«Κούρεμα» χρέους άνω των 250.000 ευρώ για ζευγάρι συνταξιούχων στη Ρόδο

«Κούρεμα» χρέους άνω των 250.000 ευρώ για ζευγάρι συνταξιούχων στη Ρόδο

«Κούρεμα» χρέους άνω των 250.000 ευρώ για ζευγάρι συνταξιούχων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1650 ΦΟΡΕΣ

Σε «κούρεμα» ποσού άνω των 250.000 ευρώ προέβη με απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Ρόδου για ζευγάρι συνταξιούχων συμπολιτών μας που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να ενταχθούν στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Πιο αναλυτικά πρόκειται για έναν 70χρονο και μία 62χρονη οι οποίοι είχαν οφειλές σε τράπεζες, συνολικά ύψους 323.862,73 ευρώ που προέρχονταν από στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικά και πιστωτική κάρτα.

Καθώς δεν ήταν δύνατο να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, προσέφυγαν δια του δικηγόρου τους κ. Μιχάλη Τεχνίτη στη δικαιοσύνη και κατάφεραν να δικαιωθούν με την υπ. αριθ. 210/2022 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου.


Η εκδοθείσα απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου «κούρεψε» το οφειλόμενο ποσό από τις 323.862,73 ευρώ στις 73.648,28 ευρώ, δηλαδή προέβη σε «κούρεμα» ποσού 250.214,45 ευρώ με μηνιαία καταβολή 430 ευρώ το μήνα για τα τρία πρώτα χρόνια και 341 ευρώ για 216 μήνες. Έτσι προστατεύεται από την εκποίηση η κατοικία τους, μία μεζονέτα με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο συνολικής επιφανείας 200 τ.μ. περίπου, που αποτελεί και την πρώτη κύρια κατοικία τους.

Η εν λόγω απόφαση έκρινε ότι οι αιτούντες από το 2011 με την οικονομική κρίση άρχισε απρόβλεπτα κατακόρυφη μείωση των αποδοχών τους, ενώ παράλληλα προέκυψαν σοβαρά προβλήματα υγείας στον ένα εκ των αιτούντων. Καθώς επίσης και ότι από το 2014 δεν μπόρεσαν πλέον να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις Τράπεζες, με αποτέλεσμα χωρίς υπαιτιότητά τους να έχουν περιέλθει σε διαρκή αδυναμία πληρωμής των δανείων τους.

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του τα έξοδα για τη στοιχειώδη διαβίωσή τους με βάση τις συνθήκες ζωής και την ηλικία τους, συμπεριλαμβανομένων των στοιχειωδών εξόδων για διατροφή, ένδυση-υπόδηση, ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση, θέρμανση, φορολογικές επιβαρύνσεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τέλος, έκρινε ότι τα δηλωθέντα αγροτεμάχιά τους και τα δύο παλαιά οχήματά τους δεν κρίθηκαν πρόσφορα προς εκποίηση δεδομένης της χαμηλής αξίας τους, λαμβανομένων υπ’ όψιν τόσο της παλαιότητας των οχημάτων και των τρέχουσων συνθηκών της αγοράς, καθώς και των εξόδων της διαδικασίας εκποίησης (αμοιβή εκκαθαριστή, έξοδα δημοσιεύσεων κ.λ.π.).

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου