Αθωώθηκαν τρεις άντρες και μία γυναίκα για ληστεία ηλικιωμένης σε χωριό της Ρόδου

Αθωώθηκαν τρεις άντρες και μία γυναίκα για ληστεία ηλικιωμένης σε χωριό της Ρόδου

Αθωώθηκαν τρεις άντρες και μία γυναίκα για ληστεία ηλικιωμένης σε χωριό της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 930 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τρεις άντρες και μία γυναίκα που κατηγορούνταν για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στο σπίτι της σε χωριό της Ρόδου, από όπου φέρονταν να είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα.

Πρόκειται για 29χρονο, 44χρονο, 32χρονο και μία 23χρονη που κατηγορούνταν για ληστεία κατά συναυτουργία, συνέργεια σε ληστεία κατά συναυτουργία και σωματική βλάβη με πρόθεση.

Οι τέσσερις Ρομά, ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονταν, ενώ οι δύο πρώτοι εμπλεκόμενοι ισχυρίστηκαν πως το επίμαχο διάστημα που φέρεται να έγινε η ληστεία, εκείνοι δεν βρίσκονταν στη Ρόδο.

Τελικά, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Σεβαστιανού Κούρκουλου και Δημήτρη Βερβέρη, απάλλαξε λόγω αμφιβολιών τους τέσσερις εμπλεκόμενους κρίνοντάς τους αθώους.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, το περιστατικό είχε σημειωθεί λίγο πριν τις 9 το βράδυ στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 σε χωριό της Ρόδου.

Η ηλικιωμένη γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της όπου και δέχτηκε την «επίσκεψη» του 32χρονου και της 23χρονης, οι οποίοι μπήκαν μέσα παραβιάζοντας την είσοδο και στη συνέχεια, με τη χρήση βίας φέρονταν να αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα και μικρό χρηματικό ποσό που είχε η ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο πορτοφόλι της.

Οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας ξεκίνησαν τη διερεύνηση της υπόθεσης και στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, εντόπισαν και προσήγαγαν τους δράστες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκε και Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησε το ζευγάρι για την πράξη του.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή των δύο άλλων ατόμων, πρόκειται για τον 29χρονο αδελφό του 32χρονου και έναν 44χρονο στον οποίο ανήκε το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινήθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το αυτοκίνητο το είχε πάρει από τον Μάιο του 2020 ο 32χρονος από τον 44χρονο, όμως δεν είχε γίνει μεταβίβαση αυτού στο όνομά του.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τεσσάρων εμπλεκομένων, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και την άνοιξη του 2022 προσήχθησαν για να απολογηθούν όπου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονταν.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών