Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 67χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε 64χρονη στη Ρόδου Λίνδου

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 67χρονος οδηγός  που παρέσυρε και σκότωσε 64χρονη στη Ρόδου Λίνδου

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 67χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε 64χρονη στη Ρόδου Λίνδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3992 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 67χρονος οδηγός αυτοκινήτου με το οποίο παρασύρθηκαν μία 64χρονη η οποία βρήκε τραγικό θάνατο και μία 36χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την Εθνική οδό Ρόδου- Λίνδου.

Όπως είναι γνωστό, ο 67χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη και χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Δήμο Μουτάφη, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου απολογήθηκε και αμέσως μετά, αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ. Στον συλληφθέντα οδηγό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

Επικίνδυνη οδήγηση οχήματος σε εθνική οδό προβαίνοντας κατά την οδήγηση σε επικίνδυνους ελιγμούς που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη προσώπου και το θάνατο άλλου προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 67χρονος απολογούμενος χθες, αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη του για την απώλεια της ζωής της 64χρονης και τον βαρύτατο τραυματισμό της 36χρονης.

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν, ο 67χρονος οδηγός είπε μεταξύ άλλων ότι, το απόγευμα της 18ης Νοεμβρίου 2022 και περί ώρα 19:30, οδηγούσε το αυτοκίνητό του, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ρόδου- Λίνδου με κατεύθυνση από Φαληράκι προς Ρόδο.
Η σωματική του και πνευματική του κατάσταση ήταν άριστη και επέστρεφε από ψώνια που είχε κάνει για την επιχείρησή του.

Στη διασταύρωση που οδηγεί στα Ασγούρου συνάντησε πράσινο φανάρι και εξ αυτού του λόγου πέρασε κανονικά και με ασφάλεια τον ισόπεδο κόμβο. Εν συνεχεία και αφού εξήλθε του κόμβου, κινούμενος στη δεξιά λωρίδα, αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να εισέλθει στην αριστερή. Αφού έλεγξε από τον καθρέπτη ότι δεν θα εμπόδιζε το όχημα που κινούταν ομόρροπα πίσω του στην αριστερή λωρίδα, άναψε τον αριστερό δείκτη αλλαγής πορείας και εισήλθε στην αριστερή λωρίδα.
Αμέσως μετά την είσοδό του στην αριστερή λωρίδα, διαπίστωσε ότι επ’ αυτής είχαν εισέλθει και τη διέσχιζαν κάθετα, οι άτυχες παθούσες.

Αμέσως μόλις τις αντιλήφθηκε πάτησε φρένο. Δυστυχώς όμως και δεδομένου ότι κινούνταν σε Εθνική Οδό, η απόσταση μεταξύ τους δεν ήταν επαρκής για να αποφύγει τη σύγκρουση. Αποτέλεσμα ήταν δυστυχώς ο θανάσιμος τραυματισμός της μίας και ο βαρύτατος της άλλης γυναίκας.

Ο 67χρονος είπε επίσης πως αμέσως μετά την τέλεση του επίδικου συμβάντος, ακινητοποίησε το όχημά του, κάλεσε την Τροχαία και το ΕΚΑΒ και προσπάθησε να προσφέρει την όποια βοήθεια μπορούσε τόσο στις παθούσες όσο και στις αρχές. Όλα αυτά φυσικά ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ, κατάσταση που ακόμα και σήμερα δεν δύναται να ξεπεράσει.

Ο 67χρονος αναφέρθηκε στην απολογία του και σε άλλα δύο στοιχεία που έχουν να κάνουν με την οδική του συμπεριφορά και ειδικότερα αναφέρθηκε στο βίντεο που υπάρχει από κάμερες στην περιοχή του δυστυχήματος όπου φαίνεται ότι κινούνταν έως και 70 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή στο πλαίσιο της νόμιμης ταχύτητας αλλά και στο φρενάρισμα που έκανε με το αυτοκίνητό του, γεγονός που αποδεικνύει, κατά τον ίδιο, ότι δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και πως τις δύο γυναίκες τις είδε μόλις λίγα μέτρα πριν τις παρασύρει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 67χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά στις περίπου επτά και είκοσι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2022, όταν ο 67χρονος οδηγός κινούνταν με το αυτοκίνητο του επί της Ρόδου – Λίνδου και με κατεύθυνση την πόλη της Ρόδου.

Περίπου στο 6ο χιλιόμετρο (λίγο μετά την Αγία Βαρβάρα) την ώρα που η 64χρονη με την 36χρονη επιχείρησαν να διασχίσουν κάθετα το δρόμο, με κατεύθυνση από δεξιά προς αριστερά σε σχέση με την πορεία του οχήματος, από σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση πεζών, παρασύρθηκαν από το διερχόμενο αυτοκίνητο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η 64χρονη γυναίκα και να τραυματιστεί σοβαρά η 36χρονη.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τις δύο γυναίκες στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 64χρονης, ενώ την 36χρονη ανέλαβαν γιατροί του νοσοκομείου για να φροντίσουν τα τραύματά της. Επίσης στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου οι οποίοι καταρχήν έκλεισαν την κυκλοφορία και διοχέτευσαν τα οχήματα προς άλλο δρόμο για να συνεχίσουν την πορεία τους, ενώ διενήργησαν και τη σχετική προανάκριση για το τροχαίο.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους