό μέσο.

Από την πλευρά του, βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 29χρονος Αλβανός κατά την προανακριτική εξέτασή του από τους αστυνομικούς, είχε ισχυριστεί ότι με τον 31χρονο συγκατηγορούμενό του γνωρίστηκαν την ημέρα της σύλληψής τους, καθώς πράγματι ο τελευταίος πέρασε από την εργασία του και του ζήτησε να τον πάει στη μεταφορική για να παραλάβει ένα δέμα.

Ο 29χρονος είπε επίσης ότι ο συγκατηγορούμενός του, του είπε ότι αυτό περιείχε κάνναβη αλλά δεν του είπε την ακριβή ποσότητα.

Ο αλλοδαπός πρόσθεσε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης τα τελευταία πέντε χρόνια και πως δέχτηκε να το κάνει καθώς επρόκειτο να του δώσει ο 31χρονος, πενήντα γραμμάρια για δική του χρήση.

Σε ότι αφορά την παράδοση του δέματος, ο 29χρονος δήλωσε ότι δεν γνώριζε κάτι περισσότερο και ότι θα τον ενημέρωνε σχετικά ο συγκατηγορούμενός του όταν θα έπαιρνε το πακέτο και θα επέστρεφε στο όχημα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 31χρονος ομογενής από την Αλβανία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο 29χρονος Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου σε συνεργασία με υπαλλήλους της τελωνειακής αρχής Ρόδου, στις 26 Ιουλίου 2022 το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διάδοσης των ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν καθημερινούς ελέγχους στα εμπορευματοκιβώτια μεταφορικών εταιρειών. Αυτό έγινε και στις 26 Ιουλίου 2022 οπότε και εντόπισαν σε μεταφορική εταιρεία ένα δέμα που ήταν τυλιγμένο με μεμβράνη, περιείχε ένα μικρό φούρνο και από αυτόν αναδύονταν έντονα η μυρωδιά της κάνναβης.

Όταν διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ότι πράγματι υπήρχαν ναρκωτικά στο δέμα, το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Περίπου πέντε λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, έξω από τη μεταφορική στάθμευσε ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος με συνεπιβάτη τον 31χρονο.

Ο τελευταίος, το όνομα του οποίου αναγράφονταν στο πακέτο με τα ναρκωτικά ως παραλήπτης, μπήκε μέσα στα γραφεία της εταιρείας και το παρέλαβε. Αμέσως μετά, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών τον συνέλαβαν, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα συνάδελφοι τους συνέλαβαν και τον 29χρονο που τον περίμενε στο αυτοκίνητο.

Όταν ανοίχτηκε το πακέτο, διαπιστώθηκε ότι μέσα στον επιτραπέζιο φούρνο (ξεβιδώθηκε το πίσω μέρος του) υπήρχαν τρεις συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 3 κιλών και 145 γραμμαρίων.

Η ποσότητα της κάνναβης μαζί με δύο κινητά τηλέφωνα που κατείχαν οι αλλοδαποί κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την οποία παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο