Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή σε 40χρονο για κλοπή

Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή σε 40χρονο για κλοπή

Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή σε 40χρονο για κλοπή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 352 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, 40χρονος ο οποίος κατηγορούνταν για κλοπή τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα, ο 40χρονος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να αφαιρεί χρήματα μέσα από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος που εργαζόταν!
Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2016 και καθώς ο 40χρονος φέρονταν να είχε αφαιρέσει σταδιακά από το κατάστημα το ποσό των 25.000 ευρώ, αρχικά του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές από άτομο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια, και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.


Όμως στη συνέχεια, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμφθηκε σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για το αδίκημα της κλοπής τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση από άτομο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα.
Η δίκη έγινε το Νοέμβριο του 2019 και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου επέβαλε στον 40χρονο ποινή φυλάκισης 9 μηνών την οποία ανέστειλε επί τριετία.


Κατά της απόφασης αυτής, ο 40χρονος που αρνείται την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται, άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων το οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον κατηγορούμενο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 40χρονος εργαζόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 44χρονου στην πόλη της Ρόδου και στις 2 Απριλίου 2016 στις 12 το μεσημέρι εντοπίστηκε να αφαιρεί από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος το ποσό των 40 ευρώ.


Όπως προέκυψε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, ο ίδιος κατά το χρονικό διάστημα από 01-11-2015 έως τη σύλληψή του, φέρεται να είχε αφαιρέσει από το ίδιο κατάστημα συνολικό ποσό 25.000 ευρώ.
Λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ο 40χρονος δεν είχε συλληφθεί αλλά με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε τον Μάρτιο του 2018 να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος παραδέχτηκε ότι πράγματι αφαίρεσε ορισμένα μικροποσά από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος από τις 7 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Απριλίου 2016, τα οποία συνολικά ανέρχονται στις 4.500 – 5.000 ευρώ και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η ενέργειά του αυτή γινόταν από το τέλος του 2015 έως και τη σύλληψή του όπως τον κατηγορεί ο πρώην εργοδότης του, τονίζοντας πως όλο αυτό το διάστημα στο κατάστημα μαζί του εργαζόταν και η αδελφή του ιδιοκτήτη και έτσι ήταν αδύνατο να είχε προβεί στην πράξη αυτή.

Ωστόσο, στις αρχές Φεβρουαρίου η αδελφή έφυγε για την Αθήνα και λόγω οικονομικών προβλημάτων που είχε άρχισε να παίρνει ορισμένα μικροποσά της τάξης των 10-20 ευρώ. Μάλιστα, ο ίδιος είχε τονίσει ότι βάση και των όσων έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 2 Απριλίου 2016, είχε αφαιρέσει περίπου 2.640 ευρώ.

Ο 40χρονος είχε αναγνωρίσει την οφειλή των περίπου 5.000 ευρώ προς τον πρώην εργοδότη του αλλά και τη βαρύτητα της πράξης του εξαιτίας της οποίας είχε καταστραφεί η ζωή του αφού διέλυσε την οικογένειά του και διαμένει στο εξωτερικό όπου εργάζεται προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα και να επιστρέψει αυτά που έχει πάρει.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 40χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 800 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά