Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιάννης Φλεβάρης για χαρακτηρισμούς σε βάρος του

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει  ο Γιάννης Φλεβάρης  για χαρακτηρισμούς σε βάρος του

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιάννης Φλεβάρης για χαρακτηρισμούς σε βάρος του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2065 ΦΟΡΕΣ

Τι επισήμανε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

Στη δικαιοσύνη καταφεύγει ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, δικηγόρος Γιάννης Φλεβάρης για να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή του, μετά τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Γιάννη Καμπούρη που προ ημερών αποκάλεσε «καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο» όσους θέλουν να γίνουν δήμαρχοι.

Όπως δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Φλεβάρης, θα καταθέσει αναφορά τόσο εναντίον του αντιδημάρχου, όσο και κατά ηλεκτρονικής εφημερίδας η οποία με άρθρο της τον συκοφαντεί προσωπικά, χρησιμοποιώντας όπως τόνισε ο ίδιος ψευδείς, προσβλητικές και χυδαίες εκφράσεις.

Πρόκειται και στις δυο περιπτώσεις για καταπάτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, από ανθρώπους και μέσα με τα οποία δεν ασχολήθηκε ποτέ, ενώ όπως τόνισε δεν θα είναι πλέον ανεκτή μία τέτοια συμπεριφορά, καθώς έχει υποχρέωση και καθήκον να προφυλάξει τον εαυτό του και την παράταξη.

«Αν και πλησιάζουμε στις μέρες των εορτών των Χριστουγέννων, κάποιοι θυμήθηκαν το καρναβάλι. Το θυμήθηκαν όχι για να στρέψουν τη σκέψη αυτών που τους ακούνε σε εικόνες Αποκριάς, αλλά για να αποτελέσει η παρομοίωση αυτή ένα μέσο πέραν από κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού και πολιτικής ηθικής, προσβολής των ενδιαφερομένων προσώπων όσων συμμετέχουν στις ζυμώσεις ή ενδιαφέρονται να ηγηθούν ενός συνδυασμού για το δήμο της Ρόδου.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη δήλωση του αντιδημάρχου Γιάννη Καμπούρη, ο οποίος παρομοίασε με καρναβάλι τους ενδιαφερομένους υποψηφίους δημάρχους, λέγοντας μάλιστα ότι εδώ και δύο χρόνια κάποιοι περιφέρονται από καφενείο σε καφενείο, από γειτονιά σε γειτονιά, και από χωριό σε χωριό.

Οι δηλώσεις αυτές δεν στρέφονται ευθέως κατά των προσώπων των ενδιαφερομένων να ηγηθούν παρατάξεων στο δήμο της Ρόδου, μεταξύ των οποίων και ο ομιλών που πρόσφατα ανακοίνωσα και το ενδιαφέρον και την επιθυμία και την απόφαση να συγκροτηθεί ανεξάρτητη παράταξη για να διεκδικήσει τις εκλογές, αλλά αυτό θίγει συλλήβδην τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα δικαιώματα των πολιτών που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα από τα άρθρα 29 και 102 του συντάγματος να συμμετέχουν στα κοινά και στις διαδικασίες, και πολύ περισσότερο την ίδια τη δημοκρατία» δήλωσε χθες ο κ. Φλεβάρης.

Μάλιστα, έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή προσθέτοντας και τα εξής: «Θα ανέμενε κανείς μετά το ολίσθημα αυτό του κ. Καμπούρη η παράταξή του ή ο επικεφαλής της να τον επαναφέρουν στην τάξη γιατί η κοινωνία που λέει ότι υπηρετεί, πολύ απέχει από το να επικροτεί και να χειροκροτεί έναν τέτοιο κατήφορο.

Θα έλεγε κανείς ότι πολιτικά η στάση αυτή δεν τιμά τον ίδιο, είναι ντροπιαστικό γεγονός, άνθρωποι με ιδιότητα θεσμική και αυτοδιοικητική να στρέφονται έτσι απέναντι σε μία θεσμική διαδικασία λίγους μόλις μήνες πριν τη διενέργεια των εκλογών».

Όπως υπογράμμισε μάλιστα ο κ. Φλεβάρης, όποιος ηγείται μίας παράταξης οφείλει να προστατέψει και τον εαυτό του και τα μέλη της παράταξης από παράνομες δραστηριότητες, που υπερβαίνουν σαφώς την κόκκινη γραμμή που υπάρχει μεταξύ νομιμότητας και αδικοπραξίας, νομιμότητας και προσβολής της προσωπικότητας ή έμπρακτης εξύβρισης με τον τρόπο αυτό.

Μάλιστα, επισήμανε ότι εκείνος δεν ασχολείται με άλλες παρατάξεις και πρόσωπα που τις απαρτίζουν, αλλά με το χτίσιμο μίας αυτοδιοικητικής παράταξης ώστε να φτάσει στην κάλπη και ο μόνος αρμόδιος που είναι ο λαός της Ρόδου, να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος.

«Προφανώς ο κ. Καμπούρης έκρινε ότι πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος. Εγώ ούτε από καφενείο σε καφενείο περιφέρομαι, ούτε από χωρίον εις χωρίον λέγοντας για την υποψηφιότητά μου. Το έπραξε αυτό έχοντας καλά οργανώσει αυτό που ήθελε να πει, θέλοντας να τονίσει με έναν ιδιαίτερα προκλητικό και παράνομο τρόπο τη δική του στάση απέναντί μας, να απαξιώσει και τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα πρόσωπα των υποψηφίων, να προσβάλει, να υβρίσει και να φέρει βλάβη στην προσωπικότητάμου. Δεν είναι αναμενόμενο να συμμετέχει κανείς στα κοινά και να δέχεται έναν τέτοιο ανάρμοστο, αναξιοπρεπή και παράνομο τρόπο προσβολής στην προσωπικότητά του» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «η συνέχεια από μία αναφορά που θα γίνει στις αρχές θα πάρει το δρόμο που ορίζει ο νόμος».

Και δυσφημιστικά δημοσιεύματα
Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άρθρο ηλεκτρονικής εφημερίδας το οποίο επίσης με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς καταφέρεται εναντίον του, εμπλέκοντας μάλιστα και τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας Γιάννη Ιατρίδη.

«Έχει εμφανιστεί το φαινόμενο με τον ίδιο προσβλητικό τρόπο, να υπάρχει δημοσίευμα για το οποίο θα γίνει επίσης αναφορά, που δεν υπογράφεται, και περιέχεται σε ηλεκτρονική έκδοση όπου με τον ίδιο προσβλητικό, χυδαίο και πρόστυχο τρόπο με «όπλο» τη χυδαιολογία και την προσπάθεια διασυρμού ή εξαθλίωσης του πολιτικού αντιπάλου, προσπαθεί να μας εμφανίσει ως πρόσωπα που στερούνται σοβαρότητας ή αξιοπρεπούς εικόνας.

Αυτό το δημοσίευμα αναφέρεται στο πρόσωπό μου, χρησιμοποιώντας απρεπείς χαρακτηρισμούς. Ντροπή σε όσους γράφουν τέτοια πράγματα. Είναι ένα διαρκές αδίκημα. χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο για να πετύχει ένα συγκεκριμένο σκοπό: την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς μου και της παράταξης. Δεν θα είναι πλέον ανεκτή μία τέτοια συμπεριφορά.

Έχω υποχρέωση και καθήκον να προφυλάξω αυτή την κίνηση. Η συμμετοχή μου στα κοινά όποια και αν είναι η εξέλιξη αυτής της προσπάθειας, δεν επιτρέπει να χρησιμοποιούνται παράνομα μέσα για να θίξουν υπολήψεις και αξιοπρέπεια ανθρώπων και με τρόπο απρόκλητο καθώς ποτέ δεν αναφέρθηκα, και ασχολήθηκα ούτε με τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο, ούτε με αυτούς που γράφουν τέτοια κείμενα αλλά με αξιοπρέπεια και εντιμότητα επικοινωνώ με τους πολίτες» δήλωσε επίσης ο κ. Φλεβάρης, που τόνισε ότι θα υπάρξει αναφορά προς τις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, τόσο του ποινικού όσο και του αστικού δικαίου.

Με την ευκαιρία, όμως, ερωτήθηκε και για τη συγκρότηση της παράταξης, για την οποία απάντησε ως εξής: «Η παράταξη εξελίσσεται με θετικό τρόπο, χτίζεται, οικοδομείται και συγκεντρώνει στελέχη με ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ότι υπάρχουν πολλοί εθελοντές, πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία που εκδηλώνουν εθελοντικά την επιθυμία συμμετοχής τους. Στόχος μας είναι να συνθέσουμε κάτι στιβαρό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα πλειοψηφικό σχήμα, αφού ο στόχος είναι να αποτελέσει τη νέα δημοτική αρχή που θα κινηθεί πάνω σε συγκεκριμένους άξονες.

Εγώ έχω καθημερινή παρουσία στους δρόμους και όχι στα καφενεία, όπως ψευδώς αναφέρεται, και ακούω τους πολίτες, ξέρω τι θέλουν, και αυτό που ζητούν σήμερα είναι αλλαγή. Θέλουν να έχουν ο δήμος, ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο και σχέδιο και παρουσία στην πόλη και στις κοινότητες».

Πάντως, ο κ. Φλεβάρης παραδέχτηκε ότι είναι αδύνατο να συγκροτηθεί ένας συνδυασμός 300 και 400 προσώπων με 44 τοπικά συμβούλια παρά τη μείωση των ατόμων στο δημοτικό συμβούλιο κατά 6 άτομα πριν φτάσουμε στον Αύγουστο. Είναι μία τιτάνια προσπάθεια, είναι κατόρθωμα όπως είπε, να συγκροτηθεί ένας ισχυρός συνδυασμός.

«Πρόσωπα υπάρχουν, έχουμε ξεπεράσει ήδη έναν πολύ σημαντικό αριθμό και δεν έχω πρόβλημα να το πω, φτάνει στο ήμισυ των απαιτούμενων προσώπων, όμως έως το τέλος η προσπάθεια της συμπλήρωσης θα είναι μεγάλη. Σκοπός δεν είναι να κάνεις εκλογές, ο σκοπός είναι η επόμενη μέρα, να διοικηθεί η Ρόδος και οι κοινότητες, αλλιώς ας καθίσουμε όλοι στο σπίτι μας» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών