Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 204 ΦΟΡΕΣ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη απάντηση -ενημέρωση προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, αναφέρεται στη στελέχωση του Ειρηνοδικείου Καλύμνου, ζήτημα που είχε αναδείξει με παρέμβασή του.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναγνωρίζει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό του Ειρηνοδικείου και συγκεκριμένα των δύο κενών οργανικών θέσεων.

Αναφέρει ότι στο πλαίσιο του Β΄ κύκλου κινητικότητας 2022 έχει κατατεθεί αίτημα και αναμένεται η σχετική έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη της μίας κενής οργανικής θέσης του κλάδου ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων του Ειρηνοδικείου Καλύμνου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του έτους 2023, έχει εγκριθεί η κάλυψη μιας (1) θέσης του κλάδου Γραμματέων του Ειρηνοδικείου Καλύμνου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει τον κ. Κόνσολα, ότι η στελέχωση πλέον των δικαστικών υπηρεσιών θα διενεργείται μέσω της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατόπιν επιλογής με γραπτό διαγωνισμό.

Ο πρώτος διαγωνισμός για την επιλογή εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2023.

Ο Μάνος Κόνσολας στην παρέμβασή του είχε επισημάνει το πρόβλημα αλλά και το γεγονός ότι στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου υπηρετεί μία μόνο υπάλληλος, με αποτέλεσμα όταν κάνει χρήση της άδειάς της, να μεταβαίνουν στην Κάλυμνο υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Κω προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ειρηνοδικείο Καλύμνου.

Διαβάστε ακόμη

Ικανοποίηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για την τελική επανεξέταση των αντικειμενικών αξιών σε Ρόδο και Αστυπάλαια

M. Kόνσολας:  «Προϋπόθεση για την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Κω είναι η εύρεση κτιρίου και η δυνατότητα χρηματοδότησης των δαπανών στέγασης από τον Δήμο»

Μίκα Ιατρίδη από Κάλυμνο: «Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα, σημαίνει ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, σημαίνει σταθερότητα!»

Γ. Παππάς: «Στην τελική ευθεία για τη μείωση στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων στην Αστυπάλαια»

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα