Δυναμική παρουσία στις εκθέσεις θα έχει η Ρόδος

Δυναμική παρουσία στις εκθέσεις θα έχει η Ρόδος

Δυναμική παρουσία στις εκθέσεις θα έχει η Ρόδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 564 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδος θα έχει παρουσία… παντού το χειμώνα, αφού ο ΠΡΟΤΟΥΡ δεν θ’ αφήσει έκθεση για έκθεση που να μη συμμετάσχει, από το Βερολίνο και την Ουτρέχτη, μέχρι τη Φινλανδία και τη Νέα Υόρκη, και μάλιστα με δικό του περίπτερο, με στόχο να προβάλει το νησί αλλά και να γίνουμε ένας εναλλακτικός luxury προορισμός στην Ελλάδα.

Για τον προγραμματισμό των τουριστικών εκθέσεων που έχουν κάνει, και όχι μόνο, μίλησε χθες, σε δηλώσεις του, ο διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης, ο οποίος είπε, καταρχάς, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να συμμετάσχει ο ΠΡΟΤΟΥΡ σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκθέσεις.

Φέτος, συμμετείχαν διαδικτυακά στις εκθέσεις του Βερολίνου, του Μιλάνου, του Παρισιού, του Τελ-Αβίβ και στο Ντουμπάι, σε συναντήσεις που έγιναν εκεί. Ακολουθεί το Λονδίνο όπου θα λάβει χώρα μία έκθεση η οποία επαναλειτουργεί, κανονικά πια, μετά από τρία χρόνια, όπου ο ΠΡΟΤΟΥΡ θα έχει παρουσία με δικό του περίπτερο, με πολυπληθή αποστολή και αναμένεται να παρευρίσκονται εκεί πολλοί πράκτορες και ξενοδόχοι, μετά από τρία χρόνια.

Το περίπτερο θα είναι μεγάλο, οικολογικό, ενώ έχουν οργανώσει χώρο για τους ξενοδόχους και για τους πράκτορες ώστε να κάνουν τα ραντεβού τους εκεί.
Πέραν αυτού, όμως, θα έχει παρουσία και στη Philoxenia, 18-20 Νοεμβρίου, πάλι με δικό του περίπτερο ο ΠΡΟΤΟΥΡ, μετά από πάρα πολύ καιρό.

Ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο, μαζί με τον ΕΟΤ, έχουν μία παρουσία διάρκειας μίας εβδομάδας στη Νέα Υόρκη όπου θα δοθεί η μεγάλη συναυλία του γνωστού Ρόδιου συνθέτη Σάββα Καρατζιά στις 9 Νοεμβρίου. Εκεί έχει προγραμματιστεί ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, «όλο Ρόδος», όπως λέει χαρακτηριστικά, και μόλις τελειώνει αυτό, συνεχίζουν, με τον πρόεδρο του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη και τον ίδιο, σε άλλη παρουσίαση για τη γαστρονομία, συναντήσεις με Έλληνες που έχουν τουριστικά γραφεία αλλά και με Αμερικανούς και Καναδούς. «Σκοπός μας είναι η προβολή της Ρόδου παντού και με κάθε τρόπο!», είπε.

Θα είναι, λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Τσιλιγκίρη, μία εβδομάδα παρουσίας της Ρόδου στη Νέα Υόρκη πολύ σημαντική και εκτιμά ότι κάτι θα βγει απ’ αυτό. Μάλιστα, σημείωσε ότι οι Αμερικανοίκαι γενικά ο κόσμος που έχει συνηθίσει να επισκέπτεται τη Μύκονο και τη Σαντορίνη τα τελευταία δεκαπέντε-είκοσι χρόνια, ψάχνει πια έναν εναλλακτικό luxury προορισμό στην Ελλάδα και θεωρούν ότι είναι η σειρά της Ρόδου.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού  Τουρισμού, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης
Ο διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης

«Το βλέπουμε να έρχεται αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιλιγκίρης γιατί, όπως ανέφερε, έχουν οχλήσεις και από αεροπορικές εταιρείες που έχουν μικρά αεροσκάφη και ελικόπτερα για VIPs. Μάλιστα, γι’ αυτό θα γίνει και μία σχετική συνάντηση στο Λονδίνο.

Ακολουθεί ένα «γιγάντιο πρόγραμμα εκθέσεων», όπως είπε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 που ξεκινάει από το πρώτο δεκαήμερο με την έκθεση στην Ουτρέχτη, στη συνέχεια, στο Ελσίνκι, 19-22 Ιανουαρίου, στην έκθεση θαλάσσιου τουρισμού, δηλαδή σε θεματική έκθεση που, όπως λέει, «δεν νομίζω ότι έχουμε ξαναπάει σε θεματική έκθεση τόσο δυνατά και τόσο οργανωμένα και μάλιστα εδώ έχουμε καλέσει όλους όσοι εμπλέκονται με τον θαλάσσιο τουρισμό να έρθουν μαζί μας και να κάνουν και εκείνοι τις δουλειές τους».

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα βρίσκονται στην έκθεση Salon Des Vacances στο Βέλγιο, Βρυξέλλες, στη συνέχεια στο Τελ-Αβίβ, τη Βουδαπέστη μέσα στο Φεβρουάριο και στη Δανία ενώ περιμένουν άλλη μία ημερομηνία για το Βουκουρέστι που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ακολουθούν το Βερολίνο, η Νάπολι, η έκθεση στη Βαρσοβία και έχουν την έκθεση του γαμήλιου τουρισμού με κοινό στο Μπέρμινχαμ 17-19 Μαρτίου, όπου πάλι κάλεσαν όλους όσοι διοργανώνουν γάμους στο νησί να πάνε μαζί τους. Ό

πως είπε, δεν θέλουν απλώς να πάνε εκεί και… να στέκονται, αλλά θέλουν ανθρώπους που γνωρίζουν το προϊόν να πάνε εκεί και να έχουν παρουσία και συναντήσεις. Υπάρχει και μία έκθεση στην Κορέα, τη Σεούλ, και περιμένουν τις ημερομηνίες. Στο σημείο αυτό, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί σε έναν σύμμαχο που έχουν εκεί, τον κ. Τοανόγλου ο οποίος είναι καθηγητής στη Νότια Κορέα, τους βοηθάει και είναι σε συνεχή επικοινωνία.

Μάλιστα, τον Ιούνιο έχουν έρθει εδώ πράκτορες και η περιφέρεια τούς ξενάγησε στο νησί και υπάρχει μία επικοινωνία, ενώ ο ΠΡΟΤΟΥΡ έχει μεταφράσει την ιστοσελίδα του στα Κορεάτικα και κάνουν μία προσπάθεια για να γίνει κάτι εκεί.

Την ίδια προσπάθεια καταβάλλουν και στην Ιαπωνία, το οποίο δεν προχώρησε, όχι με υπαιτιότητα της Ρόδου πάντως, όπως επισήμανε. Εκεί, βρίσκονται σε μία πολύ καλή επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία, κάτι που θα συνεχιστεί και Ιάπωνες πράκτορες θα έρθουν εδώ αρχές Μαρτίου για να δουν το νησί.

«Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το να πηγαίνουμε εκεί (σ.σ. στις εκθέσεις) αλλά να πηγαίνουμε και να μη δίνουμε αναμνηστικά, να έχουμε επικοινωνία με παράγοντες, να ακούμε τι θέλει η αγορά και να γυρίζουμε πίσω και να επικοινωνούμε αυτό που μάθαμε εκεί, αυτό που είδαμε στα αντίστοιχα ξενοδοχεία και τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την κάθε αγορά. Και η κάθε αγορά είναι διαφορετική, δεν πρέπει να πηγαίνεις με τον ίδιο τρόπο στην κάθε αγορά», τόνισε ο ίδιος.

Μαθητικές εκδρομές

Το μεγάλο πρόβλημα μ’ αυτό είναι το μεταφορικό, ξεκαθάρισε από την αρχή ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ για τον μαθητικό τουρισμό. Όπως ανέφερε, οι κοινωνικοί φορείς που εμπλέκονται εδώ (σ.σ. η ΕΞΡ, η Ένωση πρακτόρων, ξεναγών, ο δήμος, η περιφέρεια), όλοι ήταν πολύ θετικοί στο να κάνουν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και την έκαναν.

Ευτυχώς, κατάφεραν με παρεμβάσεις στις αεροπορικές εταιρείες να έχουμε έναν αξιοπρεπή τιμοκατάλογο, υπάρχουν αποτελέσματα και αυτή τη στιγμή έχουν γίνει κρατήσεις στα ξενοδοχεία για μαθητικές εκδρομές και, έτσι, οι πρώτοι μαθητές θα εμφανιστούν εδώ στις 20 Νοεμβρίου μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Αυτό, όμως, είναι το μικρό κομμάτι εκδρομών γιατί το μεγάλο κομμάτι είναι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Εκεί στοχεύουν σε όλη την Ελλάδα και θα επισκεφθούν και τη Βόρειο Ελλάδα.

Όσο αφορά στο «Ρόδος 5-0», σύμφωνα με τον ίδιο, έχει μία αναπάντεχα μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και προχωράει στο εξωτερικό. Μάλιστα, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στελέχη του δήμου θα πάνε στη Λισαβόνα σε μία συνάντηση silver tourism, μαζί με τον πράκτορα που κάνει τη διανομή στο εξωτερικό.

Θα κάνουν την παρουσίαση εκεί, έχουν κάνει τη διανομή στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, την Πορτογαλία και την Ισπανία, συνάντηση θα γίνει και κατά την επίσκεψή τους στη Νέα Υόρκη, παράλληλα έχει γίνει μεγάλη προβολή στην Ινδία και βήμα-βήμα προσπαθούν να κάνουν κάτι και στην Αγγλία.
«Πιστεύω ότι θα πάει καλά το “Ρόδος 5-0”», είπε και ανέφερε ότι θα έχουμε κάποια γκρουπάκια το χειμώνα.

Στις 2 Απριλίου ανοίγει η σεζόν 2023

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Τσιλιγκίρης ερωτηθείς για τη σεζόν του 2023, καθώς όπως είπε φαίνεται ότι άρχισε να φέρνει καλό ρυθμό, οι κρατήσεις από την Αγγλία είναι καλές, είχε κάποια θετικά μηνύματα ότι και από τη Δανία υπάρχουν ήδη αρκετές κρατήσεις και οι προκρατήσεις είναι σε ένα καλό ρυθμό.

Στο σημείο αυτό θέλησε να τονίσει ότι το νησί στις 20 Οκτωβρίου έχει κόσμο, ενώ ο Οκτώβριος δεν ήταν έτσι στο παρελθόν. Αλλά αυτό που θα ήθελαν είναι μία σεζόν πιο πίσω τον Νοέμβριο, προσπαθούν, αλλά δεν είναι εύκολα τα πράγματα, είπε.

Ανέφερε, πάντως, ότι θα έχουμε τουρίστες το Νοέμβριο καθώς είναι κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να έρθουν στη Ρόδο και έχουν αποφασίσει ότι θα το κάνουν αλλάζοντας αεροσκάφος στην Αθήνα. Κάτι προσπαθούν να κάνουν για του χρόνου και για το Νοέμβριο και για το Μάρτιο. Μάλιστα, οι πτήσεις ξεκινούν 2 Απριλίου με την εταιρεία Jet2.

«Το θέμα μας είναι ότι πρέπει να επιμηκύνουμε τη σεζόν», είπε ακόμη και πρόσθεσε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε κόσμο το Μάρτιο και το Νοέμβριο, καθώς ο ίδιος δεν βλέπει με ποιο τρόπο μπορεί ν’ αυξηθεί πια ο τουρισμός στο νησί.

«Όταν έχεις ένα νησί το οποίο είναι τρεισήμισι μήνες γεμάτο, τα airbnb είναι γεμάτα, τα τουριστικά καταλύματα είναι γεμάτα, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να φέρεις ποιοτικότερο κόσμο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και να φέρεις περισσότερο κόσμο τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο», κατέληξε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές