Κοινό υποψήφιο έναντι του Αντώνη Καμπουράκη αναζητούν οι παρατάξεις Κουσουρνά - Χατζηδιάκου

Κοινό υποψήφιο έναντι  του Αντώνη Καμπουράκη αναζητούν οι παρατάξεις Κουσουρνά - Χατζηδιάκου

Κοινό υποψήφιο έναντι του Αντώνη Καμπουράκη αναζητούν οι παρατάξεις Κουσουρνά - Χατζηδιάκου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1086 ΦΟΡΕΣ

Στις 17 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν τα στελέχη των δύο παρατάξεων

Με στόχο την αξιολόγηση όλων των υποψηφιοτήτων και την ανάδειξη κοινής αποδοχής υποψηφίου ως επικεφαλής για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, θα συναντηθούν στις 17 Δεκεμβρίου τα στελέχη και οι υποψήφιοι στις δημοτικές που είχαν συμπαραταχθεί με τις παρατάξεις του Στάθη Κουσουρνά και Φώτη Χατζηδιάκου.

Τα ονόματα των υποψηφίων που έως σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ηγηθούν της προσπάθειας αυτής, είναι:
Ο πρώην δήμαρχος Αφάντου και νυν δημοτικός σύμβουλος κος Σάββας Διακοσταματίου.
Ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου και επί σειρά ετών αντιδήμαρχος στην παράταξη του Γιώργου Γιαννόπουλου κος Μανώλης Σαββής

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, γιατρός κ. Βαγγέλης Μανδρακός.
Στόχος της συνάντησης αυτής, στην οποία εκτιμάται ότι θα πάρουν μέρος περισσότερα από 300 άτομα, είναι να βρεθεί η κοινή συνισταμένη, έτσι ώστε να αναδειχθεί μέσα από τη δημοκρατική αυτή διαδικασία, υποψήφιος κοινής αποδοχής, ο οποίος θα συσπειρώσει μεγάλο αριθμό μελών και στελεχών, ενόψει των δημοτικών εκλογών, έναντι του νυν δημάρχου Ρόδου και εκ νέου υποψηφίου για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές κου Αντώνη Καμπουράκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τις δημόσιες αλλά κυρίως τις κατ’ ιδίαν τοποθετήσεις αρκετών στελεχών, καμία από τις τρεις υποψηφιότητες δεν συσπειρώνει το σύνολο ή την πλειοψηφία των μελών της παράταξης και για τον λόγο αυτό, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει διάφορες προτάσεις.

Ανάμεσα σε αυτές θα είναι η κοινή δέσμευση όλων των υποψηφίων, ότι θα στηρίξουν και θα πλαισιώσουν χωρίς αποκλεισμούς και οι ίδιοι αλλά και πρόσωπα που βρίσκονται στην επιρροή τους, όποιων από τους τρεις προκριθεί.
Επίσης, στη διαδικασία αυτή, είναι πολύ πιθανό να προκύψει και τέταρτη υποψηφιότητα από εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κου Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος θα ανεβάσει των αριθμό των υποψηφίων σε τέσσερις.

Θα προταθεί η διενέργεια δημοσκόπησης
Πέραν των όσων θα ακουστούν και θα καταγραφούν στη συνάντηση αυτή, η τριμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους – στελέχη της παράταξης Χατζηδιάκου κ.κ. Δημήτρη Ζανεττούλη, Γιάννη Κορωναίο και Αγαπητό Πάλλα, εξετάζει το ενδεχόμενο (απομένει να αποφασιστεί και από τους ενδιαφερόμενους) να παραγγελθεί ευρεία δημοσκόπηση για όσους εκδηλώσουν υποψηφιότητα, σε έγκυρη πανελλήνια εταιρεία δημοσκοπήσεων. Στην περίπτωση αυτή, αναλόγως ποιός θα προκριθεί, αναμένεται να πάρει και το λεγόμενο «πολιτικό δαχτυλίδι» ως επικεφαλής.

Εγγυητές σε αυτήν προσπάθεια θα είναι οι ίδιοι οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Στάθης Κουσουρνάς και Φώτης Χατζηδιάκος, οι οποίοι θα είναι παρόντες στη συνάντηση που θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, και οι δύο πρώην δήμαρχοι, έχουν πραγματοποιήσει σειρά επαφών και συναντήσεων με παλιά και νέα στελέχη, επιχειρώντας έτσι να συσπειρώσουν την παράταξη αφενός και αφετέρου να ολοκληρώσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα, την οργανωτική ομάδα.

Πιέσεις σε Φώτη Χατζηδιάκο και Στάθη Κουσουρνά
Μια ομάδα στελεχών την παράταξης πάντως, συζητά (και ενδέχεται να το προτείνει στην περίπτωση που η ανάδειξη υποψηφιότητας μεταξύ των τριών δεν αποδώσει) το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τους πρώην δημάρχους Φώτη Χατζηδιάκο και Στάθη Κουσουρνά, ένας από τους δύο να τεθεί ως επικεφαλής , που θα οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές.

Ήδη το επόμενο δεκαήμερο που απομένει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου όπου έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση των μελών της παράταξης, οι ζυμώσεις, οι συναντήσεις και οι συζητήσεις, αναμένεται να κυριαρχήσουν ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό που όλοι επισημαίνουν είναι ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, καθώς ο χρόνος που απομένει για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, είναι περίπου 7 μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη