Ξεκινά σήμερα το 3ο Φεστιβάλ σκαφών Αναψυχής “Aegean Yachting Festival” στη Ρόδο

Ξεκινά σήμερα το 3ο Φεστιβάλ σκαφών Αναψυχής “Aegean Yachting Festival” στη Ρόδο

Ξεκινά σήμερα το 3ο Φεστιβάλ σκαφών Αναψυχής “Aegean Yachting Festival” στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 878 ΦΟΡΕΣ

Στις εγκαταστάσεις της Νέας Μαρίνας Ρόδου θα πραγματοποιηθεί από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, το 3ο Φεστιβάλ σκαφών αναψυχής, “Aegean Yachting Festival”.

Οι πόρτες του φεστιβάλ θ’ ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι ενώ στις 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν και τα επίσημα εγκαίνια με show πυροτεχνημάτων και μουσική από τη φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για τρεις μέρες να θαυμάσει 40 σκάφη αναψυχής όλων των κατηγοριών, νέα προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και να παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του φεστιβάλ στη Νέα Μαρίνα θα λειτουργεί και έκθεση παλαιών αυτοκινήτων από την ομάδα «Φίλοι Ιστορικών Οχημάτων Ρόδου».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την εταιρεία Boats Advisor-Hub & Events με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου, του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Μιλώντας για το φετινό “Aegean Yachting Festival”, ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Boats Advisor Hub & “Events” και διοργανωτής του φεστιβάλ, κ. Τάσος Κωνσταντάρος, ανέφερε:

«Προτεραιότητά μας αποτελεί η ανάδειξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού και των υπηρεσιών που συνδέονται με αυτήν.

Οφείλουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το Αιγαίο μας και οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Ο λόγος που πραγματοποιείται το φεστιβάλ δεν είναι για να γίνει η Ρόδος ένας σταθμός ανάδειξης του παγκόσμιου yachting όπως είναι το Μονακό, αλλά ο λόγος είναι απλός: να προβάλουμε τα νησιά μας ως προορισμούς που θα κάνουν τη στάση τους, θα εκκινήσουν το ταξίδι τους ή θα επιλέξουν να ελλιμενιστούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα περισσότερα σκάφη.

Κάθε σκάφος σημαίνει αυξημένα έσοδα για την κοινωνία αλλά και περισσότερες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται με κάθε σκάφος που ελλιμενίζεται και προσφέρει προοπτικές για εργασία που είναι καλά αμειβόμενες.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το φεστιβάλ μεγαλώνει και αυξάνονται οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται χρόνο με το χρόνο στην περιοχή, ενώ αρκετοί νέοι επενδύουν σ’ αυτό τον κλάδο και οι φορείς στηρίζουν ενεργά αφού αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι προσφέρει».

Περισσότερες πληροφορίες για το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ: www.aegeanyachting festival.com.

Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 9:00 το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου