Ποινή φυλάκισης 8 μηνών σε 69χρονο που αφαίρεσε 27 λίρες από το χρηματοκιβώτιο της αδελφής του

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών σε 69χρονο  που αφαίρεσε 27 λίρες από το χρηματοκιβώτιο της αδελφής του

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών σε 69χρονο που αφαίρεσε 27 λίρες από το χρηματοκιβώτιο της αδελφής του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 708 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 69χρονο δικηγόρο, που κατηγορείται ότι αφαίρεσε 27 λίρες από το σπίτι της αδελφής του!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από επτά χρόνια σε νησί της Δωδεκανήσου όπου διαμένει ο 69χρονος και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από σχετική καταγγελία στην αστυνομία.

Μάλιστα πρωτόδικα, τον Σεπτέμβριο του 2021, ο 69χρονος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ στην ίδια υπόθεση για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της αδελφής, παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Σταύρος Σκάρος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 69χρονος δικηγόρος φέρεται ότι τον Αύγουστο του 2015 αφαίρεσε μέσα από το χρηματοκιβώτιο που βρίσκονταν στο σπίτι της αδελφής του (εκεί βρίσκονταν και το κλειδί), συνολικά 27 λίρες συνολικής αξίας 9.000 ευρώ.

Όταν η 74χρονη (σήμερα) αδελφή διαπίστωσε ότι έλειπαν οι λίρες, η μητέρα τους κάλεσε τον γιο της και εκείνος φέρεται – σύμφωνα με τη δικογραφία- να αποδέχτηκε ότι τις είχε πάρει, όμως επρόκειτο να τις επιστρέψει, χωρίς όμως να το πράξει έως την ημέρα της καταγγελίας ή του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών