Η απάντηση του Παντελή Β. Κουγιού στο άρθρο «Από την ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου στα εργασιακά και γενικώς στα τουρνουά μπάσκετ»

Η απάντηση του Παντελή Β. Κουγιού στο άρθρο  «Από την ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου στα εργασιακά  και γενικώς στα τουρνουά μπάσκετ»

Η απάντηση του Παντελή Β. Κουγιού στο άρθρο «Από την ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου στα εργασιακά και γενικώς στα τουρνουά μπάσκετ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 459 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα την απαντητική επιστολή του προέδρου της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου, Παντελή Β. Κουγιού, στο άρθρο μου που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 10 Αυγούστου με τίτλο «Από την ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου στα εργασιακά και γενικώς στα τουρνουά μπάσκετ». Το αναφέρω αυτό αληθινά, γιατί με τη συγκεκριμένη κίνηση ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής δείχνει ότι είναι κοντά στον τοπικό Τύπο κι αφουγκράζεται όσα σημαντικά συμβαίνουν γενικότερα στον νομό μας.

Η επιστολή του Παντελή Κουγιού:
«Αγαπητέ κ. Πατσάϊ ,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το άρθρο σας, άσχετα αν διαφωνώ , και το ενδιαφέρον που δείχνετε για το μπάσκετ. Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας απαντήσω καθώς σας έχουν δημιουργηθεί απορίες σχετικά με το ανδρικό πρωτάθλημα και γενικώς περί του ρόλου της ΤΕ ΕΟΚ στα Δωδεκάνησα.

Εκτός από διαπιστώσεις βέβαια, θα ανέμενα και προτάσεις στην επιστολή σας διότι αυτές μας λείπουν και αυτές θα πάνε μπροστά το άθλημα σε τοπικό επίπεδο. Τη βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας δεν την χρειάζεστε, έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σοβαρά θέματα.

Πάμε λοιπόν να δούμε λίγο την απορία που έχετε σχετικά με τα τουρνουά που γίνονται και τις τόσες πολλές συμμετοχές. Όλα τα τουρνουά που γίνονται στα Δωδεκάνησα είναι πάντα σε συνεργασία με την ΤΕ ΕΟΚ και χαίρομαι πολύ που αναγνωρίζετε την επιτυχία τους. Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι όλοι οι διοργανωτές είναι μέλη της ΤΕ ΕΟΚ και να σας υπενθυμίσω ότι για πρώτη φορά, η ΤΕ ΕΟΚ αποτελείται από 11 μέλη όπου κάθε νησί της περιοχής μας έχει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο του σ’ αυτήν.

Σχετικά τώρα με τις λίγες συμμετοχές στο Ανδρικό Πρωτάθλημα, θα συμφωνήσω μαζί σας, αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι το περσινό πρωτάθλημα ήταν ένα από τα καλύτερα από πλευράς ενδιαφέροντος και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Θα πρέπει εδώ να αναφέρω ότι εκτός του Κολοσσού (μακροβιότερη ομάδα επαρχίας στην Α1) συμμετέχουν σε Εθνικές Κατηγορίες και άλλες 2 ομάδες από την περιοχή μας (Διαγόρας-ΕΑΚΑ Καλυμνου) γεγονός που μας κάνει μια πολύ επιτυχημένη Μπασκετικά περιοχή.

Οι επιτυχίες αυτές δεν είναι προϊόν της ΤΕ ΕΟΚ αλλά των παραγόντων που προσπαθούν και δίνουν σε δύσκολους καιρούς από το υστέρημά τους για να έρθουν αποτελέσματα και συλλογικές επιτυχίες οι οποίες είναι η διαφήμιση όπου θα μαζέψουν τα μικρά παιδιά στα γήπεδα του μπάσκετ. Ο σκοπός της ΤΕ είναι να οργανώνει πρωταθλήματα και να είναι αρωγός και συνεργάτης των παραγόντων που είναι και οι πραγματικοί ήρωες του αθλήματος.

Τα Καλοκαιρινά Τουρνουά και οι Αθλητικές εκδηλώσεις μας δείχνουν ότι υπάρχουν αθλητές που διψάνε για μπάσκετ. Εμείς θέλουμε να εμπνεύσουμε όλο και περισσότερους παράγοντες να ασχοληθούν με το άθλημα και να διοργανώνονται πρωταθλήματα που θα βρίσκει στέγη η αγάπη τους για το άθλημά μας.

Σας ευχαριστώ,
Παντελής Β. Κουγιός»

Θα ήθελα, καλοπροαίρετα, όπως και στο αναφερόμενο άρθρο, να κάνω κάποιες επισημάνσεις σχετικές με τις παρατηρήσεις στην επιστολή του:
1) Όσον αφορά τη διαφωνία του, αυτό είναι καλό, γιατί μέσα από τις ήπιες «αντιπαραθέσεις», πάντα προκύπτουν σημαντικά και θετικά αποτελέσματα.

2) Η αναφορά μου στην επιστημονική κοινότητα, έγινε χάριν αστείου, αφού το σκώμμα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά όλων των άρθρων μου.

3) Προτάσεις, καλό θα ήταν να κάνουν τα σωματεία και είμαι σίγουρος ότι έχουν τέτοιες, αφού στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από παράγοντες, προπονητές κι αθλητές με μεράκι αληθινό για το μπάσκετ.

4) Ασφαλώς και γνωρίζω ότι η ΤΕ ΕΟΚ είναι αρωγός στην προσπάθεια διεξαγωγής των εργασιακών πρωταθλημάτων και των τουρνουά μπάσκετ. Αυτό όμως, πρέπει να λειτουργήσει περισσότερο προς την κατεύθυνση τού να δοθούν κίνητρα ανάδειξης νέων δυνάμεων από την περιοχή μας στο άθλημα και στα τοπικά πρωταθλήματα.

5) Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την τεράστια κίνηση κάθε χρόνο από τα σωματεία αναπτυξιακά, όπως και τη συμβολή σ’ αυτήν από την παρουσία ομάδων μας στις εθνικές κατηγορίες. Προβληματίστηκα μόνο με τον διαφαινόμενο αριθμό των ομάδων στην κατηγορία Ανδρών και τίποτε παραπάνω.

6) Τέλος, θα χαρώ να κάνουμε μια ωραία και ειλικρινή κουβέντα για το μπάσκετ, αν δοθεί η ευκαιρία και προσκληθούν σε μια συνάντηση… γνωριμίας οι εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου στα γραφεία της ΤΕ ΕΟΚ.

7) Χίλια ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση, με την ευχή όλα όσα συμβαίνουν να ‘ναι για καλό του αθλήματος.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου