Οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στέλνουν μήνυμα: Ροδίτικο πρωινό χωρίς πολλές ταξιδιωτικές αποσκευές!

Οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στέλνουν μήνυμα: Ροδίτικο πρωινό χωρίς πολλές ταξιδιωτικές αποσκευές!

Οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στέλνουν μήνυμα: Ροδίτικο πρωινό χωρίς πολλές ταξιδιωτικές αποσκευές!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 859 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, όπως έχει καθιερωθεί το 1980 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η σχολική μας μονάδα πέρασε σε μία σειρά από δράσεις. Ανάμεσα σε αυτές ήταν ο ορισμός Διατροφοεβδομάδων, όπου οι μαθητές/τριες μας έφερναν στο σχολείο σπιτικό δεκατιανό το οποίο περιελάμβανε και ένα φρούτο.

Στην προσπάθειά μας αυτή η καλή πρακτική να συνεχιστεί, οι μαθητές/τριες μας επισκέφτηκαν την ξενοδοχειακή μονάδα της κυρίας Καραγιάννη, η οποία μάς φιλοξένησε στον υπέροχο χώρο της κουζίνας της ξενοδοχειακής της μονάδας. Υιοθετώντας την τάση για αγορά εγχώριων προϊόντων μάας υπογράμμισε την αναγκαιότητα να επιλέγουμε τρόφιμα χωρίς πολλές ταξιδιωτικές αποσκευές, κοινώς να επιλέγουμε τοπικά και εποχικά προϊόντα.

Είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε ελληνικό, ροδίτικο πρωινό με τοπικά προϊόντα, με τη φιλόξενη καθοδήγηση του σεφ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΝΙΚΟΣ (ΠΡ. Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδ/σου, Κυκλάδων). Πολύτιμη ήταν και η ενημέρωση που είχαμε από τον κύριο Διμέλλη για την αξία και τα θρεπτικά συστατικά του ελαιόλαδου.

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στην κυρία Καραγιάννη, διότι οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να κατανοήσουν πως τα τοπικά προϊόντα πέρα από την ασφάλεια που παρέχουν συχνά σε θέµατα υγείας του καταναλωτή, αναδεικνύεται τελικά ως ο καλύτερος τρόπος μείωσης του αποτυπώματος μέσα από τα τροφοχιλιόµετρα. Αγοράζοντας τοπικά και εποχικά προϊόντα, δεν μειώνεται μόνο η ποσότητα του καυσίµου που απαιτείται για τη μετακίνησή τους, μειώνονται οι φορές που πρέπει να συσκευαστούν αλλά μειώνεται και η τιμή τους.

Την ίδια στιγμή στηρίζουμε τις ντόπιες παραγωγές και τελικά την εθνική οικονομία, ενώ μπορούμε να γνωρίσουμε ευκολότερα τον τρόπο παραγωγής της τροφής ανάλογα με τον παραγωγό και τον τόπο προέλευσης της τροφής.

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια