Σ. Διακοσταματίου ή M. Σαββής θα είναι ο αντίπαλος του Αντ. Καμπουράκη από τις παρατάξεις Κουσουρνά - Χατζηδιάκου

Σ. Διακοσταματίου ή M. Σαββής θα είναι ο αντίπαλος του Αντ. Καμπουράκη από τις παρατάξεις Κουσουρνά - Χατζηδιάκου

Σ. Διακοσταματίου ή M. Σαββής θα είναι ο αντίπαλος του Αντ. Καμπουράκη από τις παρατάξεις Κουσουρνά - Χατζηδιάκου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1430 ΦΟΡΕΣ

Όπως προέκυψε από την κοινή συνεδρίαση των παρατάξεων Χατζηδιάκου-Κουσουρνά

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να έχει βγει…λευκός καπνός για τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου που θα αναδειχθεί από τη συνένωση των παρατάξεων των πρώην Δημάρχων κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά, με έναν εκ των κ.κ. Σάββα Διακοσταματίου και Μανώλη Σαββή να διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο της Ρόδου από το νυν δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023!

Για περισσότερες από τρεις ώρες, συνεδρίαζαν χθες, στο ξενοδοχείο Olympic Palace στην Ιαλυσό, τα μέλη των δύο παρατάξεων, σε μία συνεδρίαση που εισηγητές βέβαια ήταν οι δύο πρώην δήμαρχοι Ρόδου, οι οποίοι άλλωστε είναι και εγγυητές της όλης διαδικασίας για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου.

Γύρω στα μέσα της συνεδρίασης, ανέβηκε στο βήμα ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, κ. Βαγγέλης Μανδρακός, το όνομα του οποίου, όλο αυτό το διάστημα, «ακουγόταν» ανάμεσα στους εν δυνάμει υποψηφίους δημάρχους.

Ο κ. Μανδρακός, λοιπόν, ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να μη διεκδικήσει να είναι επικεφαλής της νέας παράταξης που θα προκύψει από τη συνένωση των δύο, θα είναι ωστόσο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Διακοσταματίου και Σαββής, ανέβηκαν και εκείνοι στο βήμα και έδωσαν το στίγμα της δικής τους υποψηφιότητας, θέτοντας εαυτούς στην κρίση της παράταξης. Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε κάποια άλλη υποψηφιότητα για να είναι κάποιο μέλος επικεφαλής της νέας παράταξης.

Εκείνο που αποφασίστηκε, λοιπόν, κατά τη χθεσινή, πρώτη, συνεδρίαση των παρατάξεων, είναι ότι, κατά το διάστημα 10-20 Ιανουαρίου, θα συνέλθουν εκ νέου για να αποφασίσουν ποιος θα πάρει το δαχτυλίδι για να ηγηθεί της νέας, ενιαίας, παράταξης, ως υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η πρώτη αυτή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ειπώθηκαν τα υπέρ και τα κατά, ωστόσο εκείνο που διεφάνη είναι ότι ενωμένοι συμφωνούν να προχωρήσουν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δε, στο μεσοδιάστημα μέχρι να γίνει η δεύτερη συνεδρίαση, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί δημοσκόπηση για τον δήμο της Ρόδου που θα περιλαμβάνει τον κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον κ. Σάββα Διακοσταματίου και τον κ. Μανώλη Σαββή αλλά και δίπολα, δηλαδή Καμπουράκης-Διακοσταματίου και Καμπουράκης-Σαββής.

Κατά τις εκτιμήσεις παλαιών στελεχών, όποιος από τους δύο εν δυνάμει υποψηφίους δημάρχους εμφανίσει υψηλότερα ποσοστά απέναντι στο νυν δήμαρχο, αυτός είναι που θα πάρει και το δαχτυλίδι.

Το κλίμα

Σ’ αυτή την πρώτη συνεδρίαση εγγράφησαν παρόντες 153 μέλη και μέχρι το τέλος της έμειναν 117, αριθμοί που ικανοποιούν τους διοργανωτές.

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, οι εμπνευστές της κίνησης δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους καθώς το κλίμα ήταν πολύ καλό και βέβαια σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε ότι εγγυητές είναι οι δύο πρώην δήμαρχοι. Επίσης, συμμετείχαν μέλη των παρατάξεων από όλο το νησί.

Οι δύο πρώην δήμαρχοι προήδρευαν, βέβαια, της συνεδρίασης, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και ήταν αυστηρά μόνο για μέλη των δύο παρατάξεων. Κατά την εξέλιξή της, δόθηκε το στίγμα της ενότητας και της συμμετοχής με στόχο μία ισχυρή παρουσία και βέβαια μία ισχυρή υποψηφιότητα απέναντι στο νυν δήμαρχο.

Στο κάλεσμα των διοργανωτών ανταποκρίθηκαν και παλαιά στελέχη της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας, μέλη των παρατάξεων, που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στον δήμο Ρόδου τις προηγούμενες δύο θητείες αλλά και παλαιότερα, επί «Καποδίστρια», όπως και αρκετοί πρώην κοινοτάρχες.

Τέτοιο αυτοδιοικητικό στέλεχος είναι ο κ. Νίκος Τσουκαλάς ο οποίος, υπενθυμίζεται, υπήρξε δήμαρχος Ατταβύρου ενώ ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών επί Δημαρχίας Κουσουρνά.

Εκτός από τους δύο πρώην Δημάρχους που ήταν οι εισηγητές της συνεδρίασης, υπενθυμίζεται ότι έχει συγκροτηθεί και τριμελής συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Δημήτρη Ζανεττούλη, Γιάννη Κορωναίο και Αγαπητό Πάλλα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Ρόδου έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ο κ. Γιάννης Φλεβάρης ενώ στην κούρσα συμμετέχει και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο της Ρόδου, κ. Τάκης Πότσος, ενώ ο επικεφαλης της παράταξης "Ρόδος Αξιών" κρατά ακόμη τα χαρτιά του κλειστά.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»