Θέλησαν να διευκολύνουν συγγενείς τους να φύγουν από τη χώρα

Θέλησαν να διευκολύνουν συγγενείς τους να φύγουν από τη χώρα

Θέλησαν να διευκολύνουν συγγενείς τους να φύγουν από τη χώρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 600 ΦΟΡΕΣ

Καθημερινές ιστορίες επιβίωσης εκτυλίσσονται στις αίθουσες των δικαστηρίων της περιοχής μας, με «πρωταγωνιστές» αλλοδαπούς – παράνομους μετανάστες που έχουν αφήσει τη χώρα τους και αναζητούν ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τους οικείους τους.

Δύο τέτοιες υποθέσεις εκδικάστηκαν προχθές από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, τις οποίες αν τις δει κάποιος πέρα από το αυστηρό νομικό πλαίσιο της χώρας μας, θα διαπιστώσει την αγωνία των ανθρώπων αυτών, να μεταβούν εκεί που ήδη βρίσκονται οι συγγενείς τους.
Στην πρώτη περίπτωση, δικάστηκε ένας 27χρονος Σύριος, ο οποίος θέλησε να βοηθήσει τη σύζυγό του να ταξιδέψει στη Γερμανία, κάνοντας χρήση του διαβατηρίου της αδελφής του!

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας 37χρονος από το Αφγανιστάν που κατοικεί στην Ολλανδία, ήρθε στη χώρα μας φέρνοντας μαζί του τα ταξιδιωτικά έγγραφα της οχτάχρονης κόρης του, για να ταξιδέψει με αυτά από τη Ρόδο στη Γερμανία, η οχτάχρονη ανιψιά του!

Και στις δύο υποθέσεις η κατηγορία που «βάραινε» τους δύο αλλοδαπούς (τον 27χρονο από τη Συρία και τον 37χρονο από το Αφγανιστάν) ήταν «απόπειρα διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από τη χώρα». Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή σε κάθε κατηγορούμενο.
Πιο αναλυτικά, στην πρώτη υπόθεση όλα ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα στις 23 Απριλίου 2019 οπότε και ο 27χρονος Σύριος μετέβη στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, μαζί με την τότε 17χρονη σύζυγό του, επίσης από τη Συρία.

Εκεί το ζευγάρι θέλησε να επιβιβαστεί σε πτήση για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας και κατά τη διάρκεια του ελέγχου από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ως ταξιδιωτικά έγγραφα για τη 17χρονη επέδειξαν το διαβατήριο Βελγικών Αρχών της αδελφής του 27χρονου.
Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.


Στη δεύτερη υπόθεση, ο 37χρονος μετέβη στο αεροδρόμιο της Ρόδου μαζί με την 8χρονη ανιψιά του, στις 8.30 το βράδυ στις 14 Απριλίου 2019, προκειμένου να τη βοηθήσει να επιβιβαστεί σε πτήση για το Ανόβερο της Γερμανίας. Καθώς το μικρό κορίτσι δεν είχε νόμιμα έγγραφα, ο 37χρονος Αφγανός είχε φέρει μαζί του, τα ταξιδιωτικά έγγραφα της οχτάχρονης κόρης του, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για την ανιψιά του!


Όμως έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους