Η Κατερίνα Νοτοπούλου, τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε χθες στη Ρόδο

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε χθες στη Ρόδο

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε χθες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 459 ΦΟΡΕΣ

«Θα είναι δύσκολο το 2023», δήλωσε, χθες, από τη Ρόδο όπου βρέθηκε η βουλευτής Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, για την επόμενη σεζόν.

Η κα Νοτοπούλου, ήρθε στη Ρόδο προκειμένου να μιλήσει στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου με θέμα την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα που είναι αύριο, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.
Αρχικά, η βουλευτής μετέβη στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ) όπου είχε συνάντηση με μέλη της Διοίκησής του.

Δηλώσεις

Αμέσως μετά, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου, η κα Νοτοπούλου παραχώρησε συνέντευξη τύπου πλαισιωμένη από την κα Βιβή Λυγερού από το κεντρικό συμβούλιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, την κα Χρύσα Καραγιάννη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τον κ. Αλέξανδρο Μυρίση, γραμματέα της τοπικής νεολαίας, τον συντονιστή της ν.ε. νότιας Δωδεκανήσου του κόμματος, κ. Αντώνη Αποστολίδη, τον πρώην βουλευτή κ. Δημήτρη Γάκη, τον κ. Γιώργο Κασσάρα, πρώην βουλευτή και πρώην Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το μέλος της ν.ε κ. Βασίλη Βαγιανάκη. Την κα Νοτοπούλου προλόγισε το μέλος της ν.ε. κα Πόλυ Χατζημάρκου.

Η κα Νοτοπούλου αφού εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία της στη Ρόδο, αναφέρθηκε στην εκδήλωση και στα φαινόμενα βίας απέναντι στις γυναίκες που «καθημερινά αυξάνονται και συγκλονιζόμαστε ως ελληνική κοινωνία από τις απανωτές γυναικοκτονίες», όπως είπε.

Για την πολιτική κατάσταση

Ακολούθως, η ίδια θέλησε να κάνει μία πολιτική τοποθέτηση λέγοντας: «Είμαστε σε μία πολύ ταραγμένη περίοδο, είμαστε σε μία περίοδο που η χώρα μας βυθίζεται καθημερινά στο σκοτάδι. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν είναι ένα απλό σκάνδαλο, είναι ένα ευθύ πλήγμα, ένα ευθύ χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία από το καθεστώς που έχει οικοδομήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα γαλάζια του στελέχη.

Το να παρακολουθείς τους πολιτικούς σου αντιπάλους, το μισό πολιτικό σύστημα, επιχειρηματικό κόσμο, στην προσπάθεια να ελέγξεις προφανώς και τη ροή του χρήματος αλλά και το μισό σου κυβερνητικό σχήμα, είναι μία κατάσταση εξαιρετικά νοσηρή που δεν πρέπει να τύχει ανοχής από την ελληνική κοινωνία…».

«Έχουμε μία τρομακτική συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος στις οικογένειες», είπε, στη συνέχεια, αναφερόμενη στους εργαζόμενους και στη συνάντηση που είχε στο ΕΚΡ. Όπως είπε, εκείνο που κατάλαβαν είναι ότι ο μισθός, όπου…υπάρχει, δεν φθάνει για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Και είπε, ακόμη: «Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, δυόμιση χρόνια πανδημίας, εγκαταλείφθηκαν κυριολεκτικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και διαρκώς μαζί με τον Νεκτάριο τον Σαντορινιό, επαναφέραμε ξανά και ξανά, εντός και εκτός βουλής και με όλα μας τα στελέχη φυσικά, όλα τα ζητήματα που αφορούσαν την προστασία της εργασίας και τη διασφάλιση αξιοπρεπών θέσεων και σχέσεων. Είναι ζήτημα η διασφάλιση ενός πλαισίου που να προστατεύει τους εργαζόμενους. Είναι επιτακτική ανάγκη να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να αυξηθεί το εισόδημα των εργαζομένων».

Είπε, ακόμη, ότι επιμένουν στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα κατώτερα επίπεδα που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μείωση του ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ κτλ.

Για τον τουρισμό

Κληθείσα να σχολιάσει τη φετινή πολύ καλή τουριστική σεζόν, είπε η τομεράρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ: «Πράγματι, νομίζω ότι τα πράγματα για μία σειρά από περιοχές στη χώρα πήγανε καλά τη θερινή περίοδο. Η Ρόδος ως ηγέτιδα δύναμη στον ελληνικό τουρισμό έχει να καταγράψει καλά νούμερα. Το θέμα είναι πώς αυτά τα οικονομικά μεγέθη αποτυπώνονται ως όφελος για τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες. Έχουμε, δηλαδή, ένα κύμα αφελληνισμού της Ελληνικής τουριστικής επιχείρησης και δραστηριότητας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην πλειοψηφία τους, στενάζουν υπό το βάρος της ακρίβειας, του εξαιρετικά αυξημένου ενεργειακού κόστους», είπε και κατέληξε λέγοντας:

«Άρα, λοιπόν, εμείς εκτιμούμε ότι έχουμε μία κυβέρνηση που έχει αφήσει στον αυτόματο πιλότο τον ελληνικό τουρισμό. Ό,τι έγινε φέτος, δεν έγινε από μία εθνική στρατηγική, έγινε επειδή ο κόσμος έχει ανάγκη να ταξιδέψει μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας. Χρειαζόμαστε, όμως, σήμερα, και το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης να στραφούν στη δύναμη της ελληνικής οικονομίας που είναι ο ελληνικός τουρισμός». Και είπε κλείνοντας:

«Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και των συναφών δραστηριοτήτων έχει εξαιρεθεί από κάθε είδους ενίσχυση και ταυτόχρονα βέβαια μπαίνει το ζήτημα των υποδομών, της τουριστικής εκπαίδευσης, της διασυνδεσιμότητας, των οργανισμών προώθησης και διαχείρισης προορισμών. Θα είναι δύσκολο το 2023».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο