ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 260 σεισμόπληκτοι στη Ρόδο έλαβαν δάνεια 20 ετούς διάρκειας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 260 σεισμόπληκτοι στη Ρόδο έλαβαν δάνεια 20 ετούς διάρκειας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 260 σεισμόπληκτοι στη Ρόδο έλαβαν δάνεια 20 ετούς διάρκειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 268 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 30 Αυγούστου 1962
Αριθ. Φύλλου 3412


Η ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ
ΤΟΝ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΝ

Διά την επέκτασιν της αρτοποιητικής νομοθεσίας
Υπό της Ενώσεως Αρτοποιών Δωδεκανήσου απεστάλη προς τον Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδην θερμόν ευχαριστήριον τηλεγράφημα επί τη αγγελία της επεκτάσεως της αρτοποιητικής Νομοθεσίας Δωδεκανήσου διά του οποίου εκφράζεται η ευγνωμοσύνη ολοκλήρου της τάξεως.
Προχθές ο κ. Υπουργός διά τηλεγραφήματός του ανήγγειλεν ότι το Βασιλικόν διάταγμα περί επεκτάσεως της αρτοποιητικής Νομοθεσίας εις Δωδεκάνησον εδημοσιεύθη εις το φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και εκυκλοφόρησε την 25ην τρέχοντος.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ
ΟΙ 260 ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΡΟΔΟΥ

Ως ανεκοινώθη αρμοδίως αναμένεται κατ’ αυτάς η εντολή προς την Εθνικήν Τράπεζαν διά την διάθεσιν του ποσού εξ 1.450.000 δραχμών εις σεισμοπλήκτους υπό μορφήν δανείων 20ετούς διαρκείας με τόκον 4%.
Το Συμβούλιον Στεγάσεως το οποίον προεδρεύεται από πρωτοδίκην θα εγκρίνη τους ετοίμους πίνακας κατανομής και ακολούθως θα διαβιβασθούν εις την Τράπεζαν οι φάκελοι διά την πληρωμήν των 260 δικαιούχων.

ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΙΝ
ΤΩΝ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Σήμερον την 6ην μ.μ. θα πραγματοποιηθή εις την Εφορεία Σταδίου σύσκεψις διαφόρων αρμοδίων παραγόντων προς συζήτησιν και λήψιν αποφάσεως σχετικώς με την τοποθέτησιν των κιγκλιδωμάτων εις το Στάδιον διά τα οποία ελήφθη το ποσόν των 150.000 δρχ.

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΘΗ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΣ
ΕΔΑΦΩΝ ΔΙΑ ΚΑΠΝΟΚΑΛ/ΓΕΙΑΝ

Δι΄αποφάσεως της Κυβερνητικής Επιτροπής Καπνού ορίζεται ότι θα συσταθούν ειδικαί τοπικαί επιτροπαί εκ γεωπόνων με την συμμετοχήν εις αυτάς και εκπροσώπων των δήμων ή κοινοτήτων της χώρας, προκειμένου να ασχοληθούν με την ακόλουθον εργασίαν: 1) Nα εξετάσουν και καθορίσουν τα κατάλληλα και ακατάλληλα προς καλλιέργειαν εδάφη εις χωρία, εις τα οποία ασκείται ή δύναται να ασκηθή εις το μέλλον η καπνοκαλλιέργεια και 2) να επανακαθορίσουν (αναθεωρήσουν) τα ήδη καθωρισμένα υπό οιανδήποτε νόμιμον διαδικασίαν κατάλληλα ή ακατάλληλα προς καπνοκαλλιέργειαν, εδάφη εις χωρία ή συνοικισμούς εις τους οποίους ασκείται η καπνοκαλλιέργεια.

ΑΝΕΤΕΘΗ ΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ
ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΓΡΟΤΟΠΑΙΔΑΣ

Κατόπιν αποφάσεως του επιθεωρητού της 10ης επιθεωρήσεως Γεωργίας ανετέθη εις τους κάτωθι δημοδιδασκάλους η διδασκαλία μαθημάτων συμπληρώσεως σχολικής μορφώσεως (βραδυνά μαθήματα) εις αγροτόπαιδας και αγροτονεάνιδας. Ευάγγελον Κατσίλην διά την κοινότητα Ασφενδιού-Κω, Ηλίαν Ζωίδην διά την κοινότητα Πυλίου - Κω, Γ. Παπούλην διά την κοινότητα Αντιμαχείας -Κω, Μ. Χατζηνικολάου διά την κοινότητα Καρδαμαίνης-Κω. Ωσαύτως διά της αυτής αποφάσεως ανετέθη εις τους δημοδιδασκάλους Σταμ. Πίσκαν και Ξανθίππην Ποντίκα η διδασκαλία βραδυνών μαθημάτων εις αγροτόπαιδας και αγροτονεάνιδας της κοινότητος Γενναδίου Ρόδου και εις τον δημοδιδάσκαλον Σπύρον Καλαμποδάκην εις κοινότητα Ασκληπείου Ρόδου. Οι ανωτέρω διδάσκαλοι θα διδάσκουν ολόκληρον την διάρκειαν του σχολικού έτους 1962-1963 ήτοι από μηνός Οκτωβρίου 1962 μέχρι και του Ιουνίου 1963.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...