Από κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε η φωτιά στην Κρητηνία - Υγρασία, ζέστη και κακή συντήρηση άκρως επικίνδυνος συνδυασμός

Από κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε η φωτιά στην Κρητηνία - Υγρασία, ζέστη και κακή συντήρηση άκρως επικίνδυνος συνδυασμός

Από κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε η φωτιά στην Κρητηνία - Υγρασία, ζέστη και κακή συντήρηση άκρως επικίνδυνος συνδυασμός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1873 ΦΟΡΕΣ

Απο κολώνα της ΔΕΗ που πήρε φωτιά, κόπηκε στη μέση και έπεσε μέσα στην δασική περιοχή της Κρητηνίας, ξεκίνησε η επικίνδυνη πυρκαγιά σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί, βάζοντας σε μεγάλη δοκιμασία μια τεράστια δασική περιοχή!

Ο συντονισμός των τοπικών μας αρχών, αλλά και των πολιτών (κατοίκων της περιοχής) ήταν εξαιρετικός και αυτή τη φορά και σίγουρα ήταν αυτός που απέτρεψε τα χειρότερα.

Μιλώντας πριν από λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ κάτοικοι της πειροχής που έχουν εμπειρία από παρόμοιες πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή τα προηγούμενα χρόνια, επισήμαναν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί καταστροφικά, αν οι καιρικές συνθήκες ήταν διαφορετικές από αυτές που επικρατούσαν εκέινη την ώρα.

Στην κατάσβεση της φωτιάς πήρε μέρος ισχυρή δύναμη της ΠΥΡ Ρόδου, από τα κλιμάκια των γύρω περιοχών, με επικεφαλής τον διοικητή κο Νικήτα Βενιό.

Επίσης καίρια και καθοριστική ήταν η προσπάθεια εθελοντών - κατοίκων της περιοχής, του Δήμου της Ρόδου και της Περιφέρειας.

Το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά ήταν εξαιρετικά δύσβατο και απλησίαστο από οχήματα, και για τον λόγο αυτό, οι εθελοντές σε συνεργασία με την ΠΥ Ρόδου, άπλωσαν "δίκτυο" με μάνικες σε απόσταση 300 περίπου μέτρων.

Η φωτιά έκαψε περίπου ενάμιση στρέμμα δασικής έκτασης.

Το βέβαιο είναι πάντως, ότι θα πρέπει να γίνουν ειδικές συστάσεις και να ληφθούν άμεσα μέτρα από τους έχοντες την ευθύνη για την συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ, έτσι ώστε να μην υπάρξουν αντίστοιχα περιστατικά που θα βάλουν σε τεράστιο κίνδυνο τις εναπομείναντες δασικές περιοχές του νησιού μας.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας