Εντείνονται οι διεργασίες για τη δημιουργία νέων παρατάξεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Εντείνονται οι διεργασίες  για τη δημιουργία νέων παρατάξεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Εντείνονται οι διεργασίες για τη δημιουργία νέων παρατάξεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2226 ΦΟΡΕΣ

Θέμα χρόνου εκτιμάται ότι είναι η δημιουργία νέων παρατάξεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές της περιοχής μας, αφού στο παρασκήνιο οι επαφές, οι συσκέψεις και οι άτυπες συναντήσεις κομματικών φορέων με ενδιαφερόμενους να ηγηθούν συνδυασμών, δίνουν και παίρνουν.

Τις τελευταίες μέρες, τα κομματικά επιτελεία παρατάξεων αλλά και ομάδες αυτοδιοικητικών σε όλο το νομό, βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή μεταξύ τους, αναζητώντας ισορροπίες και συμμαχίες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός σχήματος, ικανού να κατέλθει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της περιοχής μας.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι κανείς δεν βιάζεται σε αυτή τη φάση. Ούτε οι ίδιοι οι εν δυνάμει υποψήφιοι ως επικεφαλής των παρατάξεων, ούτε βέβαια και οι κομματικοί μηχανισμοί ή στελέχη αυτών, που βολιδοσκοπούν και εξετάζουν με πολλή προσοχή, ένα προς ένα τα πρόσωπα αυτά.

Ο Οκτώβριος αλλά και ο Νοέμβριος, εκτιμάται ότι θα είναι μήνας έντονων πολιτικών ζυμώσεων οι οποίες σταδιακά θα καθορίσουν ένα συμπαγές σχήμα το οποίο θα πάρει μέρος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε αυτό το σχήμα, εκτιμάται ότι θα περιληφθούν πολύ νέα πρόσωπα στην τοπική αυτοδιοίκηση που δεν έχουν ασχοληθεί άλλη φορά με τα κοινά, αλλά και έμπειροι αυτοδιοικητικοί (εν ενεργεία ή παλαιότεροι).

Δύο από αυτούς, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κος Γιάννης Ιατρίδης και ο γνωστός δικηγόρος κος Μιχάλης Κόκκινος, έκαναν χθες δηλώσεις αναφορικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο πρώτος, ξεκαθάρισε ότι εντός των επομένων εβδομάδων θα εμφανιστεί πολιτικό σχήμα που θα σταθεί απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή, ενώ ο δεύτερος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ηγηθεί και ο ίδιος πολιτικού σχήματος ενόψει των δημοτικών εκλογών

Οι δηλώσεις του Γιάννη Ιατρίδη

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εμφανιστεί ένα σχήμα που θα σταθεί απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως δήλωσε χθες στον “Sky Ρόδου” ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης.

Ο κ. Ιατρίδης άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή Ρόδου, λέγοντας πως όλα έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο.

«Η κοινωνία βράζει και είναι απογοητευμένη, περιμένει ένα βήμα παραπάνω αλλά έχουμε μπει στην κατάψυξη. Ο κόσμος το αφουγκράζεται αυτό. Θα υπάρξει μια κίνηση μεγάλη. Όλοι οι Ροδίτες πρέπει να αγωνιστούμε για τη Ρόδο. Είναι σημαντικό να αναδείξουμε τον τόπο μας που είναι σε παρακμή», είπε ο κ. Ιατρίδης.

Ασκώντας κριτική τόνισε πως ο τόπος πρέπει να κάνει την υπέρβαση, ενώ η δημοτική αρχή πρέπει να δει με άλλη οπτική γωνία το νησί.

«Δεν είναι έργο το ξεχορτάριασμα, αλλά κατάντια. Όλα είναι στον αυτόματο πιλότο. Ο τόπος και το νησί πρέπει να αλλάξει, να κάνει την υπέρβαση. Η δημοτική αρχή πρέπει να δει με άλλη οπτική γωνία τη Ρόδο. Έχουμε μπει όμως σε αυτόματο πιλότο, δήλωσε ο κ. Γιάννης Ιατρίδης.

Ο κ. Ιατρίδης αναφέρθηκε και στην πρόταση των προέδρων των τοπικών συμβουλίων του νησιού για τη διάσπαση του ενιαίου δήμου και τόνισε:

«Χρειάζεται συνολική αλλαγή στη λειτουργία του νησιού. Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων δεν μπορούν να δουν το δήμαρχο. Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε έτσι στην επόμενη ημέρα».

Όσο για το πότε θα ανοίξει τα χαρτιά του για τη νέα παράταξη, τόνισε πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

«Η πολιτική δεν θέλει βιασύνη και εκβιασμό. Χρειάζονται 300 άτομα για να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο. Πρέπει να υπάρξει όμως μια ισχυρή παράταξη για να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο σε όσα έχουμε σήμερα. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Είμαι στην κοινωνία και αφουγκράζομαι τον κόσμο. Η βουβή αντίδραση που υπάρχει θα εκδηλωθεί. Θα αναδειχτούν και τα προβλήματα που έχει η Ρόδος», είπε ο κ.Ιατρίδης.

Σε ερώτηση για το ποιος τελικά ώθησε τον κ. Γιάννη Φλεβάρη να θέλει να ασχοληθεί με το δήμο της Ρόδου και να επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ο κ. Ιατρίδης τόνισε:

«Είναι ένα παιδί που αγαπά και προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Γιάννης Φλεβάρης. Θα κάνω διάλογο μαζί του και μπορεί να αποδεχθεί αυτά που θα του πούμε. Αν θέλει να κάνει την αλλαγή θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν γνωρίζω τι έχει γίνει, θα συζητήσω μαζί του».

Δηλώσεις του Μιχάλη Κόκκινου

Την επιθυμία του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου στις επόμενες εκλογές περιέγραψε εμμέσως αλλά σαφώς μιλώντας επίσης στον “Sky Ρόδου” o κ. Μιχάλης Κόκκινος.

«Εγώ είμαι κομμάτι της Ρόδου. Εδώ μεγάλωσα, εδώ είναι η οικογένειά μου. Αυτά τα χώματα και οι άνθρωποι είναι ο τόπος μου.

Αυτοί οι άνθρωποι με έκαναν δικηγόρο και με έστειλαν εκεί που με έστειλαν. Είναι δυνατό να πω ότι θα είμαι εκτός από τη διαδικασία συμμετοχής στα κοινά; Είναι θέμα ηθικής υποχρέωσης και ευθύνης στον τόπο και τους ανθρώπους του. Δεν μπορώ να πω ότι απέχω», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.

Αναφέρθηκε όμως και στην πολιτική ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, λέγοντας πως δεν είναι αυτή που έμαθε από τον πατέρα του και πρώην δήμαρχο Ρόδου Μάνο Κόκκινο.

«Η πολιτική που έμαθα από τον πατέρα μου και τους παλαιότερους είναι διαφορετική. Η σημερινή πολιτική έχει ξεφύγει. Εγώ λέω πως συμμετέχω στην πολιτική αλλά όχι σε πλειστηριασμό. Δεν είναι η πολιτική το χρήμα, αλλά οι άνθρωποι. Θα είμαι δίπλα σε ό,τι χρειαστεί», είπε ο κ. Κόκκινος.

Σε ερώτηση αν θα μετάσχει σε ένα σχήμα του οποίου θα ηγείται άλλο πρόσωπο ο κ. Μιχάλης Κόκκινος δήλωσε:

«Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε περίεργα την κατάσταση. Στη ζωή μου δεν είχα ποτέ πάτρονες και αρχηγούς. Με κόπο και δουλειά κατάφερα να είμαι αναγνωρίσιμους στη Ρόδο. Δεν θα μπορούσα να τεθώ υπό τις εντολές κάποιου. Αν κάναμε επίσης ένα ταμείο θα φανεί πως έκανα ήδη πράγματα για τον τόπο».

Όσο για τη δήλωση της υποψηφιότητάς του είπε:

«Δεν έχω δηλώσει υποψηφιότητα δημάρχου. Υπάρχει μια ομάδα δίπλα μου και γίνονται κουβέντες. Δεν δηλώνω ακόμη λοιπόν υποψήφιος δήμαρχος, αλλά «παρών». Δεν θα ρίξω νερό όμως στο μύλο κανενός, που θα πατήσει πάνω σε αυτά που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια εγώ και οι άνθρωποι που με στηρίζουν».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς