Ο γάμος της χρονιάς πρόκειται να γίνει σήμερα στο Καστελλόριζο

Ο γάμος της χρονιάς πρόκειται  να γίνει σήμερα στο Καστελλόριζο

Ο γάμος της χρονιάς πρόκειται να γίνει σήμερα στο Καστελλόριζο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10461 ΦΟΡΕΣ

Ο γάμος της χρονιάς θα γίνει σήμερα στο Καστελλόριζο, καθώς ένας από τους Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας με καταγωγή από το ακριτικό νησί, ιδιαίτερα επιτυχημένος αλλά και δημοφιλής στη χώρα του, θα παντρέψει εκεί την κόρη του.

Πρόκειται για τον διαπρεπή δικηγόρο Nicholas G. Pappas (Νικόλαο Γ. Παπαναστασίου) μέλος της Nicholas G. Pappas & Company Lawyers στο Σίνδεϊ της Αυστραλίας, που έχει διατελέσει πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας στην Αυστραλία, πρόεδρος του μουσείου Powerhouse Museum, μέλος του Δ.Σ. του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αυστραλίας στην Αθήνα και μέλος του Δ.Σ. του Steve Waugh Foundation.

Μάλιστα, για το γάμο βρίσκονται εδώ και μερικές μέρες στο Καστελλόριζο αρκετοί προσκεκλημένοι της οικογένειας, οι οποίοι προχτές το βράδυ διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε κεντρικό εστιατόριο του νησιού ακούγοντας ελληνική μουσική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» στο γάμο που θα είναι θρησκευτικός, θα παραβρεθούν περίπου 250 καλεσμένοι, και ανάμεσά τους θα είναι και ο επίσης Καστελλοριζιός στην καταγωγή Andrew Liveris που βρίσκεται στο νησί με τη σύζυγό του από τη Δευτέρα.

Ο κ. Liveris είναι ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας.

Ο γάμος είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλο το νησί που προετοιμάζεται για το γεγονός εδώ και πολύ καιρό, λόγω ακριβώς των προσκεκλημένων που θα παραβρεθούν και αναμένεται να αναχωρήσουν από το Καστελλόριζο τη Δευτέρα.

Ο γάμος θα τελεστεί στο ναό Κωνσταντίνου και Ελένης από τον «παπα-Γιώργη» Μαλτέζο και τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας που αναμενόταν να φτάσει στο νησί χθες βράδυ.

Αμέσως μετά, οι νεόνυμφοι μαζί με τις οικογένειές τους και τους προσκεκλημένους τους θα διασκεδάσουν στην περιοχή «Μαντράκι» σε χώρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα για το γλέντι.

Ο πατέρας της νύφης, λοιπόν, Νικόλαος Παπαναστασίου όπως είναι το όνομά του στα Ελληνικά, έχει καταγωγή από το Καστελλόριζο όπως και οι δύο γονείς του Γιώργος και Μαρίνα.

Μάλιστα, εκείνοι και ειδικά ο πατέρας του διατήρησε άσβεστη τη «φλόγα» της αγάπης για το ακριτικό αυτό νησί, την πατρίδα του και στο γιο του, καθώς δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ξεχάσει από πού καταγόταν η οικογένειά του. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο επέμενε να μιλούν στο σπίτι Ελληνικά.

Όπως διηγείται ο ίδιος, γεννήθηκε στο Σίδνεϊ, το 1961, καθώς ο πατέρας του Γιώργος Παπαναστασίου κατόπιν George Pappas, ήταν πρόσφυγας του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, από το Καστελλόριζο που μετακόμισε στην Κύπρο, μετά το βομβαρδισμό του νησιού από τους Γερμανούς, το 1943.

Από εκεί πήγε στην Αυστραλία, όταν ήταν 16 χρόνων και μετά από χρόνια γνώρισε τη σύζυγό του η οικογένεια της οποίας επίσης καταγόταν από το Καστελλόριζο αλλά είχε μεταναστεύσει στη χώρα πολλά χρόνια πιο πριν.

Ο NicholasPappasσπούδασε νομική, παντρεύτηκε επίσης Ελληνο-Αυστραλή, δικηγόρο και εκείνη στο επάγγελμα και απέκτησαν δύο παιδιά που σπούδασαν και αυτά νομική.

Στις συνεντεύξεις που δίνει κατά καιρούς αναφέρεται με συγκίνηση και νοσταλγία στον τόπο καταγωγής της οικογένειάς του, στον οποίο μάλιστα πηγαίνει κάθε χρόνο, διαμένοντας στα σπίτια των γονιών του τα οποία και αναπαλαίωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη δικηγορία ασχολείται και με τη συγγραφή βιβλίων, και μάλιστα ένα από αυτά με τον τίτλο «Καστελλόριζο το μαργαριτάρι του Λεβάντε» έχει ως θέμα του την ιστορία του νησιού.

Ο συγγραφέας παραθέτει με αντικειμενικότητα και ιστορική ευθύνη τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μοίρα του Καστελλόριζου, του μικρού αυτού νησιού της Ανατολικής Μεσογείου, εστιάζοντας τη μελέτη του στην περίοδο της κατοχής του από το γαλλικό ναυτικό. Κάνει μία σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη αναφορά στη μακραίωνη ιστορία του νησιού, κάνει λόγο για τη σημαντική γεωγραφική του θέση, για τον σημαντικό του ρόλο στην ανάπτυξη του εμπορίου με τα παρακείμενα σημαντικά κέντρα της Ανατολίας και της Εγγύς Ανατολής, χωρίς να παραλείπει να τονίζει, σε κάθε ευκαιρία, το πολιτιστικό επίπεδο των κατοίκων, το εμπορικό τους «δαιμόνιο» και όλα εκείνα τα στοιχεία των Καστελλοριζιών που ανέδειξαν το νησί τους ως το σημαντικότερο στο χώρο του.

Περιγράφει με ακρίβεια τα γεγονότα που τράβηξαν την προσοχή των Μεγάλων Δυνάμεων μεταξύ 1915-1921, προσφέροντας πολύτιμη ύλη μελέτης στους μεταγενέστερους ιστορικούς.

Ο Nicholas Pappas εκτός από τη νομική αγαπάει και τα σπορ και πιο συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο και το rugby. Μάλιστα ο πατέρας του ήταν για πολλά χρόνια πρόεδρος της Pan-Hellenic, της ελληνικής ομάδας που υπήρχε στο Σίδνεϊ, αλλά παράλληλα, είχε αναπτύξει ισχυρό δεσμό με τους Rabbitohs, την ομάδα ράγκμπι που είχε έδρα στα νοτιοανατολικά προάστια του Σίδνεϊ, εκεί όπου είχαν εγκατασταθεί οι περισσότεροι μετανάστες από το Καστελλόριζο.

Τα ξαδέλφια του ήταν οπαδοί αυτής της ομάδας και έτσι πηγαίνοντας και εκείνος μαζί τους στα παιχνίδια, άρχισε να αγαπά το ράγκμπι ακόμα περισσότερο. Με τα χρόνια, η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να γίνει ο δικηγόρος της ομάδας και κατόπιν ο πρόεδρός της.

Η ομάδα αναπτύχθηκε και μεγάλωσε ενώ μεταξύ των επενδυτών της ήταν και ο ηθοποιός Russel Crowe, με τον οποίο ο Nicholas Pappas έγινε στενός φίλος.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη