primalRES: Η ελληνική εταιρεία τουριστικής τεχνολογίας που ξεκίνησε από τη Ρόδο κατακτά τον κόσμο

primalRES: Η ελληνική εταιρεία τουριστικής τεχνολογίας που ξεκίνησε από τη Ρόδο κατακτά  τον κόσμο

primalRES: Η ελληνική εταιρεία τουριστικής τεχνολογίας που ξεκίνησε από τη Ρόδο κατακτά τον κόσμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5399 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλη ανάπτυξη για τον τουριστικό Όμιλο primalRES / Webhotelier και στη Ρόδο. Απευθύνει κάλεσμα για νέα στελέχη στο νησί

Η ροδίτικη εταιρεία primalRES, που ξεκίνησε από το νησί μας πριν από 14 χρόνια, σήμερα είναι μέλος του μεγαλύτερου τεχνολογικού τουριστικού Ομίλου στη χώρα. Με παρουσία σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο, η primalRES, όχι μόνο παραμένει στη Ρόδο, αλλά επεκτείνει τις δραστηριότητες της, καλώντας νέα στελέχη να ενταχθούν στην ομάδα του. Σήμερα, ως μέλος του ομίλου primalRES / Webhotelier παρέχει μια πλήρη γκάμα προϊόντων και λύσεων στον τομέα των online κρατήσεων, πωλήσεων και διαχείρισης για ξενοδοχεία και πρόσφατα απέκτησε στρατηγικό μετοχικό συνεργάτη το επενδυτικό κεφάλαιο SouthBridge Europe Mezzanine II SICAR.

Ο νέος εταίρος του ομίλου είναι επενδυτικό κεφάλαιο που υποστηρίζεται από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές της Ευρώπης, όπως το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη (EBRD) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (HDBI). Ο Μανώλης Λαπιδάκης γενικός διευθυντής της primalRES / Webhotelier, μίλησε στη ΡΟΔΙΑΚΗ, για τα σχέδια ανάπτυξης του ομίλου και απηύθυνε κάλεσμα στους νέους και τις νέες της Ρόδου, να γίνουν μέλη της ισχυρής ομάδας του ομίλου.

Η primalRES είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που ξεκίνησε από τη Ρόδο και σήμερα έχει πελάτες – ξενοδοχεία από όλο τον κόσμο. Ποιο είναι το αντικείμενο της και πως κατάφερε μια εντυπωσιακή ανοδική πορεία σε λίγα χρόνια;

Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια στη Ρόδο από τον Παναγιώτη Κοντοζαμάνη ο όποιος εκτός από ιδρυτής της εταιρείας κατέχει και την θέση του Διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου primalRES / Webhotelier. Η primalRES αποτελεί την καρδιά του δικτύου ηλεκτρονικής διανομής για περισσότερα από 6.000 τουριστικά καταλύματα, προσφέροντας εξελιγμένες λειτουργίες channel management για την αποδοτικότερη διαχείριση των online πωλήσεων τους και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της στρατηγικής τους μέσα από μια κεντρική πλατφόρμα, συνδυάζοντας την τεχνολογία με την παροχή υψηλού επιπέδου υποστήριξης και συμβουλευτικής.

Σε όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία εξελίχθηκε, ταυτόχρονα με την «αδελφή» εταιρεία Webhotelier, μια εταιρεία με την οποία η primalRES έχει συμπληρωματικότητα και σημαντικές συνέργειες. Σήμερα, η WebHotelier είναι η κορυφαία εταιρεία στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για ξενοδόχους, εξοπλίζει περισσότερα από 8.500 συνεργαζόμενα καταλύματα σε Ελλάδα, Κύπρο και πάνω από 30 άλλες χώρες με μια σειρά από καινοτόμα εργαλεία και αυτοματισμούς για την αύξηση των απευθείας online κρατήσεων, τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας τους.

Στο πλαίσιο αυτο, πρόσφατα προχωρήσαμε στη συνένωση των δύο εταιρειών primalRES και WebHotelier κάτω από την ομπρέλα ενός κοινού ομίλου εταιρειών στον οποίο επένδυσε και ένας σημαντικός θεσμικός επενδυτής το fund SouthBridge.
Επιπρόσθετα, ο όμιλος μας περιλαμβάνει και άλλα σημαντικά προϊόντα τουριστικής τεχνολογίας, όπως το Hotelizer, ένα καινοτόμο cloud PMS και το Loggia ένα CRS που υποστηρίζει τεχνολογικά ενοικιαζόμενα καταλύματα, βίλες και εταιρείες διαχείρισης αυτών.

Επίσης, στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, υπάρχουν και πολλά άλλα προϊόντα που δίνουν λύσεις στους ξενοδόχους τόσο στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής διανομής και των direct κρατήσεων, όσο και στην αυτοματοποίηση πληρωμών και την βελτιστοποίηση των εσόδων, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε συνεχώς και νέες καινοτόμες υπηρεσίες.

Ο στόχος μας είναι να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στο ξενοδοχείο, παρέχοντας λύσεις σε κάθε ανάγκη, γεγονός που επιβραβεύεται από την αγορά, δίδοντας μας την ηγετική θέση στον τομέα μας, στην Ελλάδα αλλά και μια σημαντική θέση στο εξωτερικό.

Ποια είναι τα συστατικά αυτής της επιτυχημένης πορείας;
Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της επιτυχίας του Ομίλου, είναι η υποστήριξη που παρέχουμε στους πελάτες μας, από την πρώτη στιγμή και για όλο το διάστημα της συνεργασίας μας. Το κάθε ξενοδοχείο που έρχεται σε μας, το εξετάζουμε από μηδενική βάση, κάνουμε μια προσεκτική μελέτη σε όλο το φάσμα της ψηφιακής του παρουσίας, από την οποία και προκύπτουν οι προτάσεις με τις βελτιώσεις και αλλαγές που χρειάζονται και τις εφαρμόζουμε παρέχοντας πλήρη υποστήριξη. Δε δίνουμε απλά τα προϊόντα μας και οδηγίες χρήσης, είμαστε εκεί σε κάθε βήμα.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, όταν μιλάμε για τις τιμές και τις διαθεσιμότητες ενός ξενοδοχείου. Απαιτεί τεχνική γνώση, που την έχουμε εμείς και την παρέχουμε στους πελάτες μας, αποτελώντας μέλος της ομάδας των κρατήσεων ουσιαστικά.

Ποια είναι η θέση του ομίλου σήμερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό;
Σήμερα, ο όμιλος έχει ηγετική θέση στην αγορά των online πωλήσεων και κρατήσεων, με πάνω από 8.500 καταλύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Φυσικά η αγορά είναι πολύ μεγάλη και εμείς συνεχώς αναπτυσσόμαστε, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πλέον του 20%, ρυθμός που συνεχίστηκε ακόμα και μέσα στην πανδημία. Αυτό το έχουμε επιτύχει μέσα από τη δραστηριότητα μας και τη διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη των προϊόντων και των λύσεων που παρέχουμε.

Δεν έχουμε κάνει ενέργειες μάρκετινγκ ή διαφήμισης, γιατί δεν χρειάστηκε Οι νέοι πελάτες-συνεργάτες μας έρχονται μέσα από συστάσεις άλλων πελατών μας, και αυτό νομίζω μιλάει από μόνο του για την ποιότητα που έχουμε φέρει στο χώρο

Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης, καθώς η ξενοδοχειακή αγορά μεγαλώνει και εκσυγχρονίζεται, με τα μικρά καταλύματα να βρίσκουν το δρόμο τους προς την ψηφιακή εποχή. Σημαντική είναι και η εξέλιξη του ομίλου στο εξωτερικό, αφού αυτήν τη στιγμή δραστηριοποιούμαστε σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο και πλέον στρατηγικά κινούμαστε στην περεταίρω ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Έχετε επιλέξει να παραμείνετε στη Ρόδο , ενώ έχετε ήδη γραφεία στην Κύπρο και την Αθήνα. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας κρατούν στο νησί;
Είναι απόφαση του ομίλου όχι μόνο να παραμείνει το γραφείο της Ρόδου, που σήμερα αριθμεί πάνω από 30 συνεργάτες, αλλά και να μεγαλώσει.

Επενδύσαμε σε νέους χώρους, με νέα σύγχρονα γραφεία που αυτήν τη στιγμή ετοιμάζονται και ουσιαστικά διπλασιάζουμε τη διαθεσιμότητα μας. Η Ρόδος, με τη μεγάλη παράδοση της στον τουρισμό, ως ένας από τους κύριους προορισμούς της χώρας, διαθέτει στελέχη που μπορούν να ενταχθούν και να στελεχώσουν την ομάδα μας και τις νέες ανάγκες που προκύπτουν.

Mετά την συνένωση σας με την Webhotelier τι σημαίνει η είσοδος του κορυφαίου fund της SouthBridge στο μετοχικό κεφάλαιο;
Η είσοδος του SouthBridge, ως στρατηγικού επενδυτή και η εμπιστοσύνη του στις δύο εταιρείες που οδήγησαν στη δημιουργία του ομίλου μας, επιβεβαιώνει την προοπτική ανάπτυξης και τα σχέδια μας για το μέλλον. Είναι για μας αναγνώριση για αυτά που έχουμε επιτύχει αλλά και ώθηση στο να πάμε ακόμη παραπέρα.

Ποιες ειδικότητες και ποια είναι τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος/α για να ενταχθεί στην ομάδα της primalRES / Webhotelier;
Με δεδομένη την γοργή ανάπτυξη του ομίλου μας, είμαστε σε θέση να προσλάβουμε και να εντάξουμε στην ομάδα μας, νέους ανθρώπους σε πολλές και διαφορετικές θέσεις. Αναζητούμε στελέχη για το τμήμα τεχνικής υποστήριξης των πελατών μας, θέσεις για τις οποίες εμείς παρέχουμε την εκπαίδευση, πάνω στα δικά μας προϊόντα και εργαλεία. Επενδύουμε πολύ στο προσωπικό μας, με την αρχική εκπαίδευση να διαρκεί αρκετούς μήνες, ενώ συνεχίζεται σε διάφορα στάδια και ανάλογα με την εξέλιξη που επιθυμεί ο καθένας/μια.

Επιπλέον, αναζητούμε Developers, συνεργάτες για τα τμήματα πωλήσεων, Operations, αλλά και Ανθρώπινου Δυναμικού.
Αυτό που εμείς ζητάμε ως απαραίτητο προσόν, είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και την εξοικείωση με τους υπολογιστές. Δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση κάποιος/α να έχει τεχνολογική κατεύθυνση ή να έχει εργαστεί στον ξενοδοχειακό τομέα. Προσπαθούμε να βλέπουμε όλο τον κόσμο που κάνει αίτηση εργασίας σε εμάς και κρίνουμε μαζί του, για το αν ταιριάζει στην ομάδα μας.

Σήμερα οι περισσότεροι συνεργάτες μας έχουν προϋπηρεσία, ή γνώσεις σε πολλά και διαφορετικά αντικείμενα. Μας ενδιαφέρει η όρεξη, το ομαδικό πνεύμα και η επικοινωνία, διότι εμείς παρέχουμε την εκπαίδευση από την αρχή.
Σαφώς και θέλουμε να εργαστούν σε εμάς άνθρωποι που μένουν στη Ρόδο και ειδικά νέοι και νέες που θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους και να κάνουν καριέρα σε μια μεγάλη δυναμική εταιρεία.

Οι αποδοχές είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές, ενώ παράλληλα προσφέρονται σημαντικές προοπτικές εξέλιξης των ανθρώπων μας μέσα στην εταιρεία με ότι αυτό συνεπάγεται μισθολογικά.
Είναι σαφές ότι εφόσον ο όμιλος μεγαλώνει και εξελίσσεται, οι ευκαιρίες για καριέρα πολλαπλασιάζονται. Σύντομα θα ανακοινώσουμε τα νέα επιτεύγματα του ομίλου, τα οποία είναι εντυπωσιακά.

Είναι μια πραγματικά απίστευτη εργασιακή εμπειρία, αυτή που παρέχουμε. Ίσως η ιδανική για κάποιον νέο που θέλει να εργαστεί στον τουριστικό τομέα, όχι όμως μέσα στα αυστηρά πλαίσια ενός ξενοδοχείου.
Είναι μια εναλλακτική, μοντέρνα καριέρα στον πλέον αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού, τον ψηφιακό.

Διαβάστε ακόμη

Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

To ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ των Super Market Παναγιωτάς είναι εδώ!

ΚΙΤΡΙΝΟ ή ΠΡΑΣΙΝΟ τι να επιλέξω;

Sissitio ...Πανδαισία γεύσεων, αισθήσεων και εμπειριών

Τα Mymarket στηρίζουν για 2η χρονιά τους εργαζομένους τους που θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους!

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Η Meeting Point Hotel Management Hellas, αναζητά για τα ξενοδοχεία της στη Ρόδο, που φέρουν τα brands LABRANDA, Βοηθό Λογιστή

Νέους συνεργάτες για να στελεχώσουν το δυναμικό της αναζητά η Caterplus