Ρόδος: Διαρρήκτες για γέλια και για κλάματα: Έτρεξαν μόλις τους "τσάκωσε" ο ιδιοκτήτης και... τους έπεσε το κινητό!

Ρόδος: Διαρρήκτες για γέλια και για κλάματα:  Έτρεξαν μόλις τους "τσάκωσε" ο ιδιοκτήτης και... τους έπεσε το κινητό!

Ρόδος: Διαρρήκτες για γέλια και για κλάματα: Έτρεξαν μόλις τους "τσάκωσε" ο ιδιοκτήτης και... τους έπεσε το κινητό!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5136 ΦΟΡΕΣ

Θέμα χρόνου η σύλληψη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Ρόδου

Θέμα χρόνου είναι η σύλληψη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Ρόδου τεσσάρων νεαρών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», τα μεσάνυχτα της Κυριακής, κατάφεραν να τρυπώσουν μέσα σε μίνι μάρκετ του χωριού Πυλώνας Ρόδου, σπάζοντας την κεντρική είσοδο, με σκοπό να το λεηλατήσουν.

Για κακή τους τύχη, την ώρα εκείνη, ο γιος της ιδιοκτήτριας του καταστήματος το σπίτι του οποίου βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μίνι μάρκετ, βγήκε να κάνει ένα τσιγάρο στην αυλή του σπιτιού.

Με έκπληξή του, είδε μέσα στο κατάστημά του τις φιγούρες τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι μάλιστα φορούσαν και κουκούλες!

Χωρίς να το σκεφτεί, έτρεξε αμέσως προς το σημείο, έβαλε τις φωνές και άρχισε να τους καταδιώκει! Προηγήθηκε μικρή συμπλοκή αφού οι δράστες έσπρωξαν τον ιδιοκτήτη όταν εκείνος τους πλησίασε, προκειμένου να το σκάσουν μέσα από το κατάστημα.

Οι τέσσερις δράστες, άρχισαν τότε να τρέχουν και μάλιστα να τους πέφτουν τα κλοπιμαία που είχαν αρπάξει από το κατάστημα! Οι διαρρήκτες όμως επιβεβαίωσαν τον κανόνα της παροιμίας του «Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά πολύ περισσότερο αγαπά και τον νοικοκύρη».

Έτσι, ο νοικοκύρης, εκτός από τα κλοπιμαία που τους έπεσαν (τσιγάρα, κάρτες, κέρματα κ.λπ.) βρήκε εντός του καταστήματος και ένα κινητό τηλέφωνο που έπεσε και ανήκε σε έναν από αυτούς, στην προσπάθειά του να τρέξει και να ξεφύγει.

Αμέσως ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές της περιοχής και με βάση το κινητό το οποίο τους παραδόθηκε, αλλά και πλήρες φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες εντός κι εκτός του καταστήματος, οι αστυνομικοί αναμένεται πολύ γρήγορα να φθάσουν στα ίχνη τους.

Έχει παραγίνει το κακό – Απαιτείται διαρκής αστυνόμευση
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της διάρρηξης αυτής, είναι νεαροί Ρομά που κινούνταν με δικό τους αυτοκίνητο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ρόδου.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» η ιδιοκτήτρια του καταστήματος της περιοχής, η κα Βασιλεία, τόνισε ότι αυτή τη φορά ήταν τυχερή και η οικογένειά της αλλά και ενδεχομένως και άλλα καταστήματα ή σπίτια τα οποία θα έπαιρναν σειρά.

«Ήταν γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ο γιος μου βγήκε στην αυλή του σπιτιού μας για να κάνει ένα τσιγάρο. Το κατάστημά μας βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι. Άκουσε θόρυβο και προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει, είδε τέσσερις φιγούρες να βρίσκονται εντός κι εκτός του καταστήματος.

Έτρεξε στο σημείο και άρχισε να τους φωνάζει. Πανικοβλήθηκαν και τον έσπρωξαν για να διαφύγουν. Πάνω στη βιασύνη και τον πανικό τους, έπεσε από έναν το κινητό του τηλέφωνο. Ήταν σε λειτουργία.

Το παραδώσαμε στους αστυνομικούς τους οποίους καλέσαμε για να αναφέρουμε τη διάρρηξη. Δεν ξέρουμε ακόμα τι άρπαξαν μέσα από κατάστημα. Σίγουρα πακέτα με τσιγάρα και ψιλά από την ταμειακή μηχανή. Ευτυχώς δεν είχαν προλάβει να το λεηλατήσουν» - είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» η ιδιοκτήτρια.

Σοβαρό πρόβλημα διαρρήξεων στα χωριά
Η περίπτωση της Πυλώνας, πάντως, δεν είναι η μοναδική. Αναφορές συμπολιτών μας από πολλά χωριά της Ρόδου, επισημαίνουν ότι παρόμοια προβλήματα μικροδιαρρήξεων και λεηλασιών σε περιουσίες δίνουν και παίρνουν σε συχνά χρονικά διαστήματα.

Τονίζουν, παράλληλα, ότι αυτό που απαιτείται είναι να ενισχυθούν οι έλεγχοι και ο τομέας της αστυνόμευσης σε 24ωρη βάση, έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα περιστατικά αυτά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε χθες ο πρόεδρος του ΕΚ Ρόδου και της ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου κος Παναγιώτης Εγγλέζος:
«ΠΡΟΣΟΧΗ!
Εδώ και τρεις ημέρες στην περιοχή της Σαλάκου κυκλοφορεί ένα παλιό μπλε Hyundai με δύο άτομα που φέρουν κουκούλες από φούτερ, το οποίο σταματά έξω από σπίτια και κορνάρει για να δει εάν υπάρχει κάποιος μέσα... Στη θέα του ιδιοκτήτη τρέπονται σε φυγή. Παρόμοια περιστατικά μάς έχουν αναφερθεί και στην περιοχή της Δαματριάς.

Έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία, εάν κάποιος δει το οτιδήποτε, να επικοινωνήσει άμεσα με την αστυνομία».

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο