Ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Κεμπέκ του Καναδά

Ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Κεμπέκ του Καναδά

Ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Κεμπέκ του Καναδά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 370 ΦΟΡΕΣ

Από τον δήμο Ρόδου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς (OWHC) που πραγματοποιήθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά, από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2022 συμμετείχε ο Δήμος Ρόδου ως μοναδικός Δήμος απ΄ όλη την Ελλάδα και εκπροσωπήθηκε από την Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, Σύμβουλο του Δημάρχου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη σε θέματα πολιτισμού, αποδήμων και διεθνών σχέσεων.

Η «Ενίσχυση της βιωσιμότητας στις πόλεις παγκόσμιας κληρονομιάς» ήταν το θέμα του συνεδρίου που περιλάμβανε την 25η Γενική Συνέλευση του OWHC και το Συμπόσιο με τίτλο “Working together to a new urban project”.

Συνολικά 127 εκπρόσωποι Δήμων και αξιωματούχοι από 133 συμμετέχουσες πόλεις και 27 χώρες του κόσμου (Ελλάδα, (η Ρόδος η μόνη πόλη), Μεξικό, Καναδάς, Αμερική, Ισπανία, Ιταλία, Περού, Τυνησία, Γερμανία, Αυστρία, Περού, Κορέα, Αφρική, Ουγγαρία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ινδονησία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Κροατία, Πακιστάν, Πολωνία, Λιθουανία), υπέβαλαν τις δικές τους προτάσεις στο πλαίσιο της συν-διαμόρφωσης του πολιτικού Οράματος που θα καθοδηγεί τον Οργανισμό Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς-OWHC έως το 2024 με στόχο τη σύνταξη ενός «Νέου Αστικού Έργου».

Η νέα προσέγγιση της ανάδειξης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και η υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής από τις πόλεις μέλη του Οργανισμού με την εφαρμογή βιώσιμων αστικών πολιτικών, αποτελούν την μεγαλύτερη εγγύηση για την επιτυχία της πρωτοβουλίας.

Το πολιτικό όραμα, δημιουργήθηκε μέσα από μια μακρά φάση προετοιμασίας («Στο δρόμο προς το Κεμπέκ») χάρη στη συμμετοχή περισσότερων από 150 ειδικών που εκπροσωπούν περισσότερες από 60 πόλεις-μέλη. Από αυτό το αδιαμφισβήτητο επιστημονικό και επαγγελματικό περιεχόμενο προέκυψαν για επικύρωση οι τρεις στρατηγικοί άξονες και εννέα επιχειρησιακοί στόχοι που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμποσίου.

Ο Οργανισμός Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός 250 πόλεων στις οποίες βρίσκονται τοποθεσίες που περιλαμβάνονται στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (μεταξύ αυτών η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου). Ιδρύθηκε το 1993 στη Φεζ του Μαρόκου, κατά τη διάρκεια του δεύτερου Διεθνούς Συμποσίου Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του OWHC, είναι ο κ. Bruno Marchand, Δήμαρχος του Κεμπέκ.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη